Capital One - Lær mer om Financial Services Company

Capital One Financial Corp ble startet i 1988 av Richard Fairbank og Morris Nigel. Banken har hovedkontor i McLean, Virginia, og driver filialer i New York, Texas, Maryland, District of Columbia, New Jersey og Louisiana. Det tilbyr en rekke finansielle produkter og tjenester til enkeltpersoner, små bedrifter Small Cap Stock En small cap-aksje er en aksje av et børsnotert selskap som har en markedsverdi på mellom 300 millioner dollar og cirka 2 milliarder dollar. Klassifiseringen mellom små, mellomstore og store selskaper er subjektiv og kan variere mellom meglere og markedsanalytikere. og store kommersielle kunder. Markedsverdi Markedsverdi (Market Cap) er den siste markedsverdien av selskapets utestående aksjer. Market Cap er lik dagens aksjekurs multiplisert med antall utestående aksjer.Investeringssamfunnet bruker ofte markedsverdi til å rangere selskaper. Det spesialiserer seg i billån, kredittkort, bank og lagring av produkter. Per 2016 hadde selskapet 47 300 ansatte i sine 755 filialer og drev over 200 minibanker i USA, Canada og Storbritannia.

Capital One Bank, Marshall, TXCapital One Bank, Marshall, TX. Kilde: wikicommons

Capital One er åttende blant de 10 største bankene i USA basert på eiendeler og innskudd, og tiende på listen over de største bankene etter forvaltningskapital. Fortune 500 rangerer banken 17. på Fortune 500s liste over de beste selskapene å jobbe for og 100. på listen over Fortune 500-selskaper. Capital One ble populær på 1990-tallet da den var banebrytende for massemarkedsføring av kredittkort i USA. I 2016 utgjorde kredittkortvirksomheten 62% av den årlige inntekten, mens 25% kom fra forbrukerbank, 11% fra kommersiell bank og 1% i andre kilder.

Historie

Richard Fairbank og Nigel Morris grunnla Capital One i 1988 med støtte fra Richmond, Virginia-baserte Signet Bank. Fairbank ble selskapets administrerende direktør 27. juli 1994, etter at Oakstone Financial ble utskilt fra Signet Financial Corp. Oakstone Financial ble senere omdøpt til Capital One i oktober 1994, og spin-off ble fullført i februar 1995. Det nyopprettede kredittkortet selskapet ble rangert blant de ti beste kredittkortutstedere i USA etter å ha registrert mer enn fem millioner kunder. Capital One jobbet som en monoline og hentet alle inntektene fra kredittkortvirksomheten. Selv som monoline lyktes det i kredittkortvirksomheten på grunn av bruken av datainnsamling for å målrette personlige tilbud direkte til forbrukerne.

I 1996 gikk Capital One fra å stole på teaser-priser for å generere nye kunder til å ta i bruk mer innovative teknikker som ville tiltrekke flere kunder til deres forretningsmodell. På den tiden mistet det kunder til konkurrenter som tilbød høyere tak på lånesaldoer og kontoer uten årsavgift. Selskapet kom med co-branded, sikret og felles konto kredittkort. I midten av 1996 mottok Capital One godkjennelse fra den føderale regjeringen for å sette opp Capital One FDB. Det betydde at selskapet nå kunne beholde og låne ut innskudd på sikrede kort og til og med utstede lån til avdrag på biler.

Ekspansjon

I 1996 utvidet Capital One sin virksomhet til Storbritannia og Canada. Dette ga selskapet tilgang til et stort internasjonalt marked for sine kredittkort. En artikkel som ble vist i “administrerende direktør” i 1997, bemerket at selskapet hadde 12,6 milliarder dollar i kredittkortfordringer og betjente mer enn ni millioner kunder. Selskapet ble notert i Standard & Poor's 500, og aksjekursen nådde 100 dollar for første gang i 1998.

Gjennom hele historien har Capital One fokusert på å anskaffe monoliner i forskjellige relaterte sektorer. I 2005 kjøpte selskapet Louisiana-baserte Hibernia National Bank for 4,9 milliarder dollar i kontanter og aksjer. Den kjøpte også New York-baserte North Fork Bank for 13,2 milliarder dollar i 2006. Oppkjøpet av mindre banker reduserte avhengigheten av kredittvirksomheten alene. Andre selskaper som er kjøpt av Capital One inkluderer Netspend for 700 millioner dollar i 2007, Chevy Chase Bank for 520 dollar i 2009, IDG Direction-divisjon for 9 milliarder dollar i 2011, og General Electrics Healthcare Financial Services Unit for 9 milliarder dollar i 2015.

