Verdiproposisjon - Definisjon, viktighet, hvordan lage

Et verdiproposisjon er et løfte om verdi oppgitt av et selskap som oppsummerer hvordan fordelen med selskapets produkt eller tjeneste vil bli levert, opplevd og ervervet. I hovedsak spesifiserer et verdiproposisjon hva som gjør selskapets produkt eller tjeneste attraktivt, hvorfor en kunde skal kjøpe det, og hvordan verdien av produktet eller tjenesten skiller seg fra lignende tilbud.

Verdivurdering

Verdiproposisjonen er generelt adressert til selskapets målkunder eller målmarkedssegment Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), også referert til som totalt tilgjengelig marked, er den totale inntektsmuligheten som er tilgjengelig for et produkt eller en tjeneste. hvis. Forslaget tar form av en kort, klar og kortfattet uttalelse om de håndgripelige og immaterielle fordelene som vil bli levert til kundene. Det perfekte tilbudet må raskt overføre verdiene til potensielle kunder uten behov for nærmere forklaring. Hvert forslag må være unikt, ettersom det er en metode for å kommunisere differensieringspunktene til et selskap til målkundene Kundetyper Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper,bedrifter kan være bedre rustet til å utvikle seg.

Verdiproposisjonen må ikke forveksles med slagord og slagord, da de to sistnevnte kanskje ikke tydelig formidler fordelene med et selskap og dets produkter.

Betydningen av et verdiproposisjon

Utviklingen av et verdiproposisjon er en viktig del av et selskaps forretningsstrategi Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på hvordan man styrer ressurser, risiko og avkastning på tvers av et firma, i motsetning til å se på konkurransefortrinn i forretningsstrategi. Siden proposisjonen gir et selskap en metode for å påvirke beslutningsprosessen til kunder, vises den ofte på selskapets markedsføringsmateriell, for eksempel et nettsted.

Verdiproposisjonen er et kraftig verktøy for å drive salg og bygge en kundebase. I tillegg kan et perfekt og overbevisende verdiproposisjon fremme effektiviteten i selskapets markedsføringsstrategier. Walmart Marketing Mix Walmart er et drivkraft for en virksomhet, og en av dens viktigste styrker er markedsføringsmiksen. Å overleve i personmarkedet krever mer enn bare flaks. Generelt sett blir det sett på som den mest effektive og omfattende markedsføringsaktiviteten.

Hvordan lage et verdiproposisjon

Som vi allerede har bestemt, kan den perfekt tilpassede verdiproposisjonen bli en stor suksessfaktor for et selskap. Imidlertid er opprettelsen av et kraftig tilbud en utfordrende, men likevel givende oppgave for enhver bedrift. Nedenfor har vi listet opp noen tips som kan hjelpe deg med å lage effektive:

1. Kjenn kundene dine

Før du oppretter et verdiproposisjon, må du analysere markedet og potensielle kunder. Identifiser målkunder og målmarkedssegment for å forstå de ønskede fordelene.

2. Forstå dine kostnader og fordeler

Identifiser og vurder fordelene som bedriften din har levert og dets produkter eller tjenester, sammen med kostnadene som påløper for å levere dem. Det er viktig å gjøre dette fordi verdien for kundene dine i hovedsak er forskjellen mellom fordelene og kostnadene ved produktet eller tjenesten.

3. Ikke glem konkurrentene dine

Etter analysen av målkunder og ditt eget selskap, vurder konkurranselandskapet i markedet. Bestem styrker og svakheter hos de største konkurrentene og identifiser måter du kan skille virksomheten din fra dem.

4. Vær tydelig og kortfattet

Ikke glem at en effektiv verdiproposisjon er klar og kortfattet. Målkundene dine må raskt forstå budskapet du vil formidle. Det bør ikke overstige to eller tre setninger.

5. Design er konge!

Gjør tilbudet ditt synlig og tiltalende på alt markedsføringsmateriell (f.eks. Nettsted). Husk at hvis du har laget et kraftig verdiproposisjon, men ingen kan se det, vil effekten av proposisjonen være null!

Flere ressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • 5 Ps of Marketing 5 Ps of Marketing De 5 Ps of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av
  • AIDA-modellen AIDA-modellen AIDA-modellen, som står for Attention, Interest, Desire, and Action model, er en modell for reklameeffekt som identifiserer stadiene som en person
  • Brand Equity Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til verdien av et merke og bestemmes av forbrukerens oppfatning av merkevaren. Brand equity kan være positivt eller
  • Push Marketing Strategy Push Marketing Strategy En push-markedsføringsstrategi, også kalt push-salgsfremmende strategi, refererer til en strategi der et firma prøver å ta ("push") sine produkter til forbrukerne

Siste innlegg