Beste skrift for CV - Eksempler, liste over de 5 beste CV-fontene

Som et viktig visuelt aspekt av et CV Fortsett Følg bransjens retningslinjer og beste praksis når du sender inn følgebrevet og CV til en bedriftsøkonomjobb. Last ned CV og følgebrevmaler for å bli klargjort for jobbsøknaden din. Disse CV-ene er designet for å gi deg det beste bildet av å bli valgt til et intervju, den valgte fonten spiller en viktig rolle i å lande en persons ettertraktede jobb. Den beste fonten for et CV er en som er lett leselig og behagelig for leseren å se på. De kan bestemmes av visse egenskaper, for eksempel om en skrift er serif eller sans serif.

Beste skrift for CV - diagram og eksempler

De beste CV-skriftene forklart

En skrift refererer til fremstilling av tekst i et dokument. Ofte brukes skrifter i Microsoft Office-programmer, spesielt i Microsoft Word. MS Word er den dominerende tekstbehandleren som brukes ved skriving av CV.

CV spiller ofte en viktig rolle i en persons liv. Det er et sammendrag av personens karakter Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens refererer til en persons evne til å forholde seg godt til mennesker og administrere relasjoner. Det gjør det mulig for folk å forstå behovene og motivasjonen til de rundt seg, noe som bidrar til å styrke deres generelle innflytelse. Mennesker med mellommenneskelig intelligens, så vel som deres erfaring og evner. Et godt CV er en vei til neste jobbmulighet. Du må presentere den offisielt og med respekt for å få et godt inntrykk.

Liste over de beste skriftene for CV

Følgende er en liste over de beste CV-skriftene du kan bruke når du søker på en jobb:

1. Times New Roman

Times New Roman er allment ansett som den mest klassiske og tradisjonelle skrifttypen du kan bruke i et CV. Hvis du vil spille det trygt, er dette fonten # 1 du skal bruke.

2. Arial

Arial-skrifttypen brukes ofte til offisielle bokstaver. Det virker naturlig og rent. For noen er det også attraktivt. De rene linjene forbedrer lesbarheten til hele dokumentet. Disse egenskapene gjør Arial til en av de tryggeste innsatsene når du velger skrifttyper. Tips: hvis du har lite plass, kan du prøve Arial Narrow som gjør at du får plass til mer på hver linje / side.

3. Calibri

I moderne MS Windows-applikasjoner brukes Calibri ofte som standardskrifttype. Som sådan betraktes det som et praktisk alternativ for å skrive CV, spesielt for folk som bare begynner å lete etter jobber. Calibri er profesjonell, men den interessante designen gjør den også visuelt tiltalende for de fleste lesere.

Imidlertid er den viktigste begrensningen å huske på med Calibri at noen intervjuere kan betrakte det som lite og lite innsats, da det er en standardfont i Word. Rekruttereren kan føle at kandidaten ikke tar hensyn til de finere detaljene, og at de bare gikk med det som var enklest - ikke det beste inntrykket å forlate en intervjuer med.

4. Garamond

Garamond er mye brukt for sin eleganse, i tillegg til sin lesbarhet. Det er flott i et CV for et felt som ikke er helt bedriftens, men som også kan brukes sparsomt i et bedriftsmiljø. De fleste ser denne fonten som gammeldags, så et progressivt selskap setter kanskje ikke pris på oppsettet. Garamond er imidlertid fortsatt en populær CV-font.

5. Georgia

Georgia er en av de mest brukte skriftene, periode - for CVer eller noe. For noen blir det sett på som en mer moderne Serif-skrift, sammenlignet med Garamond. Georgia ligner noe på Times New Roman, men har blitt oppgradert til å virke mer moderne og lettere å lese.

Kjennetegn på de beste fontene for CV

Fonter har spesifikke funksjoner som kan bestemme og påvirke leserens perspektiv. En bestemt skrift kommer i forskjellige:

 • Størrelser
 • Vekt
 • Farge
 • Visuell design
 • Enten en skrift er serif eller sans serif

De tre første egenskapene kan justeres av forfatteren for hvilken som helst skrift. For eksempel, med skriften Times New Roman, kan skribenten velge å bruke en størrelse 8, med fet skrift og i blå farge. De to siste egenskapene er imidlertid iboende for hver font, og en bruker kan ikke endre hvordan fonten ser ut i forhold til disse funksjonene.

Den eneste måten å endre en grunnleggende fontdesign er å velge en annen font. Avhengig av type CV, samt jobbbransjen og jobbtypen Investment Banking Jobbbeskrivelse Denne Investment Banking Jobbbeskrivelsen skisserer de viktigste ferdighetene, utdannelsen og arbeidserfaringen som kreves for å bli IB-analytiker eller tilknyttet, er det et bredt utvalg av skrifttyper å velge mellom.

