Karrieremål - Definisjon, hvordan man setter, hvordan man oppnår

Et karrieremål er en veldefinert uttalelse som forklarer yrket som en person har til hensikt å forfølge gjennom hele karrieren. Det er viktig for hver ansatt eller arbeidssøker å definere karrieremålene sine tydelig. Det hjelper dem å komme med effektive handlingsplaner.

Karrieremål

Å sette urealistiske mål kan føre til skuffelse. Men det betyr ikke at man skal unngå å formulere karrieremål helt. Å lage oppløsninger er den enkleste måten å holde seg motivert for å oppnå drømmene dine.

Å bryte ned karrieremål

Å sette karrieremål er en utrolig enkel prosess. Alt man trenger å gjøre er å sette mål.

For å illustrere konseptet, vurder en 17-åring som ønsker å bli administrerende direktør. En administrerende direktør, en forkortelse for administrerende direktør, er den høyest rangerte personen i et selskap eller en organisasjon. Konsernsjefen er ansvarlig for den generelle suksessen til en organisasjon og for å ta ledelsesbeslutninger på toppnivå. Les en stillingsbeskrivelse av et stort ingeniørfirma i fremtiden. Han må gjennom flere trinn, den første består eksamen i 12. klasse. Etter bestått vil tenåringen deretter melde seg på et fire-årig ingeniørkurs før han går til jobb i for eksempel et multinasjonalt selskap Multinational Corporation Et multinasjonalt selskap er et selskap som opererer i hjemlandet, så vel som i andre land rundt verden. Det har et sentralkontor i minst to år. Neste,han kan melde seg på et ledelseskurs fra en anerkjent skole. Det er en god idé å fremme studiene for å øke sjansene for å få konsernsjefstillingen.

Kortsiktige vs. langsiktige karrieremål

Som vist i illustrasjonen ovenfor, er det kortsiktige og langsiktige mål. Tenåringens hovedmål er å bli leder for et selskap. For å komme dit, må han oppnå sine kortsiktige mål, som inkluderer å bestå eksamen på videregående skole og høyskole, få erfaring ved å jobbe for et relatert selskap og øke hans erfaring og ferdigheter gjennom videre studier.

Kortsiktige mål er de som kan oppnås innen seks måneder til tre år. Det kan ta tre til fem år eller mer å oppnå langsiktige mål.

Hvordan sette karrieremål

Å definere karrieremål er bare halvparten av kampen. Et individ må være innstilt på å nå de målene han eller hun har satt. Men hvis man ikke utvikler eller kartlegger målene sine riktig, vil det være vanskeligere å oppnå dem. Når en person setter karrieremål, bør den sørge for at de oppfyller følgende kriterier:

1. Spesifikk

Når man setter mål, bør en person ikke bare fokusere på å lykkes. I stedet bør han eller hun definere hva suksess betyr for dem. Den ultimate suksessen for en person kan bare være en milepæl for å oppnå større mål for en annen person. For en person kan suksess være å bli administrerende direktør for et selskap. For en annen kan suksess være å oppnå økonomisk frihet.

2. Målbar

Når man setter hans eller hennes karrieremål, bør de sørge for at de også kommer opp med en måte å måle utfallet på. Dette kan gjøres ved å sette en tidsramme, for eksempel “fullføre MBA-grad innen tre år”. Når individet er i stand til å oppnå de kortsiktige målene innen den tidsrammen han eller hun setter, er de på rett vei til å nå sitt endelige mål.

3. Unngå negativitet

Et mål må være noe som et individ ønsker i stedet for en faktor han eller hun vil unngå. Så, i stedet for å fokusere på å forlate en bestemt jobb eller stilling i løpet av de neste fem årene, bør den ansatte sikte på hvor de vil være og tenke på hva de kan gjøre for å bevege seg mot å komme dit.

4. Realistisk

Mer enn noe annet, må individets karrieremål være realistiske. Det ville ikke være fornuftig for et individ å sette et mål om å vinne en Grammy-pris hvis de aldri har opptrådt eller spilt et instrument.

På den annen side bør de individuelle målene ikke holde ting for enkle. En karriereplan skal være en utfordring, ikke en tur i parken. Hvis individets mål ikke gjør dem litt ubehagelige, bør de sannsynligvis sette høyere grenser.

5. Knyt handlinger til hvert mål

For hvert sett mål må en person ta visse tiltak for å oppnå det. Å liste opp de forskjellige aktivitetene som er nødvendige for å nå et mål, gjør hele prosessen enklere.

Hvordan oppnå karrieremål

1. Skriv dem ned

Det kan virke som en gammeldags teknikk, men det er faktisk veldig effektivt. Basert på flere studier, ser individer som skriver ned karrieremålene sine, høyere sannsynlighet for å oppnå dem sammenlignet med de som ikke gjør det.

Det er flere fordeler med å skrive ned målene. For det ene blir et individ tvunget til å tenke kritisk på hvordan man kan oppnå hvert mål.

2. Del planen

En annen fordel med å skrive ned karrieremål er at det gjør det enkelt å dele dem med venner, kolleger eller til og med en leder. Når et individ avslører sine korte og langsiktige karrieremål for andre mennesker, føler de seg mer utfordret til å følge dem til slutt.

3. Visualiser suksess

En ting som prestasjoner gjør er å visualisere suksessen. Sportspsykologer ber ofte sine toppidrettsutøvere om å se for seg å krysse den mållinjen eller sparke feltmålet. Det er det samme konseptet med karrieremål. Man bør tenke på alle trinnene de trenger for å nå sitt mål og planlegge for tilbakeslagene de kan møte.

Bunnlinjen

Et karrieremål handler om å sette kortsiktige og langsiktige mål knyttet til ens karrierevei. Å sette karrieremål er viktig, da det hjelper å drive enkeltpersoner til å oppnå dem. Dette er spesielt når personen deler planene sine med en tredjepart.

Relaterte målinger

Takk for at du leste Finance forklaring av karrieremål. Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

  • Intervjuetips - Hvordan intervjue godt Intervjuetips - Hvordan intervjue godt Enten du er i din tidlige, midtre eller sene karriere, kan intervjuer alltid være nervepirrende. Heldigvis å være godt forberedt
  • Grunner til å forlate Grunner til å forlate Når du forlater din nåværende stilling og går videre til en ny stilling, vil din nåværende og fremtidige sjef sannsynligvis ønske å vite årsakene til at du forlater jobben. Den nåværende sjefen er interessert i å vite årsaken til at du slutter i jobben din, mens den fremtidige sjefen vil vite årsakene til at du forlater din tidligere jobb
  • SMART-mål SMART-mål Et SMART-mål brukes til å veilede målsettingen. SMART er et akronym som står for Spesifikk, Målbar, Oppnåelig, Realistisk og Tidlig. Mål er en del
  • Topp økonomisertifiseringer Topp økonomisertifiseringer Liste over de beste finanssertifiseringene. Få en oversikt over de beste økonomiske sertifiseringene for fagfolk over hele verden som arbeider i feltet. Denne guiden sammenligner de 6 beste programmene for å bli en sertifisert finansanalytiker fra forskjellige programleverandører som CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA

Siste innlegg