HMO vs PPO: Kjenn forskjellene mellom en HMO og en PPO

Få den beste helsevesenet Kostnadsstruktur Kostnadsstruktur refererer til hvilke typer utgifter en virksomhet pådrar seg, og består vanligvis av faste og variable kostnader. Faste kostnader forblir uendret, krever ofte valg mellom en HMO og en PPO. I minst ett tilfelle i livene våre trenger vi å håndtere en eller annen form for sykdom eller sykdom. Du må kunne ta en informert beslutning om hvilken plan som fungerer best for deg.

HMO vs PPO

Det er så viktig å sikre helseforsikring at det er nesten umulig å understreke fordelene. De økende kostnadene ved helsetjenester kan sette en person eller familie i en vanskelig økonomisk situasjon i tilfelle en større sykdom eller en ulykke. For å hjelpe til med å håndtere situasjonen kan en person velge en av de to typene helseforsikringsleverandører Financial Institutions Group (FIG) Financial Institutions Group (FIG) er en gruppe fagpersoner som tilbyr rådgivningstjenester til finansinstitusjoner. Noen av tjenestene som FIG tilbyr inkluderer fusjoner og oppkjøp, rekapitalisering, kapitalinnsamling, økonomisk restrukturering, verdivurderinger, økonomiske ekspertuttalelser og andre rådgivningstjenester. - en helsevedlikeholdsorganisasjon (HMO) eller en foretrukket leverandørorganisasjon (PPO).

Hva er en HMO?

En helsevedlikeholdsorganisasjon, eller HMO, er et nettverk av helsepersonell som godtar å tilby tjenester til lavere priser forhandlet av et forsikringsselskap.

Medlemmene velger en enkelt lege fra en liste over godkjente helsepersonell. HMO-medlemmer kan bare se en helsespesialist som en fødselslege, revmatolog eller kardiolog hvis de får henvisning fra sin primærpleielege (PCP), som også er kjent som portvakten.

Ulike tjenester / fordeler levert av en HMO kan variere avhengig av selskap og helseplan. Det kan dekke helseskjermer, kreftscreening, reseptbelagte medisiner, laboratorietester, røntgen og andre skanninger. HMOs dekker vanligvis også prenatal pleie og velpleieomsorg.

Hva er en PPO?

En foretrukket leverandørorganisasjon, eller PPO, er også et nettverk av helsepersonell som gir sine medlemmer flere valg angående helsepersonell og helsepersonell.

PPO-er begrenser ikke pasienter til å få omsorg i nettverket. Det er valgfritt å utpeke en PCP (primærlege). Pasienter kan gjøre avtaler direkte med leverandørene, og henvisninger er ikke påkrevd.

Vanligvis gir PPO-planer bedre fordeler og lavere kostnader for tjenester som tilbys fra nettverksleverandører, som dekkede oppfordres til å bruke. Imidlertid kan medlemmene også motta omsorg fra leverandører utenfor nettverket, selv om de sannsynligvis vil betale mer for det.

Eksempler - HMO vs. PPO

HMO

La oss si at du får øreverk. Du vil ikke kontakte en ØNH-spesialist direkte. Snarere vil du først gå til din PCP (primærlege), som vil undersøke deg. Hvis han / hun ikke hjelper deg, vil de gi deg en henvisning til en pålitelig ØNH-spesialist i nettverket ditt.

PPO

Mr. A er registrert i en PPO-plan. Selv om han ser en PCP, besøker han ham generelt bare for den årlige fysiske kontrollen. Når han trenger å se en spesialist, gjør han sin egen forskning og bestiller en avtale med ham / henne. I forrige måned plaget foten ham, så han gjorde en avtale med en lokal podiatrist i nettverket. Han betalte en co-betaling på $ 25 og 10% av kostnaden for røntgen. Han ser også en terapeut utenfor nettverket og betaler ham på forhånd. Deretter sender han inn et krav og får tilbake en prosentandel av kostnaden.

