Kontorpolitikk - Hvordan håndtere politikk på arbeidsplassen

Kontorpolitikk eksisterer i praktisk talt alle organisasjoner. Det er aktivitetene som utføres av enkeltpersoner for å forbedre deres status og fremme sin personlige agenda - noen ganger på bekostning av andre. Disse selvbetjente handlingene er uformelle eller uoffisielle og kan være grunnen til at politikk på arbeidsplassen kommer med en negativ konnotasjon. Imidlertid er det gode aspekter ved aktivitetene som ofte kalles kontorpolitikk. For eksempel kan kontorpolitikk bare være en del av nettverksbygging og styrke interessenter Aksjonær Primacy Aksjonærprioritet er en aksjonærsentrert form for eierstyring og selskapsledelse som fokuserer på å maksimere verdien av aksjonærene før man vurderer forhold.

Sannheten er at hvis du vil lykkes i et forretningsmiljø, er det en god ide å utvikle litt politisk kunnskap. Å utvikle kontorpolitiske ferdigheter kan bidra til å forhindre at noen utnytter deg og også hjelpe deg med å fremme karrieren din. Hvis vi ikke klarer å utvikle disse ferdighetene, kan vi bli igjen når det gjelder karriereutvikling Regnskapskurs Finansregnskapskurs vil lære deg de viktigste regnskapskonseptene på nettet: lese regnskaper, regnskapsprinsipper og økonomisk analyse. Disse gratis regnskapskursene vil lære deg hvordan du lager en resultatregnskap, balanse og kontantstrømoppstilling, samt hvordan du analyserer. Forslaget her er ikke å bli en høyt politisk person, men i det minste å være klar over politikken i organisasjonen din.

Kontorpolitikk

Hva er årsaken til kontorpolitikk?

Motivene for en person å engasjere seg i kontorpolitikk er ting som følgende: å selge sine ideer, oppnå et målrettet mål, påvirke organisasjonen eller øke deres makt. For å nå disse målene vil politisk motiverte individer inngå allianser, forhandle og forhandle for å få det de ønsker for seg selv og / eller for sin gruppe. Videre lobbyer disse personene ofte sjefene sine før sjefene gjør en forfremmelse. De kan også omgå kommandokjeden for å få godkjenning for bestemte beslutninger eller prosjekter.

Mennesker eller grupper i en organisasjon har forskjellige interesser. Og disse interessene er ikke alltid i tråd med andres interesser i organisasjonen. Derfor, for å lykkes, driver noen enkeltpersoner med kontorpolitikk.

Kontorpolitikk og konkurranse

Hvis det er knappe ressurser i en organisasjon, avler dette konkurranse, og det fører ofte til praktisering av kontorpolitikk. For eksempel, på grunn av begrensede posisjoner i et firma som en investeringsbank, ser enkeltpersoner etter forskjellige måter å bli forfremmet. Når en person ønsker å kontrollere et prosjekt, søker de ofte å få godkjenning fra andre, vanligvis deres eldre medarbeidere.

Så å si alle organisasjoner har et pyramideformet hierarki. Dette betyr at det er færre stillinger som skal fylles når man klatrer opp rekkene. Ikke alle får den forfremmelsen de er ute etter, da bare en håndfull lederstillinger er tilgjengelige.

Eksempel på kontorpolitikk: Hierarki i investeringsbank

Analytikere

I for eksempel investeringsbank starter du karrieren din som analytiker. Dette er når du bruker mesteparten av tiden din på å lære tauene. Hovedoppgavene dine dreier seg om å lage analyser, lage presentasjonsmateriell og til og med gjøre dagligdagse, administrative oppgaver. Hvis du blir ansett som en analytiker som gir best resultat, kan du få et tilbud om å bli i flere år.

Associates

Etter to eller tre år vil du forhåpentligvis bli forfremmet til tilknyttet nivå. Hvis du gjorde det veldig bra som analytiker, kan noen banker tilby deg en direkte kampanje. Imidlertid kan andre banker kreve at du skaffer deg MBA først før du går på jobb som tilknyttet. Arbeidet er likt for medarbeidere og analytikere, hvor førstnevnte har lagt til ansvar for å styre analytikernes arbeid og fungere som en kontakt mellom junior og senior bankfolk.

VP og MD

Å nå visepresidentrollen krever vanligvis rundt tre og et halvt års erfaring med investeringsbank som tilknyttet. Men ikke alle kan bli direktør i samme bank. På dette tidspunktet må du vurdere situasjonen din med hensyn til om det er en god ide å bo i banken eller se andre steder for forfremmelse.

Seniorbankfolk (VP og MD) bygger og opprettholder forretningsforhold med nåværende og nye kunder. De får kontinuerlig nye avtaler og har dyp kompetanse i sitt bransjelandskap. Ikke alle er flinke til å gjøre dette, da det blant annet krever eksepsjonelle mellommenneskelige ferdigheter.

Begrenset anerkjennelse, belønning og mulighet

Det tar flere år å klatre opp i investeringsbankhierarkiet. Sjansene for at en analytiker kommer til MD-nivå en dag er små, med tanke på at det er mange flere analytikere enn MD-er som jobber i noen større bank. Jo høyere rolle du prøver å nå, desto hardere konkurranse blir det. I gjennomsnitt tar det omtrent 16 år å gå fra å være analytiker til å bli administrerende direktør i de fleste store investeringsbanker.

