Lederskapstrekk - Liste over topp kvaliteter til en effektiv leder

Ledertrekk refererer til personlige egenskaper som definerer effektive ledere. Ledelse refererer til evnen til en person eller en organisasjon til å veilede enkeltpersoner, team eller organisasjoner Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen mot oppfyllelse av mål og mål. Det spiller en viktig funksjon i ledelsen, siden det hjelper til med å maksimere effektiviteten. Omfangsøkonomi Omfangsøkonomi er et økonomisk konsept som refererer til reduksjonen i de totale produksjonskostnadene når en rekke produkter produseres sammen i stedet for hver for seg. og oppnå strategiske og organisatoriske mål Corporate Strategy Corporate Strategy fokuserer på hvordan man styrer ressurser, risiko og avkastning på tvers av et firma,i motsetning til å se på konkurransefortrinn i forretningsstrategien. Ledere hjelper med å motivere andre, gir veiledning, bygger moral, forbedrer arbeidsmiljøet og iverksetter handling.

Ledertrekk tema

Liste over effektive lederegenskaper

En vanlig misforståelse er at enkeltpersoner bare er naturlig begavet med lederegenskaper. Sannheten er at lederegenskaper, som andre ferdigheter, kan tilegnes med tid og praksis. Nedenfor er syv trekk fra en effektiv leder:

1. Effektive kommunikatorer

Ledere er utmerkede formidlere, i stand til å tydelig og kortfattet forklare problemer og løsninger. Ledere vet når de skal snakke og når de skal lytte. I tillegg er ledere i stand til å kommunisere på forskjellige nivåer: en-til-en, via telefon, e-post, etc.

2. Ansvarlig og ansvarlig

Ledere holder seg ansvarlige og tar ansvar for eventuelle feil. Ledere støtter og oppmuntrer til individualitet mens de følger organisasjonsstruktur, regler og policyer som må følges.

3. Langsiktige tenkere

Ledere er visjonærer. Dette bevises av lederegenskapen om å kunne planlegge for fremtiden gjennom konkrete og målbare mål. De forstår behovet for kontinuerlig endring og er åpne for å prøve nye tilnærminger for å løse problemer eller forbedre prosesser.

4. Selvmotivert

Ledere er selvmotiverte og er i stand til å fortsette og oppnå mål til tross for tilbakeslag. I tillegg prøver gode ledere sitt beste for å overgå forventningene, ikke bare.

5. Tillitsfull

Så å si alle gode ledere deler ledertrekket av tillit. De er i stand til å ta tøffe beslutninger og lede med autoritet. Ved å være trygg, er ledere i stand til å berolige og inspirere andre, etablere åpen kommunikasjon og oppmuntre til teamarbeid.

6. Folkorientert

Ledere er vanligvis folkeorienterte og lagspillere. De er i stand til å fremme en lagkultur, involvere andre i beslutningsprosesser og vise bekymring for hvert lagmedlem. Ved å være folkeorientert, er ledere i stand til å energisere og motivere andre. Ved å få hver enkelt til å føle seg viktig og viktig for lagets suksess, sikrer de den beste innsatsen fra hvert medlem av teamet.

7. Følelsesmessig stabil

Ledere utøver god kontroll og regulering av sin egen oppførsel og er i stand til å tåle frustrasjon og stress. Ledere er i stand til å takle endringer i et miljø uten å ha en intens følelsesmessig reaksjon.

Egenskapene til en dårlig leder

Nedenfor er trekkene som dårlige ledere ofte viser:

 • For sjefete
 • Redd for endring
 • Uvillig eller ute av stand til å kommunisere effektivt
 • Avvise andre ideer enn sine egne
 • Mangler empati
 • Inkonsekvent
 • Utsatt for å klandre andre i stedet for å ta ansvar selv
 • Ubesluttsom

Dårlig leder

Lederskapstrekk Personlighetstester

Flere tester er tilgjengelige for å bestemme din personlighet, styrker og egenskaper. Disse testene inkluderer følgende:

 • Myers Briggs Type Indicator (MBTI)
 • DISC-profil
 • Styrkefinner
 • Wealth Dynamics Profile

Myers Briggs Type Indicator er et av de mest respekterte og mest brukte vurderingsverktøyene for personlighetstypene. Myers Briggs Type Indicator kan brukes som en veiledning for å identifisere styrker, svakheter og måten du oppfatter og behandler informasjon på. Faktisk er over 80% av Fortune 100-selskapene avhengige av tester som Myers Briggs for å bidra til å bygge en effektiv og sunn organisasjon.

Andre ressurser

Takk for at du leste Finance guide til ledertrekk. For å fortsette å lære mer og fremme karrieren din, sjekk ut følgende gratis økonomiressurser:

 • Mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle og arbeide med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker".
 • Personal Brand Personal Brand Vårt personlige merke er hva folk ser på som vår identitet, hvem de ser på oss som og hvilke kvaliteter og ting de forbinder med oss. Den avslører hvem vi er, hva vi tilbyr, og hva vi setter pris på. Når vi jobber i et selskap, skaper våre kolleger en oppfatning om oss basert på hvordan vi presenterer oss for dem.
 • Analyst Trifecta Guide Analyst Trifecta Guide Den ultimate guiden om hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter
 • Finans Karriere Kart

Siste innlegg