Produkter og tjenester - Definisjoner, eksempler, forskjeller

Et produkt er en håndgripelig vare som markedsføres for anskaffelse, oppmerksomhet eller forbruk, mens en tjeneste er en immateriell vare som oppstår fra produksjonen til en eller flere individer. Selv om det virker som det viktigste skillet mellom de to begrepene er basert på deres håndfasthet, er det ikke alltid tilfelle. I de fleste tilfeller er tjenester immaterielle, men produkter er ikke alltid håndgripelige.

Produkter og tjenester

En ting å huske på er at produkter og tjenester er nøye avstemt. Faktisk har et flertall av produktene et element av service. For eksempel når en forbruker Typer kunder Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved bedre forståelse av de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle kjøp av bil, produktet kommer med mange andre serviceansvar, for eksempel tuning og vedlikehold.

Likevel er det en klar forskjell mellom de to begrepene, og det er viktig at man forstår deres arbeidsdefinisjoner.

Håndgripelig mot immateriell

Det er veldig enkelt å vurdere kvaliteten på et håndgripelig produkt. Siden de fleste produktene er tellbare, berørbare og synlige, kan en forbruker vurdere holdbarheten ved å undersøke den. Et godt eksempel er når en person kjøper et hjem. Kjøperen vil sjekke alle kroker og kroker i huset, inkludert loft, kjeller, fundament, hvert enkelt rom og mer.

Derimot er en tjeneste ikke noe man kan føle eller prøve før man betaler for den. Si at en person trenger en profesjonell inspektør for å identifisere skjulte problemer før de bestemmer seg for å kjøpe et hjem. Hvor erfaren er inspektøren når det gjelder rørleggerarbeid, taktekking og andre strukturelle forhold?

I et nøtteskall mangler klienten tilstrekkelig kunnskap om inspektørens kompetanse til oppgaven allerede er i gang. Kunden kan lese online vurderinger, be om inspektørens legitimasjon, så vel som før og etter bilder av hans forrige arbeid, men det er ingen bestemt måte å evaluere kvaliteten på en tjeneste før den er gitt.

Produksjon vs. interaksjon

En potensiell bilkjøper sjekker vanligvis bilens karosserilinjer, kjenner på skinnet som brukes på setene, og tar bilen med på en prøvekjøring før han bestemmer seg for å kjøpe bilen eller ikke. Siden det er et produkt, er kjøperen klar over den spesifikke produksjonslinjen kjøretøyet kommer fra, og det er mange flere som det. Faktisk er det andre biler som er identiske med den som blir kjøpt.

Men hva med tjenesten bilkjøperen får fra bilforhandleren? Måten en bilselger samhandler med en kjøper er ikke på samme måte som han samhandler med en annen kjøper. Hvis bilkjøperen er heldig, kan han finne en selger som er velinformert, høflig og villig til å forhandle. Hvis ikke, kan bilselgeren være en som mangler informasjon eller oppfører seg på en nonchalant måte.

Forgjengelig vs uforgjengelig

Den beste måten å illustrere forgjengelige produkter på er å vurdere en restaurant eier. Hvis en slik person ikke forstår begrepet spoilage Spoilage Spoilage betyr bokstavelig talt sløsing eller skrap som oppstår under produksjonsprosessen eller er sterkt skadet materiale som brukes til å behandle et produkt og avfallsreduksjon, risikerer han å ødelegge sin virksomhet siden de fleste ferske matvarer ødelegger innen få dager. Et annet eksempel er teknologi. Selv noen immaterielle produkter som programvare blir foreldet på et eller annet tidspunkt. Uforgjengelige produkter inkluderer gjenstander som smykker og bildeler.

Imidlertid eksisterer skillet mellom forgjengelig og uforgjengelig i tjenester? Tjenester kan beskrives som forgjengelige, men ikke uforgjengelige. En forgjengelig tjeneste betyr ganske enkelt at den er kortvarig. Ideelt sett forbrukes en slik tjeneste så snart den er produsert. I motsetning til produkter kan ikke tjenesten lagres for senere bruk.

Forgjengelige tjenester er flyselskaper, bilreparasjoner, teaterunderholdning og manikyr. Hvis en person kjøper en flybillett for en bestemt dag, og da får en forkjølelse og ikke er i stand til å reise, utløper billetten. Den forgjengelige egenskapen til noen tjenester gjør det vanskelig å balansere tilbud og etterspørsel Tilbud og etterspørsel Lovene om tilbud og etterspørsel er mikroøkonomiske begreper som sier at i effektive markeder er den tilførte mengden av en vare og den etterspurte mengden av den varen lik hverandre . Prisen på den varen bestemmes også av det tidspunktet hvor tilbud og etterspørsel er like hverandre. .

Den økende etterspørselen etter produkter og tjenester

Basert på historien er det tydelig at produsenter trenger å tilpasse eller erstatte produkter når de er utdaterte. Tenk på hvordan nettsteder og e-bøker har erstattet papirbøker eller hvordan kompaktplater har erstattet kassetter og DVDer. I andre tilfeller har tjenester også blitt en erstatning for visse produkter. For eksempel er streamingtjenestene som tilbys av underholdningsfirmaer som Netflix nå foretrukket av mange fremfor DVD- og kabel- eller satellitt-TV-programmer.

Sammendrag

Produkter er rett og slett gjenstander som produseres, lagres, transporteres, annonseres og deretter selges. Mens produkter enten kan være håndgripelige eller immaterielle, er tjenester immaterielle. Forskjellene mellom produkter og tjenester er basert på forskjellige faktorer, inkludert håndgripelighet, forgjengelighet, variabilitet og heterogenitet.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige:

  • Brand Equity Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til verdien av et merke og bestemmes av forbrukerens oppfatning av merkevaren. Brand equity kan være positivt eller
  • Logistikk Logistikk Logistikk, eller logistikkplanlegging, refererer til prosessen som en bedrift bruker for å koordinere sin forsyningskjededrift. Det inkluderer et bredt utvalg
  • Produktmiks Produktmiks Produktmiks, også kjent som produktsortiment eller produktportefølje, refererer til det komplette settet med produkter og / eller tjenester som tilbys av et selskap. En blanding
  • Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter gir forbrukerne valg når de tar kjøpsbeslutninger ved å tilby like gode alternativer, og øker dermed bruken. Fra et selskaps perspektiv skaper imidlertid erstatningsprodukter en rivalisering. Som et resultat kan bedrifter pådra seg høye markedsførings- og kampanjekostnader når de konkurrerer

Siste innlegg