COUNTIF-funksjon - Tell antall celler som oppfyller kriterier

COUNTIF-funksjonen teller antall celler som oppfyller et bestemt kriterium. Funksjonen er kategorisert under Excel Statistiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør økonomisk prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, COUNTIF-funksjonen er ganske nyttig. For eksempel, når vi vil telle antall ganger en selger overskred målet, kan vi gjøre dette ved å bruke COUNTIF.

Formel

= COUNTIF (rekkevidde, kriterier)

COUNTIF-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Område (obligatorisk argument) - Dette definerer en eller flere celler som vi ønsker å telle. Celleområdet er de cellene som vil bli testet mot de gitte kriteriene og telt hvis kriteriene er oppfylt.
  2. Kriterier - Dette er en tilstand som er definert av oss. Det testes mot hver av cellene i det medfølgende området.

De gitte kriteriene kan være et av følgende:

  1. En numerisk verdi. Det kan være et helt tall, desimal, dato, klokkeslett eller logisk verdi.
  2. En tekststreng. Det kan inkludere jokertegn. Jokertegn kan være et? (spørsmålstegn) eller en * (stjerne). A? samsvarer med et enkelt tegn, mens * samsvarer med en hvilken som helst sekvens av tegn. Hvis vi ønsker å faktisk finne? (spørsmålstegn) eller * (stjerne) tegn, må vi skrive ~ symbolet før dette tegnet i vårt søk.

Hvordan bruker jeg COUNTIF-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan COUNTIF-funksjonen legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får en liste over ansatte som overskred salgsmålene og vant prisen for beste selger for året. Ved å bruke COUNTIF kan vi finne ut hvilken person som vant flest priser.

COUNTIF-funksjon

Formelen som skal brukes vil være = COUNT (C5: C12, C5) for å få maksimalt antall, som vist nedenfor:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 1

Vi vil nå dra formelen for alle selgere og få resultatene nedenfor:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 1a

Som sett ovenfor dukket navnet William Mathew opp tre ganger. Husk at et kriterium ikke skiller mellom store og små bokstaver. Selv om vi skriver "william mathew" som kriterium i formelen ovenfor, vil det gi det samme resultatet.

Eksempel 2

La oss se hvordan denne funksjonen oppfører seg når vi håndterer tall. Funksjonen fungerer for tall like effektivt som for tekstverdier. Anta at vi får følgende data:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 2

Ved å bruke formelen = COUNTIF (C5: C12, C5) kan vi se at funksjonen også fungerer bra for tall.

COUNTIF-funksjon - Eksempel 2a

Resultatene vi får vises nedenfor:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 2b

Det viser at 3 studenter scoret 45 i økonomi.

Eksempel 3

La oss se hvordan jokertegn kan brukes med COUNTIF-funksjonen. Anta at vi ansetter flere prosjektledere som håndterer forskjellige prosjekter. Vi ønsker å vite hvor mange prosjekter som håndteres av en bestemt leder. I et slikt scenario kan vi bruke COUNTIF-funksjonen.

Vi får følgende data:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 3

Navnet på prosjektleder William Shakespeare er skrevet på flere måter. Så vi ville angi "* William *" som søkekriteriene = COUNTIF (C5: C12, "* William *").

COUNTIF-funksjon - Eksempel 3a

Resultatene er som følger:

COUNTIF-funksjon - Eksempel 3b

Hvis vi trenger å matche et enkelt tegn, må vi oppgi et spørsmålstegn i stedet for en stjerne.

Noen notater om COUNTIF-funksjonen:

  1. COUNTIF-funksjonen er tilgjengelig fra MS Excel 2000.
  2. #VERDI! error - Oppstår hvis det gitte kriterierargumentet er en tekststreng som er større enn 255 tegn.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg