Markeds Kannibalisering - Oversikt, eksempel, hvordan du kan forhindre

Markedskannibalisering refererer til et fenomen som skjer når det er redusert etterspørsel etter selskapets originale produkt til fordel for det nye produktet. Når kannibalisering skjer, opplever virksomheten tap ikke bare i salgsvolum, men også i inntekter Salgsinntekter Salgsinntekter er inntektene selskapet mottar fra salg av varer eller levering av tjenester. I regnskap kan begrepene "salg" og "inntekt" brukes, og blir ofte brukt om hverandre, for å bety det samme. Inntekt betyr ikke nødvendigvis mottatt kontanter. og markedsandel. På grunn av kannibalisering velger noen selskaper å ikke gi ut de nye produktene fordi de ikke vil at markedsandelen for sine eksisterende produkter skal avta.

Markeds Kannibalisering

Markeds Kannibalisering Forklart

Markeds kannibalisme er også kjent som bedriftens kannibalisme. Når et selskap produserer et nytt produkt eller introduserer en ny tjeneste, er målet å tiltrekke seg noen få av deres eksisterende kunder og et stort antall nye kunder.

Dessverre går ikke ting alltid som planlagt. Noen ganger tiltrekker utgivelsen av det nye produktet en stor del av sin nåværende kundebase. Unnlater å øke selskapets markedsbase resulterer i bedriftens kannibalisme.

For illustrasjonsformål kan du vurdere Company ABC, som er kjent for å lage eksklusive armbåndsur. I et forsøk på å øke kundebasen Typer kunder Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle og påfølgende inntekter, bestemmer ABC seg for å produsere en annen serie produkter - belt fob klokker.

Den nye klokken blir en hit blant kjøpere, og selskapet ser en betydelig økning i salgsvolumet. Det tar imidlertid ikke lang tid før eierne innser at salget av de originale klokkene har tatt et kraftig fall. Grunnen? De første kundene deres har sluttet å kjøpe den eldre klokken, ettersom de foretrekker den nye beltetoppen.

Viktigheten av markedskannibalisering

Som sett i eksemplet ovenfor, kan kannibalisering koste et selskap en betydelig inntekt. Det skjer ofte når et selskap ikke klarer å utføre due diligence Typer av due diligence En av de viktigste og langvarige prosessene i en M & A-avtale er Due Diligence. Prosessen med due diligence er noe kjøperen gjennomfører for å bekrefte nøyaktigheten av selgerens krav. En potensiell M & A-avtale innebærer flere typer due diligence. før lanseringen av det nye produktet.

I noen tilfeller skader det nye produktet ikke bare selskapets salgsvolum og inntekter. Det verste tilfellet er at det opprinnelige produktet blir faset ut av markedet helt.

Imidlertid kanibiliserer en bedrift bevisst sitt eksisterende produkt med et nytt. Hvorfor skulle et selskap introdusere en ny produktlinje som vet veldig godt at den kommer til å skade den eksisterende? - Som en strategi for å utvide og utvide virksomheten.

Anta at ABC, klokkeselskapet, har produsert luksusklokker en stund. Av en eller annen grunn appellerer ikke klokkene til den tiltenkte målgruppen. I stedet for å produsere et helt nytt produkt, bestemmer selskapet seg for å finjustere sin eksisterende luksusklokke. Forbedringene er ment å tiltrekke de samme forbrukerne i markedet.

I dette tilfellet lanserer ABC bevisst en ny serie klokker fordi den tar sikte på å beholde sine nåværende kunder, samt å tiltrekke seg nye.

Eksempel på markeds Kannibalisering

Det er visse situasjoner der kannibalisering av markedet ikke kan unngås. For eksempel ser vi nå tonnevis av varehus som også fungerer som online-virksomheter. Butikkeierne forstår allerede risikoen for at online-salget kan bringe dem i mursteinbutikkene i fare.

Et godt eksempel på et selskap som bruker bedriftens kannibalisering til sin fordel er Apple Inc. Når teknologigiganten oppfinner en ny iPhone, viker den ikke fra å slippe den ut i markedet. Faktisk sørger det for at deres nyere versjon er tilgjengelig i alle kjedebutikkene deres.

Åpenbart fører dette til at salget på de eldre iPhonene deres faller betydelig. Imidlertid kompenserer Apple for dette tapet ved å fange konkurrentenes nåværende kunder, og dermed øke kundebasen.

I tillegg til Apple viser Amazon-regnskapseksempler - Amazon Case Study Finansregnskap den økonomiske ytelsen og styrken til et selskap. De tre hovedregnskapene er resultatregnskap, balanse og kontantstrømoppstilling. Her er noen eksempler på årsregnskapet. er et annet selskap som har håndtert kannibalisering veldig smart. Den driver et online detaljhandelsselskap der forbrukere kan kjøpe forskjellige varer. Imidlertid driver den også en kjede av butikker kjent som Amazon Go.

Kannibaliserer salg av Amazons fysiske butikker deres online virksomhet? Nei. Det er fordi Amazon Go bare handler med produkter som ikke kan selges på nettstedet, spesielt nylagede måltider.

Hvordan forhindre kannibalisering av markedet?

En annen måte å håndtere kannibalisering på markedet er å forhindre at det skjer i utgangspunktet. Bedriftseiere trenger ikke slutte å lage sine eksisterende produkter helt. Det er andre strategier de kan bruke for å forhindre kannibalisering:

1. Identifiser de spesifikke markedene for hvert av produktene

På en slik måte er det enkelt å bestemme hvilket gap det eksisterende produktet fyller og de spesifikke forbrukerne som varen serverer. Alt dette er informasjon som bedriftseiere må ha før de bestemmer seg for å lansere et lignende eller nytt produkt.

2. Vurder mulig etterspørsel etter markedet for det foreslåtte nye produktet

Spesielt bestemme hvor mye nettoinntekt det nye produktet sannsynligvis vil gi inn. Dette betyr at man trenger å evaluere produksjonskostnadene som påløper mot fordelene, som er i form av nye inntekter.

Det er viktig å merke seg at nye produkter ikke alltid fører til høyere inntekter. De kan øke salgsvolumet på kort sikt, men føre til at inntektene faller på lang sikt. I et slikt tilfelle er det bedre for et selskap å holde seg til sitt originale produkt.

Sammendrag

Markedskannibalisering skjer når et nytt produkt appellerer til selskapets nåværende klientell i stedet for et ekstra segment av markedet. Når kannibalisering skjer, fører det til en nedgang i etterspørselen etter det opprinnelige produktet. Dette oversettes til redusert salgsvolum og omsetning, samt en reduksjon i markedsandeler.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar er en omnichannel forretningsmodell som integrerer online og offline virksomhet. Kunder kan handle på internett hos forhandleren
  • Demografi Demografi Demografi refererer til de sosioøkonomiske egenskapene til en befolkning som bedrifter bruker for å identifisere kundens produktpreferanser og kjøpsatferd. Med målmarkedets trekk kan bedrifter lage en profil for kundebasen.
  • Normale varer Normale varer Normale varer er en type varer hvis etterspørsel viser et direkte forhold til forbrukerens inntekt. Det betyr at etterspørselen etter slike varer øker med
  • Salg i samme butikk Salg i samme butikk Salg i samme butikk, også kjent som sammenlignbare butikksalg, er en finansiell beregning som ofte brukes av selskaper i detaljhandeln for å evaluere ytelsen til eksisterende butikker.

Siste innlegg