Under finanskrisen i subprime i 2008 mottok Capital One 3,56 milliarder dollar i investeringer fra det amerikanske statskassen med tillatelse fra Troubled Asset Relief Program i 2008. Selskapet ble tvunget til å stenge sin panteavdeling, GreenPoint Mortgage, på grunn av investorenes tap. Den betalte tilbake 3,67 milliarder dollar til det amerikanske statskassen for tilbakekjøp av selskapets aksjer.

Forretningsdivisjoner

Selskapet driver følgende tre divisjoner:

Capital One kredittkort

Capital One startet som et kredittkortselskap før det diversifiserte til andre forretningsmodeller. Det utsteder kredittkort i USA, Storbritannia og Canada. Fra og med 2016 var det den tredje største kredittkortutstederen i USA, med 62,5 millioner aktive kortinnehaverkontoer, som representerer 11,13% av den totale markedsandelen. I desember 2016 rapporterte Capital One 97 milliarder dollar i utestående kredittkortlån i USA og 8 milliarder dollar i Storbritannia og Canada.

Capital One 360 ​​- Forbrukerbank

Selskapet driver Capital One 360, en direktebank som tilbyr vanlige banktjenester som sjekkkontoer, sparekontoer og pengemarkedskontoer. Det er også en av de største utlånerne av banklån i USA, og rapporterte 48 milliarder dollar i utestående lån fra desember 2016. Bortsett fra billån, var Capital One også en av de største pantelångivere i USA før den avviklet virksomheten. i november 2017.

Capital One Commercial Banking

Den kommersielle divisjonen tilbyr en rekke tjenester, inkludert kommersiell utlån, depotjenester, kapitalmarkeder Nøkkelaktører i kapitalmarkedene I denne artikkelen gir vi en generell oversikt over nøkkelaktørene og deres respektive roller i kapitalmarkedene. Kapitalmarkedene består av to typer markeder: primær og sekundær. Denne guiden vil gi en oversikt over alle de store selskapene og karriereene i kapitalmarkedene. , treasury management, private banking Private Banking Private banking innebærer å tilby personlige finansielle og banktjenester til individuelle kunder med høy formue. Banken tildeler og formuesforvaltning. Fra og med 2016 klarte Capital One 65 milliarder dollar i utestående lån fra kommersielle, familie- og industrielle eiendommer. Privatbank, som er en del av kommersiell bankdivisjon,tilfredsstiller behovene til bedriftseiere, ledere og velstående individer med investerbare eiendeler på 1 til 25 millioner dollar.

Capital One - Divisjoner

Toppledelse

Richard Dana Fairbank (grunnlegger, administrerende direktør og president)

Richard Fairbank ble født 18. september 1950 og er grunnlegger, administrerende direktør og president for Capital One. Han grunnla finansselskapet sammen med Nigel Morris, en britisk forretningsmann og administrerende partner for QED Investors. Fairbank har en bachelorgrad i økonomi fra Stanford University (1972) og en MBA fra Stanford Graduate School of Business (1981). Han har mottatt flere utmerkelser, inkludert årets Washingtonian Business Leader, Worth's List of Top 10 CEOs and 50 Best CEOs, Gartner Group's Excellence in Technology, and Credit Card Management's Entrepreneur of the Year.

Artikkel kilde: //www.capitalone.com/

Andre ressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Capital One Financial Corp. For å lære mer om finansnæringen, se følgende finansressurser:

  • Financial Institutions Group Financial Institutions Group (FIG) Financial Institutions Group (FIG) er en gruppe fagpersoner som tilbyr rådgivningstjenester til finansinstitusjoner. Noen av tjenestene som FIG tilbyr inkluderer fusjoner og oppkjøp, rekapitalisering, kapitalinnsamling, økonomisk restrukturering, verdivurderinger, økonomiske ekspertuttalelser og andre rådgivningstjenester.
  • Bedrifter i finansbransjen Bedrifter Lister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Toppbanker i USA Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913
  • Revolving Credit Facility Revolving Credit Facility En revolverende kredittfasilitet er en kredittlinje som ordnes mellom en bank og en virksomhet. Den kommer med et etablert maksimumsbeløp, og

Siste innlegg