På grunn av den begrensede tilgjengeligheten av investeringsbankjobber, oppstår konkurranse. Det er derfor det er viktig å lære politikken i organisasjonen din. Det er en mulighet for at noen av dine medarbeidere kan ha strategier for å få en urettferdig fordel over deg, selv om dine ferdigheter på jobben er overlegne deres.

Kulturen i de fleste investeringsbanker, Big Four regnskapsbyråer og store konsulentselskaper er intens. De har rykte på seg for sitt merverdige demokrati. Det tiltrekker absolutt de beste og lyseste forretningsstudentene fra toppuniversiteter, og ærlig talt er alle utskiftbare, så du må jobbe hardt. Selv i helgene kan det forventes at du jobber lange timer. Med en stor investeringsbank ligger timene på ukentlig basis mellom 80-110 timer.

Du kan føle harme eller til og med sjalusi overfor personen som lykkes med å politisere for å oppnå det de ønsker og komme videre i organisasjonen. Men et bedre svar er å lære å spille kontorpolitikken godt selv.

Endrer dårlig kontorpolitikk

Her er noen ting vi kan gjøre når vi opplever dårlig kontorpolitikk på arbeidsplassen:

  • Få mange venner

For å endre dårlig politikk på kontoret, må vi engasjere oss. En veldig vanlig ting som kan skje er en medarbeider som bruker sin makt til å skremme og undertrykke andre. En ting vi kan gjøre er å få venner med kollegene. Å danne vennskap og allianser med kollegene dine er en måte å beskytte mot negativ innflytelse på kontoret. Å danne en gruppeallianse mot en person som driver negativ politikk, kan isolere vedkommende, inneholde atferd og utsette dem for det de gjør.

  • Hold oversikt over arbeidet ditt

Hvis vi finner noen som på feil måte tar æren for vårt arbeid, bør vi ikke bare avsløre personen direkte på kontoret. I stedet er det mest profesjonelle å dokumentere arbeidet ditt grundig. Oppdater dine overordnede og kolleger regelmessig om fremgang og arbeidsutbytte. Dette kan beskytte deg mot alle som utfordrer ditt bidrag til selskapet eller stiller spørsmål ved ferdighetene dine. Det beskytter omdømmet ditt fordi du enkelt kan bevise produktivitetsnivået ditt hvis det noen gang blir stilt spørsmålstegn.

  • Ikke gjengjeld på samme måte

Når det er en kollega som prøver å få oss til å se dårlige ut, kan vi ha fiendskap mot den personen og tenke på å gjøre gjengjeld. Det er en helt naturlig reaksjon, men det er viktig å være forsiktig med å unngå å miste humør og profesjonalitet. I stedet for å ta hevn, er det beste du kan gjøre å ta grep for å prøve å forhindre personen i å handle slik i fremtiden. Vurder å konfrontere dem privat og bare spørre hvorfor de handlet på en slik måte. Du kan kanskje ikke bare slutte fred med den enkelte, men få en ny venn og alliert.

Sammendrag av kontorpolitikk

Vi må være klar over de destruktive sidene ved kontorpolitikk for å minimere deres negative effekter. Vi må lære å navigere oss gjennom det spesielle politiske landskapet til organisasjonen vi jobber for.

Å være god på kontorpolitikk på arbeidsplassen inkluderer å kjenne de rette menneskene å snakke med, håndtere offentlige nedslag, gjøre arbeidet ditt relevant, øke synligheten din og flytte prosjekter sammen. Vi må sørge for at (1) vi forstår politikken i organisasjonen vår, og at (2) vi utformer en strategi for hvordan vi vellykket kan navigere i det politiske vannet uansett hvor vi jobber.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finance sin guide til kontorpolitikk. For å lære mer og hjelpe deg med å fremme karrieren din, sjekk ut følgende gratis økonomiressurser:

  • Finansregnskap Jobbtitler Jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdanning, erfaring og annet
  • Head of HR Job Description Head of IR Job Description Dette er et typisk eksempel på en Head of Investor Relations-stillingsbeskrivelse basert på virkelige offentlige selskaper. Leder for investorrelasjoner vil være ansvarlig for å sikre at selskapet er riktig og strategisk posisjonert med analytikere, investorer og alle interessenter. Denne jobben rapporterer direkte til økonomidirektøren
  • Hva gjør investeringsbankfolk? Hva gjør investeringsbankfolk? Hva gjør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan jobbe 100 timer i uken med å utføre forskning, økonomisk modellering og bygningspresentasjoner. Selv om den har noen av de mest ettertraktede og økonomisk givende stillingene i banksektoren, er investeringsbank også en av de mest utfordrende og vanskelige karriereveiene, Guide to IB
  • Aksjeforskningsassistent Jobbbeskrivelse Aksjeforskningsassistent Jobbeskrivelse Denne egenkapitalforskningsassistentens stillingsbeskrivelse skisserer nøkkelferdigheter, erfaring og utdannelse som kreves for jobben. Aksjeforskningsorganisasjoner analyserer verdipapirdata for å informere fondforvaltere og hjelpe dem i investeringsprosessen. Dette feltet krever problemløsningskompetanse og bred kunnskap om aksjemarkedet

Siste innlegg