Figurativt språk - definisjon, typer og eksempler

Figurativt språk refererer til bruken av ord på en måte som avviker fra den konvensjonelle ordenen og betydningen for å formidle en komplisert mening, fargerik skriving, klarhet eller stemningsfull sammenligning. Den bruker en vanlig setning for å referere til noe uten direkte å si det. Å forstå figurativt språk er en viktig del av å lese Management Discussion and Analysis (MD&A) Hva er MD&A? Management Discussions and Analysis (MD&A) er en del av årsrapporten eller SEC-arkivering 10-K som gir en oversikt over hvordan selskapet presterte i forrige periode, dets nåværende økonomiske tilstand og ledelsens fremtidige anslag. , der ledelsen kan bruke en metafor for å forklare kompliserte konsepter eller retninger som selskapet tar.

Figurativt språk

Fiksjonsforfattere bruker figurativt språk for å engasjere publikummet sitt ved hjelp av en mer kreativ tone som provoserer tenking og noen ganger humor. Det gjør skjønnlitterær skriving mer interessant og dramatisk enn det bokstavelige språket som bruker ord for å referere til faktauttalelser.

Typer av figurativt språk

Det er flere typer figurative språk som brukes i moderne skriving. De inkluderer:

1. Lik

En likhet er en talefigur som sammenligner to ulik ting og bruker ordene "som" eller "som", og de brukes ofte i hverdagskommunikasjon. Kommunikasjon Å kunne kommunisere effektivt er en av de viktigste livsferdighetene å lære. Kommunikasjon er definert som overføring av informasjon for å gi større forståelse. Det kan gjøres vokalt (gjennom muntlig utveksling), gjennom skriftlige medier (bøker, nettsteder og magasiner), visuelt (ved hjelp av grafer, diagrammer og kart) eller ikke-verbalt. En likhet brukes med sikte på å utløse en interessant forbindelse i lesernes sinn.

Et eksempel på en likhet er: "Katten satt i stolen som en konge med utsikt over hans rike." Kattens sittestilling sammenlignes med en konge som slapper av i en spesiell stol som er reservert for ham og ikke for noen annen person i riket.

Andre eksempler på liknelser inkluderer:

 • Gutten var like modig som en løve i jungelen.
 • Assistenten var like opptatt som en bi da hun forberedte pallen for presidentens tale.
 • Den nye læreren er like høy som en giraff.
 • Den nye naboen er nysgjerrig som en katt; ingenting slipper hennes oppmerksomhet.

2. Metafor

En metafor er en påstand som sammenligner to ting som ikke er like. I motsetning til liknelser bruker ikke metaforer ordene "som" eller "som". Slike uttalelser gir bare mening når leseren forstår sammenhengen mellom de to tingene som sammenlignes.

Et eksempel på en populær metafor er "Time is money." Uttalelsen sammenligner tid og penger, og det betyr ikke bokstavelig talt at tiden du har er lik pengene du har. I stedet betyr det at tid er en verdifull ressurs, og den bør brukes effektivt til å tjene penger. Enhver bortkastet tid betyr at en person mister sjansen til å tjene mer penger.

Andre eksempler på metaforer inkluderer:

 • Krigeren har et hjerte av stein.
 • Kjærlighet er en slagmark.
 • Baby, du er solskinnet mitt.
 • Kaos er en venn av lovgiveren.
 • Jeg drukner i et hav av sorg.
 • Samboeren min går gjennom en rutsjebane med følelser.

3. Hyperbole

Hyperbole er en overdrivelse som er opprettet for å understreke et poeng eller få frem en sans for humor. Det brukes ofte i dagligdagse samtaler Public Taling Public speaking, også kalt talestund eller tale, er prosessen med å formidle informasjon til et live publikum. Den type informasjon som kommuniseres er bevisst strukturert for å informere, overtale og underholde. Stor offentlig tale taler består av tre komponenter: Stil: Mesterlig konstruert ved å bruke ord for å lage uten at høyttaleren merker det. Overdriften er så opprørende at ingen vil tro at det er sant. Den brukes til å legge dybde og farge til en uttalelse.

Et eksempel på hyperbole er: "Jeg ville dø for deg." Setningen betyr ikke nødvendigvis at den ene bokstavelig talt er villig til å dø for den andre, men den pleide å overdrive mengden kjærlighet som en person har til en annen person. Døden brukes bare for å vise omfanget av kjærlighet.

Andre eksempler på hyperbole:

 • Jeg har fortalt deg en million ganger å vaske oppvasken.
 • Du er så slank at vinden kan føre deg bort.
 • Ettermiddagen er så lys at solen måtte bruke solbriller.
 • Du snorker som et godstog.

4. Personifisering

Personifisering er tilskrivning av menneskelige egenskaper til ikke-levende gjenstander. Å bruke personifisering påvirker måten leserne forestiller seg ting på, og det vekker interesse for emnet.

Et eksempel på personifisering er: "Solen hilste på meg da jeg våknet om morgenen." Solen er et ikke-menneskelig objekt, men har fått menneskelige egenskaper siden hilsener bare kan utføres av levende skapninger.

Andre eksempler på personifisering inkluderer:

 • April er den grusomste måneden i året.
 • Radioen stirret på meg.
 • Bilbremsene skrek gjennom hele reisen.
 • Bilen stoppet med en stønnende klage.

5. Synekdoche

Synecdoche er en type figurativt språk som bruker en del til å referere til helheten, eller hele for å referere til delen. For eksempel kan et sett med hjul brukes til å referere til et kjøretøy og en dress for å referere til en forretningsmann Financial Modelling For Business Owners And Entrepreneurs. Når man refererer til en bil som et sett med hjul, er hjulene bare en del av bilen og ikke det hele. Tilsvarende bruker en typisk forretningsmann dress sammen med annet tilbehør som klokke og koffert.

Andre eksempler på synekdoche inkluderer:

 • Brød kan brukes til å referere til mat generelt eller penger.
 • Hodet kan referere til å telle storfe eller mennesker.
 • Innleide hender kan brukes til å referere til arbeidere.

6. Onomatopoeia

Onomatopoeia er et språk som navngir noe eller en handling ved å etterligne lyden som er knyttet til det. De gir litt virkelighet til skrivingen. Eksempler på onomatopoeia inkluderer:

 • Peisovnen suste og sprakk.
 • Lastebilmotoren brølte da den besteg bakken.
 • Vekkerklokken surret da jeg skulle på do.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og arbeide med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker".
 • Forhandlingstaktikk Forhandlingstaktikk Forhandling er en dialog mellom to eller flere personer med sikte på å oppnå enighet om en sak eller saker der konflikt eksisterer. God forhandlingstaktikk er viktig for forhandlingspartiene å vite for at deres side skal vinne eller for å skape en vinn-vinn-situasjon for begge parter.
 • Offentlige taler Offentlige taler Offentlige taler, også kalt talestund eller orasjon, er prosessen med å formidle informasjon til et live publikum. Den type informasjon som kommuniseres er bevisst strukturert for å informere, overtale og underholde. Stor offentlig tale består av tre komponenter: Stil: Mesterlig konstruert ved å bruke ord for å lage
 • Språket i virksomheten - snakker du det? Språket i virksomheten - snakker du det? På forretningsspråket er det tre stikkord - regnskap, økonomi og økonomi. Mens det er mange andre disipliner i næringslivet, for eksempel

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found