Store forskjeller - HMO vs. PPO

Leverandør nettverk

Et nettverk er en gruppe helsepersonell som er under kontrakt med forsikringsselskaper for å tilby rabatterte tjenester for en bestemt HMO- eller PPO-plan. De inkluderer vanligvis generelle leger, sammen med spesialister som hudleger og kiropraktorer. For å få dekning i en HMO, må du først se PCP-en din, uansett hva problemet er. Hvis de ikke kan behandle deg, vil de henvise deg til noen andre i nettverket. Hvis du holder deg innenfor nettverket ditt i en HMO-plan, kan du forvente maksimal forsikringsdekning. Gå utenfor nettverket og dekningen forsvinner. Med en PPO kan du besøke leger utenfor nettverket og fremdeles få dekning, men ikke så mye som du ville gjort hvis du forble i nettverket.

Kostnadsanalyse

Med en PPO er kompromisset for å motta valgfriheten og fleksibiliteten høyere premiekostnader for planen. En HMO tilbyr ingen dekning utenfor nettverket, men pasientene får lavere premiekostnader.

Kravskjemaer

Med en HMO trenger ikke pasienter å sende inn et krav fordi helsepersonell betales direkte av forsikringsselskapet. Under PPO må imidlertid pasienter noen ganger først betale leverandører utenfor nettverket og deretter sende inn et krav om refusjon fra forsikringsselskapet.

Tjenester dekket

Utvalget av tjenester som tilbys under de to planene, avhenger av selskapet og hvilken type plan som er tatt, men de er vanligvis like.

Resepter

Akkurat som dekningen under en HMO er begrenset til et nettverk, er apotekstedene der man kan få reseptene fylt og dekket av planen også begrenset. PPOs tillater pasienter å fylle ut resept nesten hvor som helst, men med tilleggsavgifter for et apotek utenfor nettverket.

Unntak

Pasienter med en HMO-plan trenger ikke henvisning under en krisesituasjon eller for besøk i gynekolog eller fødselslege i nettverket.

Det endelige valget - HMO vs. PPO

Det er ikke noe universelt svar på spørsmålet om hvilket som er bedre - en HMO eller PPO. Det er i stor grad basert på kundenes personlige preferanser. Poenget er at HMOs gir rimelig pris, mens PPOs gir større fleksibilitet og valgfrihet. Statistikk viser at flere er registrert i PPO-planer enn HMO-planer. I 2014 valgte 58% av arbeidstakerne en PPO som sin helseforsikringsplan som ble levert av arbeidsgivere, sammenlignet med bare 13% av arbeidstakerne som valgte en HMO. Til tross for populariteten til PPO-er, viser en studie utført av National Committee for Quality Assurance (NCQA) at HMO-planer trekker bedre kundetilfredshet.

Valget mellom HMO og PPO er hovedsakelig et valg mellom pris og bekvemmelighet.

Andre ressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til HMO og PPO. For mer informasjon om forsikrings- og økonomiemner, foreslår vi følgende økonomiressurser:

  • Betinget mottaker Betinget mottaker En betinget mottaker er den alternative mottakeren, utpekt av kontoinnehaveren, som er satt til å motta inntektene eller fordelene ved en finansiell
  • Aktuar Aktuar En aktuar fungerer i hovedsak som ryggraden i økonomisk sikkerhet for forsikrings- og gjenforsikringsselskaper, multinasjonale selskaper og økonomiske planleggere. En aktuar har som hovedoppgave å analysere risiko og kostnadene forbundet med risiko og usikkerhet.
  • Pensjonsregnskap Pensjonsregnskap Pensjonsregnskapsguide og eksempel, trinn inkluderer, plateselskapsbidrag, registrerer pensjonskostnader og justerer pensjonsforpliktelse til virkelig verdi. En pensjonskontor er en juridisk enhet som har pensjonsinvesteringene og utbetaler midlene senere når det er nødvendig. Pensjonskasser forvaltes av forvaltere
  • Byråkostnader Byråkostnader Byråkostnader er interne kostnader på grunn av konkurrerende interesser til aksjonærer (rektorer) og ledergruppen (agenter). Utgifter tilknyttet

Siste innlegg