Serif vs Sans Serif

En fonts designkarakteristikk fortjener sin egen seksjon. Serif er en lett savnet detalj som skiller fontene og skiller dem i to leirer.

Serif vs. Sans Serif - Fortsett skrifttyper

Serif er den lille halen eller blomstre du ser på slutten av de fleste bokstaver, som vist i Times New Roman eksempelet ovenfor. Derimot mangler Arial serifs, ergo kalles det sans serif. Linjene i Arial er renere og rettere, uten haler. Begge skriftene blir ansett som profesjonelle. Å velge en Serif- eller Sans-Serif-skrifttype er mer kunst enn vitenskap.

Hvordan velge de beste CV-skriftene

 1. Rett skrift tiltrekker leserens oppmerksomhet, uten å forringe innholdet. Jo lettere en leser går gjennom et CV, desto større er sjansene dine for å lande et intervju Intervjuetips - Hvordan intervjue godt hundrevis av kandidater. Enten du er i din tidlige, midtre eller sene karriere, kan intervjuer alltid være nervepirrende. Heldigvis å være godt forberedt.
 2. Det riktige skriftvalget kan også implisitt formidle noe om forfatteren til leseren. En dårlig valgt skrift (for eksempel å bruke Comic Sans) til en jobb som krever høy profesjonalitet, kan godt gi et dårlig inntrykk. En profesjonell font (som Arial) kan være bedre egnet for noen som vurderer økonomi, sammenlignet med feltet for grafisk design.
 3. Til slutt vil en ren skrift hjelpe CV-skribenten korrekturlesing for skrivefeil og grammatikk lettere.

Gratis CV-mal

Hvis du leter etter et eksempel på den beste fonten for CV, kan du sjekke ut og laste ned Finance gratis CV-mal Investment Banking CV CV for Investment Bank CV. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet. Merk: dette CVet er i Times New Roman-skrift.

Gratis CV-malFortsett mal for investeringsbankvirksomhet. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet

Andre hensyn

Ovennevnte er absolutt ikke en uttømmende liste over alle akseptable, eller til og med ønskelige, skrifter som skal brukes til gjenopptak. De regnes imidlertid som en av de beste skriftene å bruke. Fontene formidler profesjonalitet og et tankesett sentrert rundt en god arbeidsmoral.

På toppen av skriftvalget er det også viktig å vurdere andre ting som gjelder fonten. Et av aspektene er skriftstørrelse. I slike tilfeller er den sikreste innsatsen vanligvis 12, selv om noen skrifter (som Arial) ser for store ut i 12. I slike tilfeller, størrelse ned til en størrelse som ligner på Times New Roman 12.

Til slutt må du forsikre deg om at CV-en er et dokument på én side. Årsaken til dette er at rekrutterere og lesere siver gjennom mange CVer, og ofte ikke kommer til andre siden i et CV.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden om den beste fonten for CV. Vårt oppdrag er å hjelpe deg med å fremme karrieren din. Med dette målet i tankene vil disse tilleggsressursene være til stor hjelp:

 • Hvordan bli en finansanalytiker med null erfaring Hvordan følge Finance-guider om hvordan du får drømmejobben din innen bedriftsfinansiering. Finansguider for karrierer innen investeringsbank, aksjeforskning, kredittanalyse, FP&A, regnskap, statskasse, detaljhandel og andre finansielle analytikerstillinger. Guider dekker nettverk, CV-tips og hvordan du skiller deg ut
 • Hvordan komme inn på aksjeforskning Hvordan komme inn på aksjeforskning På en konkurransedyktig markedsplass vil denne veiledningen om hvordan du kommer inn i aksjeforskning dele noen ideer som vil hjelpe deg med å forbedre sjansen for å bli ansatt. Globale investeringsbanker og boutique-firmaer har bare så mange analytikere og tilknyttede selskaper, med et begrenset antall nye mennesker de ansetter hvert år.
 • Personal Brand Personal Brand Vårt personlige merke er hva folk ser på som vår identitet, hvem de ser på oss som og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med oss. Den avslører hvem vi er, hva vi tilbyr, og hva vi setter pris på. Når vi jobber i et selskap, skaper våre kolleger en oppfatning om oss basert på hvordan vi presenterer oss for dem.
 • Gratis CV-maler CV Følg bransjens retningslinjer og beste praksis når du sender inn følgebrevet og CV til en bedriftsfinansieringsjobb. Last ned CV og følgebrevmaler for å bli klargjort for jobbsøknaden din. Disse CV-ene er designet for å gi deg det beste bildet av å bli valgt til et intervju

Siste innlegg