OG-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker OG i Excel

AND-funksjonen er kategorisert under Excel Logiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den brukes til å bestemme om de gitte forholdene i en test er SANTE. For eksempel kan vi bruke funksjonen til å teste om et tall i celle B1 er større enn 50 og mindre enn 100.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, funksjonen er nyttig for å teste flere forhold, spesielt hvis flere betingelser er oppfylt for å sikre at alle er sanne. Det hjelper oss også med å unngå ekstra nestet IFS, og AND-funksjonen kan kombineres med OR-funksjonen.

Formel

= OG (logisk1, [logisk2],…)

AND-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Logical1 (obligatorisk argument) - Dette er den første tilstanden eller den logiske verdien som skal evalueres.
 2. Logical2 (valgfritt krav) - Dette er den andre tilstanden eller den logiske verdien som skal evalueres.

Merknader:

 1. Vi kan stille opp til 255 betingelser for AND-funksjonen.
 2. Funksjonen tester en rekke leverte forhold og returnerer:
  1. SANT hvis ALLE forholdene vurderes til SANTE; eller
  2. FALSE ellers (dvs. hvis NOEN av forholdene vurderes til FALSE).

Hvordan bruke AND-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av AND-funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi ønsker å beregne bonusen for hver selger i selskapet vårt. For å være kvalifisert for en 5% bonus, bør selgeren ha oppnådd salg høyere enn $ 5000 i løpet av et år. Ellers burde de ha oppnådd et kontomål på 4 kontoer eller høyere. For å tjene en bonus på 15%, burde de ha oppnådd begge forholdene sammen.

Vi får informasjonen nedenfor:

OG Funksjon

For å beregne bonusprovisjonen, vil vi bruke AND-funksjonen. Formelen vil være:

AND Funksjon - Eksempel 1

Formelen for å beregne bonusen krever ikke AND-funksjonen, men vi må bruke OR-funksjonen. Formelen som skal brukes vil være:

AND Funksjon - Eksempel 1a

Den resulterende tabellen vil være lik den nedenfor:

AND Funksjon - Eksempel 1b

Eksempel 2

La oss se hvordan vi kan bruke AND-funksjonen til å teste om en numerisk verdi faller mellom to spesifikke tall. For dette kan vi bruke AND-funksjonen med to logiske tester.

Anta at vi får dataene nedenfor:

AND Funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er:

AND Funksjon - Eksempel 2a

I formelen ovenfor sammenlignes verdien med det minste av de to tallene, bestemt av MIN-funksjonen. I det andre uttrykket sammenlignes verdien med det største av de to tallene, bestemt av MAX-funksjonen. AND-funksjonen returnerer SANT bare når verdien er større enn det mindre tallet og mindre enn det større tallet.

Vi får resultatene nedenfor:

AND Funksjon - Eksempel 2b

Ting å huske på AND-funksjonen

 1. VERDI! error - Oppstår når ingen logiske verdier blir funnet eller opprettet under evalueringen.
 2. Testverdier eller tomme celler angitt som argumenter ignoreres av AND-funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Avansert Excel-kurs
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for Windows og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Finansielt modelleringsprogram FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari

Siste innlegg