Banker i Vietnam - Oversikt, guide til de beste bankene i Vietnam

State Bank of Vietnam fungerer som landets sentralbank. Etablert i 1961, overvåker landets sentralbank alle kredittinstitusjoner og banker i Vietnam for å sikre at de overholder nasjonale monetære lover og retningslinjer.

Hovedfunksjonene til State Bank of Vietnam inkluderer:

 • Regulering av utstedelse av sedler
 • Opprettholde valutareserver
 • Sikring av monetær stabilitet
 • Administrerer valuta- og kreditsystemet i Vietnam
 • Formulering, gjennomføring og overvåking av pengepolitikken; foreskrive brede parametere for bankvirksomhet
 • Administrere sirkulasjonen av sedler og mynter
 • Forvalter valuta
 • Fungerer som bankens bank

Banker i Vietnam

I følge Moody's er utsiktene for Vietnams banksystem positive, på grunn av landets sterke økonomiske utsikter og positive utsikter for de fleste av de rangerte bankene i Vietnam.

For alle som vurderer en bankkarriere i Vietnam, er denne listen over toppbanker i Vietnam en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De største bankene i Vietnam er:

VietinBank

Etablert i 1988, tilbyr VietinBank kommersielle bankprodukter og tjenester til privatpersoner og bedriftskunder i landet. Banken administrerer 157 avdelingskontorer, ett handelsfinansieringssenter, fem kontanthåndteringssentre, tre administrative enheter, to lokale representasjonskontorer og et utenlandsk representasjonskontor i Myanmar. Hovedkontoret i Hanoi har 22 000 personer.

Inntekter: VND 53 billioner (2016)

Netto inntekt: VND 6,86 billioner (2016)

Sum eiendeler: VND 948,7 billioner (2016)

Agribank

Agribank ble grunnlagt i 1988 og er en statlig bank og en av de største bankene i Vietnam. Den spesialiserte banken driver et nettverk med 2300 filialer, 2500 minibanker og flere transaksjonskontorer i Vietnam, og et representasjonskontor i Kongeriket Kambodsja. Det tilbyr 200 produkter og tjenester og betjener 12 millioner kunder. Med rundt 40 000 ansatte er det basert i Hanoi.

Inntekter: -

Netto inntekt: VND 5 billioner (2017)

Sum eiendeler: VND 1200 billioner (2017)

Vietcombank

Vietcombank startet sin virksomhet i 2002. Det er en aksjebank som driver utenrikshandel. Banken har hovedkontor i Hanoi og har rundt 15 000 ansatte og administrerer 101 filialer og 395 transaksjonskontorer spredt over hele landet.

Inntekter: VND 46,16 billioner (2017)

Netto inntekt: VND 9,11 billioner (2017)

Sum eiendeler: 1.035 billioner VND (2017)

Bank for investering og utvikling av Vietnam (BIDV)

Bank for Investment and Development of Vietnam (BIDV) ble etablert i Hanoi og ble grunnlagt i 1999. Banken fører tilsyn med 191 lokale filialer, en filial i Myanmar og 815 transaksjonskontorer, og sysselsetter rundt 25 000 ansatte.

Inntekter: VND 30,43 billioner (2017)

Netto inntekt: VND 6,3 billioner (2017)

Sum eiendeler: 10000 billioner dongs (2017)

Militærbank

Hanoi-basert Military Bank ble etablert i 1994 og tilbyr personlige banktjenester for organisasjoner og enkeltpersoner i Vietnam. Med rundt 10 600 ansatte driver banken et nettverk 91 filialer, 176 transaksjonskontorer og et representasjonskontor.

Inntekter: VND 9,86 billioner (2016)

Netto inntekt: VND 2,88 billioner (2016)

Sum eiendeler: 256,26 billion VND (2016)

SHB

Basert på Ho Chi Minh-byen, er Saigon-Hanoi Commercial Joint Stock Bank (SHB) en av de største private bankene i Vietnam. Banken tilbyr innskudd, lån og forskudd, valutatransaksjonstjenester, internasjonale handelstjenester og diskontering av sertifikater, obligasjoner og andre verdifulle tjenester.

SHB ble grunnlagt i 1993 og har 6 351 ansatte. Det fører tilsyn med 53 filialer og 232 transaksjonskontorer i Vietnam, fire filialer i Kambodsja og en filial i Laos.

Inntekter: VND 4,75 billioner (2016)

Netto inntekt: VND 913 milliarder (2016)

Sum eiendeler: 233,33 billion dollar (2016)

Techcombank

Techcombank ble grunnlagt i 1993 og tilbyr personlige og private banktjenester i Vietnam. I tillegg tilbyr den også investeringsbanktjenester som omfatter marginhandel, investeringsundersøkelser, verdipapirforvaring og sikkerhetstjenester; rådgivningstjenester for bedriftsøkonomi og personlig investering; og prioriterte banktjenester.

Banken administrerer to representasjonskontorer og 312 transaksjonskontorer. Med rundt 8 800 ansatte har hovedkontoret i Hanoi.

Inntekter: VND 15,74 billioner (2016)

Netto inntekt: VND 3.149 billioner (2016)

Sum eiendeler: VND 235,36 billioner (2016)

Saigon Commercial Bank (SCB)

Basert i Ho Chi Minh-byen, tilbyr Saigon Commercial Bank personlige og bedrifts banktjenester i Vietnam. Banken ble etablert i 2012 og deltar i store finansielle aktiviteter som å mobilisere innskudd fra enkeltpersoner og selskaper, tilby lån og betalingskontoer, internasjonale betalinger og handel med utenlandsk valuta og gull.

Inntekt: VND 26,64 billioner (2017)

Netto inntekt: 124 milliarder VND (2017)

Sum eiendeler: VND 444,03 billioner (2017)

Maritim Bank

Vietnam Maritime Commercial Joint Stock Bank (Maritime Bank) ble etablert i 1991. Bankens viktigste aktiviteter inkluderer å tilby innenlandske og internasjonale pengeoverføringstjenester, yte lån til individuelle kunder og tilby kortsiktige innskuddssertifikater og betalingsinnskudd, samt e-bank tjenester. Basert i Hanoi City, driver den for tiden 230 filialer i landet.

Inntekter: VND 15,55 billioner (2016)

Netto inntekt: VND 2,88 billioner (2016)

Sum eiendeler: 256,26 billion VND (2016)

VP Bank

VP Bank ble innlemmet i 1993 og tilbyr ulike finansielle produkter og tjenester til banker til organisasjoner og enkeltpersoner i Vietnam. Banken er involvert i å mobilisere kort, middels og langsiktig kapital; gi korte, middels og langsiktige lån; handel med utenlandsk valuta; og diskontering av handelspapirer og obligasjoner. Det driver 51 filialer og 163 transaksjonskontorer.

Inntekter: VND 34,13 billioner (2017)

Netto inntekt: VND 6,44 billioner (2017)

Sum eiendeler: VND 277,75 billioner (2017)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Vietnam. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

 • Toppbanker i Hong Kong Toppbanker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 beste bankene i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system som består av lisensierte banker, banker med begrenset lisens og innskuddsbanker. Møt de 10 beste bankene i Hong Kong, inkludert HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
 • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
 • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
 • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
 • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg