Excel Solver - Oversikt, hvordan du bruker og gratis mal

Excel Solver er et optimaliseringsverktøy som kan brukes til å bestemme hvordan ønsket resultat kan oppnås ved å endre antagelsene i en modell. Det er en type hva-hvis-analyse Dynamisk økonomisk analyse Denne guiden vil lære deg hvordan du utfører dynamisk økonomisk analyse i Excel ved hjelp av avanserte formler og funksjoner. INDEKS-, MATCH- og INDEX MATCH MATCH-funksjoner, som kombinerer CELL, COUNTA, MID og OFFSET i en formel. Når disse Excel-funksjonene brukes, blir regnskapsanalysen din mer dynamisk og er spesielt nyttig når du prøver å bestemme det "beste" resultatet, gitt et sett med mer enn to antagelser. Lær med videoinstruksjon i Finance's Advanced Excel Course.

Hvordan bruke Excel Solver - Eksempel

Det beste eksemplet på hvordan du bruker Excel-løseren er å tegne en situasjon der det er en ikke-lineær sammenheng mellom for eksempel antall selgere i et selskap og fortjenesten Bruttofortjeneste Bruttofortjeneste er den direkte fortjenesten som er igjen etter å ha trukket kostnad for solgte varer, eller "salgskostnader", fra salgsinntekter. Den brukes til å beregne bruttomarginen og er det opprinnelige fortjenestetallet oppført på selskapets resultatregnskap. Bruttofortjeneste beregnes før driftsresultat eller nettoresultat. som de genererer. Det er en avtagende avkastning på selgerne, så vi vil finne ut hva det optimale antallet mennesker å ansette er. Sagt på en annen måte, vi vil finne ut hvor mange selgere vi skal ansette for å få maksimal fortjeneste.

Trinn 1: Forsikre deg om at Solver-tillegget er installert

Det første trinnet er å sørge for at Solver er installert i Excel-filen. For å gjøre dette, gå til File -> Options -> Add-Ins -> Manage Excel Add-Ins. Når dialogboksen vises, må du kontrollere at boksen er krysset av, som vist nedenfor.

Excel Solver Legg til

Trinn 2: Bygg en modell

Her har vi laget et eksempel der det er et ikke-lineært forhold mellom antall selgere i et selskap og dets fortjeneste. Dette er fordi ettersom flere selgere blir lagt til, desto mindre effektive blir de generelt. Se for deg et veldig nisjemarked som bare har et visst antall kunder.

Når du legger til flere selgere i utgangspunktet, genererer du mye mer inntekter Salgsinntekter Salgsinntekter er inntektene som selskapet mottar fra salg av varer eller levering av tjenester. I regnskap kan begrepene "salg" og "inntekt" brukes, og blir ofte brukt om hverandre, for å bety det samme. Inntekt betyr ikke nødvendigvis mottatt kontanter. , men på et eller annet tidspunkt går flere selgere ut av nye mennesker for å prospektere, og de blir dødvekt for selskapet. Poenget med denne modellen er å vise et eksempel som ikke lett kan beregnes ved hjelp av Goal Seek Goal Seek The Goal Seek Excel-funksjonen (What-if-Analysis) er en metode for å løse en ønsket produksjon ved å endre en antagelse som driver den .Funksjonen bruker en prøve-og-feil-tilnærming til å løse problemet ved å plugge inn gjetninger til det kommer til svaret. Den brukes til å utføre sensitivitetsanalyse i Excel eller annen løsning.

Excel Solver - Bygg en modell

Lær med videoinstruksjon i Finance's Advanced Excel Course.

Trinn 3: Bruk båndet til å starte Excel Solver

Excel Solver-funksjonen ligger på Data Ribbon og hurtigtasten på Windows er Alt, A, Y21. Når dialogboksen vises, vil du legge merke til flere alternativer du kan jobbe med.

 1. Sett "Objektiv" celle. I vårt tilfelle er dette Profit.
 2. Sett den til noe (maks, min eller en bestemt verdi). I vårt tilfelle ønsker vi Max Profit.
 3. Velg cellen (e) du vil endre for å finne løsningen. I vårt tilfelle ønsker vi å velge antall selgerceller.
 4. Legg til begrensninger. Hvis du vil angi en begrensning (f.eks. Må en celle være> eller <et tall), kan du legge til dette i. I vårt tilfelle er det ingen begrensninger.
 5. Klikk på "Løs".
 6. Bestem om du vil beholde løsningen i cellene eller gjenopprette de opprinnelige verdiene.

Excel Solver - trinn

Grafløsning

I dette eksemplet har vi også vist hvordan du kan bruke en graf for å få løsningen, og dette hjelper virkelig til å illustrere forholdet mellom antall selgere og fortjenesten til virksomheten. Å bruke både Excel Solver og grafen sammen gir virkelig tillit til analysen vår.

Excel Solver - Grafløsning

Last ned mal

Last ned Excel-filen som er brukt i dette eksemplet for å leke med den. Prøv å bygge din egen fra bunnen av også!

Løser mot målsøk

Begge verktøyene er ekstremt nyttige når du utfører økonomisk modellering og analyse i Excel. Hovedforskjellen er:

 • Goal Seek lar deg bare endre en variabel, mens Solver lar deg endre mange variabler samtidig.
 • Med Solver kan du finne en Max- eller Min-løsning (optimalisering) mens Goal Seek tvinger deg til å velge et bestemt resultat (ikke nødvendigvis den optimale løsningen).

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til optimaliseringsproblemer i Excel og bruker Excel Solver. For å fortsette å lære og fremme karrieren din som en finansanalytiker i verdensklasse, vil disse ekstra finansressursene være svært nyttige:

 • Datavalidering Datavalidering Datavalidering i Excel er et eksisterende og tilgjengelig verktøy for å sikre dataintegritet mens du bygger en økonomisk modell. Selv om det bare er et enkelt ekstra trinn, er datavalidering i Excel et ekstremt nyttig verktøy for å sikre modellinndataene og -utgangene.
 • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for Excel-modellering Følgende gode fremgangsmåter for Excel-modellering lar brukeren tilby den reneste og mest brukervennlige modelleringsopplevelsen. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity.
 • Hurtigtaster i Excel Hurtigtaster i Excel Hurtigtaster i Excel kommer til nytte for å manøvrere gjennom Excel mye raskere og mer effektivt. Det er faktisk mye raskere å bruke hurtigtaster enn å bruke en mus. To vanlige eksempler på disse snarveiene er de som tillater ...
 • VBA-variabler, datatyper og dim VBA-variabler, datatyper og dim VBA-variabler brukes til å lagre databiter for bruk i makroer og funksjoner. Disse variablene lagres under mange datatyper, og deklareres ved hjelp av Dim. Vanligvis er det aller første trinnet etter å ha navngitt makroen din å erklære variablene dine. Variabler er navn på forskjellige deler av dataene som makroen vil være

Siste innlegg