5 Ps of Marketing - Lær mer om Marketing Mix

5 P-er for markedsføring - produkt, pris, markedsføring, sted og mennesker - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. 5 P's of Marketing, også kjent som markedsføringsmiks, er variabler som ledere Bedriftsstruktur Bedriftsstruktur refererer til organisering av forskjellige avdelinger eller forretningsenheter i et selskap. Avhengig av selskapets mål og bransjen og eierne kontrollerer for å tilfredsstille kunder i målmarkedet, tilfører virksomheten verdi og bidrar til å skille virksomheten sin fra konkurrentene Natural Monopol Et naturlig monopol er et marked der en enkelt selger kan levere produksjonen dens størrelse. En naturlig monopolist kan produsere hele produksjonen for markedet til en lavere pris enn hva det ville vært hvis det var flere selskaper som opererer i markedet.Et naturlig monopol oppstår når et firma har omfattende stordriftsfordeler i sin produksjonsprosess. .

5 P av markedsføringsdiagram

Produkt

Produkt refererer til produktene og tjenestene som tilbys av en bedrift. Produktbeslutninger inkluderer funksjon, emballasje, utseende, garanti, kvalitet, etc.

Kunder må forstå funksjonene, fordelene og fordelene som kan nytes ved å kjøpe varer eller tjenester. Når du tenker på et produkt, bør du vurdere de viktigste funksjonene, fordelene og kundenes behov og ønsker.

Pris

Pris refererer til prisstrategien for produkter og tjenester og hvordan den vil påvirke kundene. Prisbeslutninger inkluderer ikke bare salgsprisen, men også rabatter, betalingsordninger, kredittvilkår og tilbudte prismatchende tjenester.

Når du bestemmer en prisstrategi, er det viktig å vurdere virksomhetens posisjon i dagens marked. For eksempel, hvis virksomheten annonseres som en leverandør av mekanisk utstyr av høy kvalitet, bør prisene på produktet gjenspeile det.

Forfremmelse

Kampanje refererer til aktivitetene som gjør virksomheten mer kjent for forbrukerne. Det inkluderer gjenstander som sponsing, reklame og PR-aktiviteter.

Siden kampanjekostnadene kan være betydelige, er det viktig å gjennomføre en break-even analyse. CVP-analyseveiledning Cost Volume Profit Analysis (CVP-analyse), også ofte referert til som Break Even-analyse, er en måte for bedrifter å bestemme hvordan endringer i kostnader både variabelt og fast) og salgsvolum påvirker selskapets fortjeneste. Med denne informasjonen kan bedrifter bedre forstå den totale ytelsen når de tar markedsføringsbeslutninger. Det er viktig å forstå verdien av en kunde og om det er verdt å gjennomføre kampanjer for å anskaffe dem.

Plass

Sted refererer til hvor produktet / tjenesten til virksomheten blir sett, laget, solgt eller distribuert. I hovedsak er stedsbeslutninger knyttet til distribusjonskanaler og måter å få produktet til målrettede nøkkelkunder.

Det er viktig å vurdere hvor tilgjengelig produktet eller tjenesten er og sørge for at kundene enkelt kan finne deg. Produktet eller tjenesten må være tilgjengelig for kunder til rett tid, på rett sted og i riktig mengde.

For eksempel kan det være at en bedrift ønsker å tilby produktene sine via et e-handelssted, i en butikk eller gjennom en tredjepartsdistributør.

Mennesker

Folk refererer til ansatte, selgere og de som jobber for virksomheten. Beslutninger om mennesker er vanligvis sentrert rundt kundeservice - hvordan vil du at dine ansatte skal oppfattes av kundene?

Eksempel på 5 P-er for markedsføring

John vurderer å drive en vannscooterbutikk som serverer reisende og turister. For å posisjonere sin virksomhet, kan John konsultere 5 Ps markedsføring på følgende måte:

  • Produkt: Jetskiutleie per time for folk som er i byen i kort tid. Et begrenset ansvarsskjema som skal signeres av personer som deltar i tjenesten og et pengeinnskudd i tilfelle skader.
  • Pris: Billige jetski-turer for å imøtekomme budsjettbegrensningene for reisende og turister. 10% rabatt på jetski-turer når de blir henvist av et reisebyrå.
  • Kampanjer: En Facebook-side, Instagram-side og et Twitter-håndtak for å markedsføre virksomheten. Også betalte kampanjer på reisebyrå nettsteder.
  • Sted: En lett tilgjengelig plassering fra eksisterende transitt-systemer.
  • Folk: Vennlige medarbeidere som elsker å møte reisende og tilbyr eksepsjonell kundeservice.

Relaterte målinger

Takk for at du leser Finansguiden til 5 P-er for markedsføring. For å fortsette utviklingen din som en finansanalytiker i verdensklasse, vil disse ekstra finansressursene være nyttige:

  • Hva er økonomisk modellering? Hva er finansiell modellering Finansiell modellering utføres i Excel for å forutsi selskapets økonomiske resultater. Oversikt over hva som er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor bygge en modell.
  • Knocking on Door Knocking on Doors Knocking on Doors er en ledende generasjonsstrategi som brukes av bankrådgivere for å sikre potensielle kunder.
  • Forsyningsloven Forsyningsloven Forsyningsloven er et grunnleggende prinsipp i økonomien som hevder at, forutsatt at alt annet er konstant, vil en økning i vareprisen ha en tilsvarende direkte økning i tilbudet av disse. Loven om levering viser produsentens oppførsel når prisen på en vare stiger eller faller.
  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi er definert som et system der produksjonen av varer og tjenester settes i henhold til markedets skiftende ønsker og evner

Siste innlegg