Avhengig vs uavhengige hendelser - definisjon, eksempler

I matematikk, spesielt statistikk Grunnleggende statistikk Begreper for økonomi En solid forståelse av statistikk er avgjørende for å hjelpe oss med å forstå økonomi bedre. Videre kan statistikkonsepter hjelpe investorer å overvåke, hendelser blir ofte klassifisert som avhengige eller uavhengige. Som en grunnleggende tommelfingerregel kan eksistensen eller fraværet av en hendelse gi ledetråder om andre hendelser. Les videre for å finne ut mer om avhengige hendelser vs uavhengige hendelser.

Generelt anses en hendelse avhengig hvis den gir informasjon om en annen hendelse. En begivenhet anses å være uavhengig hvis den ikke gir informasjon om andre arrangementer.

Avhengige hendelser vs. uavhengige hendelser

Sammendrag:

 • I matematikk - nemlig statistikk - så vel som i det virkelige liv, blir hendelser ofte kategorisert som enten avhengige eller uavhengige.
 • Avhengige hendelser påvirker sannsynligheten for andre hendelser - eller deres sannsynlighet for å forekomme påvirkes av andre hendelser.
 • Uavhengige hendelser påvirker ikke hverandre og øker eller reduserer ikke sannsynligheten for at en annen hendelse skjer.

Hva er avhengige hendelser?

For at hendelser skal anses som avhengige, må man ha innflytelse over hvor sannsynlig en annen er. Med andre ord kan en avhengig hendelse bare oppstå hvis en annen hendelse inntreffer først.

Selv om dette er et matematisk / statistisk begrep som snakker spesifikt til sannsynligheten, gjelder det samme avhengige hendelser som de skjer i den virkelige verden.

Si for eksempel at du vil dra på ferie i slutten av neste måned, men det avhenger av å ha nok penger til å dekke reisen. Du kan stole på en bonus, en kommisjonskommisjon refererer til kompensasjonen som utbetales til en ansatt etter å ha fullført en oppgave, som ofte er å selge et visst antall produkter eller tjenester, eller et forskudd på lønnsslippen din. Det avhenger også mest sannsynlig av at du får den siste uken i måneden for å ta turen.

Det viktigste fokuset når man analyserer avhengige hendelser er sannsynlighet. Forekomsten av en hendelse påvirker sannsynligheten for en annen hendelse. Tenk på følgende eksempler:

 1. Å komme inn i en trafikkulykke er avhengig av å kjøre eller kjøre i et kjøretøy.
 2. Hvis du parkerer bilen din ulovlig, er det mer sannsynlig at du får en parkeringsbillett.
 3. Du må kjøpe lodd for å ha en sjanse til å vinne; oddsen for å vinne økes hvis du kjøper mer enn en billett.
 4. Å begå en alvorlig forbrytelse - som å bryte seg inn i noens hjem - øker sjansen for å bli fanget og gå i fengsel.

Hva er uavhengige hendelser?

En hendelse anses å være uavhengig når den ikke er knyttet til en annen hendelse, eller sannsynligheten for at den skal skje, eller omvendt, for ikke å skje. Dette gjelder hendelser når det gjelder sannsynlighet, så vel som i det virkelige liv, som, som nevnt ovenfor, også gjelder avhengige hendelser.

For eksempel har fargen på håret absolutt ingen innvirkning på hvor du jobber. De to begivenhetene "å ha svart hår" og "jobbe i Allentown" er helt uavhengige av hverandre.

Uavhengige hendelser påvirker ikke hverandre eller har noen innvirkning på hvor sannsynlig en annen hendelse er.

Andre eksempler på par uavhengige hendelser inkluderer:

 1. Ta en Uber-tur og få et gratis måltid på din favorittrestaurant
 2. Å vinne et kortspill og gå tom for brød
 3. Å finne en dollar på gaten og kjøpe en lodd; Å finne en dollar dikteres ikke av å kjøpe lodd, og heller ikke å kjøpe billetten øker sjansene dine for å finne en dollar
 4. Dyrker den perfekte tomat og eier en katt

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Korrelasjon Korrelasjon En korrelasjon er et statistisk mål på forholdet mellom to variabler. Tiltaket brukes best i variabler som viser et lineært forhold mellom hverandre. Datapassformen kan vises visuelt i et spredningsdiagram.
 • Game Theory Game Theory Game theory er et matematisk rammeverk utviklet for å løse problemer med motstridende eller samarbeidende parter som er i stand til å ta rasjonelle beslutninger.
 • Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse er prosessen med å samle inn og evaluere målbare og verifiserbare data som inntekter, markedsandel og lønn for å forstå en virksomhets atferd og ytelse. I en tid med datateknologi betraktes kvantitativ analyse som den foretrukne tilnærmingen til å ta informerte beslutninger.
 • Total sannsynlighetsregel Total sannsynlighetsregel Total sannsynlighetsregel (også kjent som loven om total sannsynlighet) er en grunnleggende regel i statistikk knyttet til betinget og marginal

Siste innlegg