Sporeavhengige - oversikt, hvordan de fungerer, eksempel

Sporeavhengige er definert som cellene eller gruppen av celler som er berørt av den valgte cellen. Når du bruker formelkontrollverktøyet, viser Excel blå piler som kobler cellene som er relatert til den aktive cellen.

Et Excel-regneark inneholder noen ganger flere formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å vite og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere, og å forstå forholdet mellom cellene vil være en vanskelig oppgave i fravær av funksjonene Trace Precedents and Trace Dependents i Excel.

Sammendrag

 • Trace Dependents er et innebygd revisjonsverktøy for formler som tilbys i Microsoft Excel.
 • Det hjelper brukere å analysere forholdet mellom cellene i et regneark.
 • Sporeavhengige brukes til å vise cellene som er berørt av den aktive cellen.

Hvordan sporingsavhengige fungerer

Trace Dependents er et Excel-revisjonsverktøy som viser cellene som påvirkes av en aktiv celle ved å vise piler som knytter de relaterte cellene til den aktive cellen. Når cellene er plassert på samme regneark, er det relativt greit siden Excel vil koble fra de relaterte cellene til den aktive cellen ved hjelp av blå piler.

Hvis cellene er koblet til et annet ark, vil det i stedet for en pil som knytter cellene være en prikket svart pil som peker mot et lite ikon i regnearket. For å se detaljene i cellene som er relatert til den aktive cellen, dobbeltklikker du på den stiplede linjen, og den åpner en dialogboks med en liste over de relaterte cellene. Klikk på noen av cellene som er oppført for å se detaljene i cellen.

Følg trinnene nedenfor for å se cellene som er avhengige av den aktive cellen:

 1. Åpne regnearket og finn den aktive cellen.
 2. Velg cellen du vil analysere.
 3. Gå til fanen Formler> Formelrevisjon> Sporeavhengige.
 4. Klikk på Trace Dependents-knappen for å se cellene som påvirkes av den aktive cellen. Den viser en blå pil som kobler den aktive cellen og de andre cellene relatert til den valgte cellen.
 5. Klikk på Trace Dependents-knappen igjen for å vise flere celler som er relatert til de aktive cellene. Hvis det er andre celler i andre arbeidsbøker som er relatert til den aktive cellen, vil de bli indikert med en svart streklinje og pilspissen pekt mot et lite bilde. Dobbeltklikk på den sorte streklinjen for å åpne en dialogboks som viser relaterte arbeidsbøker og deres respektive celler.
 6. Pilene kan fjernes ved å velge cellen med en pil og deretter klikke Fjern pil-knappen ved siden av sporingsavhengighet-knappen.

Praktisk eksempel: Sporeavhengige

XYZ Limited lager inntektsframskrivinger for året 2019, og inntektsframskrivningene er kategorisert per kvartal. Excel-regnearket for anslagene er vist nedenfor:

Sporeavhengige

Ved hjelp av eksemplet ovenfor kan vi finne de avhengige cellene ved først å velge en celle som vi vil evaluere. Cellen markerer utgangspunktet som vi kan identifisere cellene som er avhengige av. C5 er vår aktive celle, og vi kan bruke den til å finne avhengige celler.

For å se de avhengige cellene, gå til Formler-fanen, Formler revisjon-delen, og klikk deretter på sporingsavhengighet-knappen. Excel viser blå linjer som knytter cellene du analyserer til de avhengige cellene. I vårt tilfelle er C5 den aktive cellen, og D5, E5 og F5 er de avhengige cellene. Eventuelle endringer i den aktive cellen, C5, vil påvirke alle avhengige celler.

Blå piler

Blå piler viser at celler ikke har feil, mens røde piler viser cellene som forårsaker feil. Hvis du klikker på sporingsavhengighetsknappen mer enn en gang, vises alle cellene som er relatert til den aktive cellen du vurderer.

For å fjerne sporingspilene, klikk på pilen ved siden av Fjern pil-knappen under Formulas Auditing-verktøyet og klikk på Fjern avhengige piler.

Spore avhengigheter på et annet Excel-regneark

Excel lar deg også spore avhengige som ligger i et eget Excel-regneark. Velg en celle du vil evaluere, og gå deretter til Formular-fanen> Formelrevisjon> Spor avhengige. Det viser alle relaterte celler i regnearket som vist nedenfor:

Spore avhengigheter på et annet Excel-regneark

Avhengige i et eget Excel-regneark eller arbeidsbok vises med en svart prikket linje som peker mot et bilde / ikon.

For å se de relaterte cellene, dobbeltklikker du på den stiplede linjen for å få frem en dialogboks som inneholder en liste over alle celler utenfor det aktuelle regnearket. Dobbeltklikk på en av cellene for å åpne regnearket med relaterte celler. Excel tar deg til den spesifikke avhengige cellen.

Spesifikk avhengig celle

Hvordan bruke alternativet Watch Window med sporingsavhengige

Microsoft Excel leveres med en Watch Window-funksjon som lar brukerne legge til celler hvor som helst i den nåværende arbeidsboken og vise cellene og deres verdier gjennom en liten dialogboks i det aktuelle regnearket.

Watch Window Option

Hvis det nåværende regnearket inneholder avhengige celler i andre arbeidsbøker, kan du bytte mellom flere regneark og legge til de avhengige cellene som ligger i de andre regnearkene til det aktuelle regnearkets overvåkingsvindu. Dobbeltklikk på noen av de overvåkede cellene fører deg til den eller de spesifikke arbeidsbøkene.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

 • Dynamisk økonomisk analyse Dynamisk økonomisk analyse Denne guiden vil lære deg hvordan du utfører dynamisk økonomisk analyse i Excel ved hjelp av avanserte formler og funksjoner. INDEKS-, MATCH- og INDEX MATCH MATCH-funksjoner, som kombinerer CELL, COUNTA, MID og OFFSET i en formel. Når disse Excel-funksjonene brukes, blir regnskapsanalysen din mer dynamisk
 • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for Excel-modellering Følgende gode fremgangsmåter for Excel-modellering lar brukeren tilby den reneste og mest brukervennlige modelleringsopplevelsen. Microsoft Excel er et ekstremt robust verktøy. Å lære å bli en Excel-kraftbruker er nesten obligatorisk for de innen investeringsbank, bedriftsfinansiering og private equity.
 • Excel for nybegynnere Excel for nybegynnere Denne Excel for nybegynnere-guiden lærer deg alt du trenger å vite om Excel-regneark og formler for å utføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt en nybegynner trenger å vite fra hva som er Excel, til hvorfor bruker vi, og hva er de viktigste hurtigtastene, funksjonene og formlene
 • Liste over alle Excel-kurs

Siste innlegg