Banker i Hellas - Oversikt over de 10 beste bankene i Hellas

Det greske banksystemet består av fire systembanker (store banker i Hellas med stor innvirkning på den innenlandske økonomien), banker som er innlemmet i Hellas, og internasjonale banker som driver filialer i landet.

Bank of Greece er landets sentralbank, som er ansvarlig for å sikre prisstabilitet og føre tilsyn med private banker i Hellas. Det fungerer også som kasserer og finanspolitisk agent for den greske regjeringen. Den greske sentralbanken ble grunnlagt i 1927 med hovedkvarter i Athen og flere filialer over hele landet.

Banker i Hellas

Moody's Investors Service opprettholder et stabilt syn på banksystemet i Hellas. Noen forbedringer i bankenes lønnsomhet og lånekvalitet forventes i 2017-2018, ifølge Moody's. En stor utfordring for banker i Hellas er problemlån, men det antas å avta med nesten halvparten over byråets utsiktsperiode.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Hellas, er denne listen over toppbanker i Hellas en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Hellas inkluderer:

Pireus Bank

Universal Bank Piraeus Bank AE ble dannet i 1916 med sikte på å støtte små og mellomstore bedrifter. Banken tilbyr nå ulike banktjenester gjennom 620 filialer i Hellas og 133 filialer i Frankfurt, London, Bulgaria, Ukraina og Albania. Basert i Athen er det den største av bankene i Hellas når det gjelder eiendeler. Den har en markedsandel på 30% i nettolån og en andel på 29% i totale innskudd.

Inntekter: 2.040 milliarder euro (2017)

Nettoinntekt: 202 millioner euro (2017)

Sum eiendeler: 67,42 milliarder euro (2017)

National Bank of Greece

National Bank of Greece er et globalt bank- og finansselskap som ble grunnlagt i 1841. Det er den nest største banken i landet når det gjelder forvaltningskapital, den største banken i Hellas av innskudd, og den tredje største banken mht Greske låneaktiver.

Banken tilbyr finansielle produkter og tjenester til privatpersoner og bedriftskunder og institusjonelle kunder gjennom sine 542 greske filialer og 336 filialer i utlandet.

Inntekter: 2.065 milliarder euro (2016)

Netto inntekt (tap): (301 millioner euro) (2016)

Sum eiendeler: 70,34 milliarder euro (2016)

Eurobank Ergasias SA

Eurobank Ergasias SA ble grunnlagt i 1990 og er den nest største banken i Hellas. Den europeiske bankorganisasjonen tilbyr et bredt spekter av bank- og finansielle produkter og tjenester som detaljhandel, bedrifts- og investeringsbank samt kapitalforvaltning gjennom sine 898 filialer.

Banken har hovedkontor i Athen og har en solid tilstedeværelse ikke bare i Hellas, men også i Bulgaria, Romania, Serbia, Kypros, Luxembourg, London og Ukraina.

Inntekter: 1,882 milliarder euro (2017)

Nettoinntekt: 104 millioner euro (2017)

Sum eiendeler: 60,02 milliarder euro (2017)

Alpha Bank

Alpha Bank er den største av bankene i Hellas når det gjelder markedsverdi. Banken driver et nettverk av 671 filialer, samt datterselskaper i hele Sør-Europa, og tilbyr finansielle produkter og tjenester til enkeltpersoner og selskaper i Hellas og andre land.

Alpha Bank ble etablert i 1879 da John F. Costopoulos grunnla et lite kommersielt firma i Kalamata. Bankavdelingen hans ble da kalt Bank of Kalamata i 1918. I 1924 vedtok banken navnet Banque de Credit Commercial Hellenique etter at den overførte hovedkvarteret til Athen.

Inntekter: 2.669 milliarder euro (2016)

Nettoinntekt: 42,3 millioner euro (2016)

Sum eiendeler: 64,8 milliarder euro (2016)

Attica Bank

Attica Bank Banking Company SA ble grunnlagt i 1925 og tidligere kalt Bank of Attica SA, og er landets femte største bank. Det har rundt 782 personer og tilbyr bankprodukter og -tjenester gjennom 65 filialer, som betjener kunder i Hellas og Storbritannia. Hovedkvarteret er i Athen.

Inntekter: 107,65 millioner euro (2016)

Netto inntekt (tap): (49,83 millioner euro) (2016)

Sum eiendeler: 3,619 milliarder euro (2016)

HSBC Hellas

Den internasjonale banken HSBC etablerte seg i Hellas i 1981 og er nå en av de største bankene i Hellas. Den støtter bedriftens utvidelse i Hellas og i utlandet gjennom sine spesialiserte divisjoner som HSBC Commercial Banking og HSBC Global Banking and Markets.

Med bankens internasjonale erfaring er HSBC i stand til å betjene de lokale kravene til enkeltpersoner og bedriftskunder og institusjonelle kunder når det gjelder bank og investeringer.

Citibank Hellas

En av de største kortutstedere i Hellas er den internasjonale banken, Citibank. Det er også den første av bankene i Hellas som introduserer investeringsprodukter til det greske markedet. Citibank Greece har hovedkontor i Athen, et datterselskap av Citibank, National Association. Det tilbyr bankprodukter og tjenester til bedrifter, offentlig sektor og finansinstitusjoner.

I 2014 solgte Citibank sin detaljbankvirksomhet i Hellas til Alpha Bank, og overførte over 720 ansatte, sin formuesforvaltningsenhet og et detaljhandelsnettverk som betjener 480 000 kunder.

Egeerhavets baltiske bank

Specialist Aegean Baltic Bank (ABBank) tilbyr bedrifter, investeringer og formuesforvaltningsprodukter og tjenester, med fokus på de greske og regionale skipsfart. Den ble grunnlagt i 2002 med hovedkvarter i Maroussi og filialer i Pireás og Glyfada.

Inntekter: 9,12 millioner euro (2016)

Netto inntekt (tap): -880 000 euro (2016)

Sum eiendeler: 226 millioner euro (2016)

Investment Bank of Greece

Investment Bank of Greece SA har hovedkontor i Athen og er et datterselskap av Cyprus Popular Bank. Etablert i 2000, er det en av de beste kapitalistiske bankene i Europa og den eneste av bankene i Hellas som tilbyr bank- og meglerløsninger. Bortsett fra å være megler i verdipapirmarkedet, tilbyr banken også innskudds- og låneprodukter, korrespondentbank og internasjonal handelsstøtte.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Hellas. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Storbritannia Toppbanker i Storbritannia Det er mer enn 45 bygningsselskaper og 300 banker i Storbritannia, noe som gjør det til det største banksystemet i Europa og det fjerde største i verden. I følge Moody's er utsiktene for banker i Storbritannia negative, på grunn av usikkerhet forårsaket av avstemningen etter Brexit.
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg