Gå til Spesial (F5) - Hvordan finne, velge, erstatte data i Excel

Funksjonen Gå til spesiell i Excel lar deg raskt velge alle celler som oppfyller visse kriterier, for eksempel celler som inneholder:

 • Formler (tall, tekst, logikk, feil)
 • Konstanter (tall, tekst, logikk, feil)
 • Tomme celler
 • Objekter
 • Presedenser og avhengige

Det er tre måter å få tilgang til Gå til:

 • Trykk på F5-tasten
 • Trykk på Ctrl + G.
 • Velg "Gå til" på Hjem-båndet under "Finn og velg"

For å se en videoopplæring av Go To Special, sjekk ut vårt gratis Excel Crash Course.

Eksempel på Gå til spesial i Excel

Nedenfor er et eksempel på hvordan du velger alle hardkodede (konstante) tall i en finansiell modell.

Trinn 1: Trykk på F5, klikk på Spesial, velg deretter konstanter og merk av bare tallboksen

Gå til Spesial i Excel

Trinn 2: Klikk OK, så ser du alle konstanter (hardkodede tall) valgt

Gå til Spesielt utvalg av data

Hvorfor bruke Go To Special?

Det er mange gode grunner til å bruke denne funksjonen når du utfører økonomisk modellering Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi et selskaps økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell. . Ikke bare lar det deg øke hastigheten på navigasjonen din - det lar deg også revidere et regneark eller arbeidsbok grundig.

Her er en liste over alle Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler for å få raskere modellering.

Et godt eksempel på funksjonen er å velge alle hardkodede tall i et regneark. Dette muliggjør enkel formatering av alle valgte celler med ett klikk. Det innebærer også at alle ikke-valgte celler er formler, og derfor kan du raskt sørge for at modellen er satt opp riktig når det gjelder antakelser, beregninger og utdata.

En annen god grunn til å bruke funksjonen er for å organisere store mengder data. Det kan være nyttig å velge alle tomme celler og slette dem samtidig.

Gratis Crash Course i Excel

Lær Gå til spesial (F5) med Finance gratis Excel Crash Course. Dette kurset gir deg de viktigste regnearkformlene, Excel-hurtigtaster (Mac og PC) Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre snarveier og funksjoner, alt i en kortfattet opplæring.

Excel-veiledning

Flere Excel-veiledninger

Takk for at du leser denne økonomiguiden til Gå til Speical (F5) i Excel! For å fortsette å lære og utvikle Excel-ferdighetene dine, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Excel-formelliste Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler-jukseark gir deg alle de viktigste formlene for å utføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil bli en mester i Excel-analyse og ekspert på å bygge økonomiske modeller, har du kommet til rett sted.
 • Index Match Match Index Match Formula Å kombinere INDEX og MATCH-funksjoner er en kraftigere oppslagsformel enn VLOOKUP. Lær hvordan du bruker INDEX MATCH i denne Excel-opplæringen. Indeks returnerer verdien av en celle i en tabell basert på kolonne og radnummer, og Match returnerer posisjonen til en celle i en rad eller kolonne. Lær hvordan du gjør det i denne veiledningen
 • Finn og erstatt Finn og erstatt i Excel Lær hvordan du søker i Excel - denne trinnvise opplæringen lærer hvordan du finner og erstatter i Excel-regneark ved hjelp av Ctrl + F-snarvei. Excel finn og erstatt lar deg raskt søke i alle celler og formler i et regneark for alle forekomster som samsvarer med søkekriteriene. Denne guiden vil dekke hvordan du gjør det
 • IF AND fungerer i Excel IF Statement Between Two Numbers Last ned denne gratis malen for en IF-setning mellom to tall i Excel. I denne opplæringen viser vi deg trinn for trinn hvordan du beregner IF med AND-setning. Lær hvordan du bygger en IF-setning som vil teste om en celle inneholder en verdi mellom to tall, og deretter sende ut resultatet du vil hvis denne betingelsen er oppfylt

Siste innlegg