Servicegebyr - oversikt, eksempler i forskjellige bransjer

Et servicegebyr, også kalt serviceavgift, refererer til et gebyr som innkreves for å betale for tjenester som er relatert til et produkt. varer eller tjenester. Det inkluderer materialkostnader, direkte arbeidskostnader og direkte fabrikkomkostninger, og er direkte proporsjonal med inntektene. Når inntektene øker, kreves det flere ressurser for å produsere varene eller tjenesten. COGS er ofte eller en tjeneste som blir kjøpt. Med andre ord er en servicegebyr en tilleggsavgift for tjenester levert ved kjøp av et produkt eller en tjeneste. For eksempel blir en servicegebyr vanligvis lagt til regningen din i en restaurant for å betale for servitøren eller servitøren som kommer og betjener bordet ditt.

Service Charge Image

Servicegebyr i forskjellige bransjer

Servicegebyrene kommer med forskjellige navn, avhengig av hvilken bransje det gjelder. For eksempel:

Bankindustrien

En månedlig avgift blir vanligvis belastet kontoinnehavere for å opprettholde en sjekk- eller sparekonto i en bank. De er forretningsbanker, kredittforeninger og visse investeringsfond som tilbyr detaljistbanktjenester. Alle tre jobber mot å tilby lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrollkontoer, sparekontoer, pantelån, debetkort, kredittkort og personlige lån. . For eksempel krever TD Canada forskjellige månedlige vedlikeholdsavgifter for sine forskjellige sjekkkontoer. Hvordan skrive en sjekk Selv om digitale betalinger stadig vinner flere markedsandeler, er det fortsatt viktig å vite hvordan man skriver en sjekk. Denne guiden viser deg trinn for trinn.

Serveringsbransjen

Et servicegebyr i prosent av den totale regningen for restauranter og hoteller er vanlig. For eksempel er det i British Columbia en uuttalt regel om å tipse (serviceavgift) minst 10% for middagsrestauranter eller leveranser.

Flyindustrien

En rekke servicekostnader blir samlet inn når du kjøper en flybillett. Servicegebyrene fra flyindustrien må betale for tjenester som underholdning, bagasjehåndtering, setevalg, reisebyråoppdrag osv. De ekstra avgiftene som flyselskapene tar, er svært kontroversielle, siden de har økt betydelig de siste 10 til 20 årene. Mange flyger misliker å måtte betale store ekstra avgifter for tjenester flyselskapene pleide å tilby gratis, for eksempel bagasjehåndteringstjenester. Tidligere kunne flypassasjerene sjekke så mange poser de ønsket, uten ekstra kostnad. Men i dag koster nesten alle flyselskaper $ 25 eller mer per veske for alt utover en veske / koffert.

Forsyningsindustrien

I tillegg til den faktiske regningen for strøm, pålegger de fleste leverandørene serviceavgifter i tillegg til avgiftene for brukt strøm. For eksempel pålegger Hydro Quebec et antall servicegebyrer, for eksempel en første installasjonsavgift, en månedlig avlesningsavgift osv.

Eksempel

John feirer sitt andre jubileum med kjæresten. Han bestemmer seg for å velge den mest romantiske restauranten i sentrum av Vancouver. Ved ankomst til destinasjonen blir paret møtt av en rekke servere og sitter raskt.

Selve måltidet utgjør totalt $ 120, inkludert skatt. John innser de eksepsjonelle og tilleggstjenestene som tilbys av servitørene i restauranten, og bestemmer seg for å betale en drikkepenger (serviceavgift) på 15% på toppen av regningen.

Airbnbs serviceavgifter

Airbnb er et eksempel på en online leieplattform som pålegger serviceavgifter for å dekke selskapets kostnader. Airbnb har separate avgifter for verter og gjester.

For verter

Airbnb krever et gebyr på 3% som tas ut av det totale reservasjonsbeløpet. I tillegg skatter som merverdiavgift (mva) Ad Valorem Tax Begrepet "ad valorem" er latin for "i henhold til verdi", noe som betyr at den er fleksibel og avhenger av den vurderte verdien av et aktivum, produkt eller tjeneste . kan legges til på toppen av grunnleggende serviceavgift, avhengig av plasseringen av oppføringen.

For gjester

Airbnb tar et gebyr på 5% -15% som varierer avhengig av leiekostnaden. Jo dyrere leien er, desto lavere er serviceavgiftsprosenten.

Viktige takeaways

Et servicegebyr refererer til en tilleggsavgift som innkreves for å levere et produkt eller en tjeneste. Det samles vanligvis når det er samspill mellom en forbruker og det involverte selskapet. Avhengig av bransje, har slike avgifter forskjellige navn - for eksempel bestillingsgebyrer (hoteller), vedlikeholdsgebyrer (bank) og sikkerhetsgebyrer (reise).

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende finansressurser være nyttige: c

  • Cost Driver Cost Driver En kostnadsdriver er den direkte årsaken til en kostnad, og effekten er på de totale påløpte kostnadene. For eksempel, hvis du skal bestemme mengden strøm som forbrukes i en bestemt periode, bestemmer antall forbrukte enheter den totale regningen for strøm. I et slikt scenario forbrukes enhetene av strøm
  • Economic Value Added (EVA) Economic Value Added (EVA) Economic Value Added (EVA) viser at reell verdiskaping oppstår når prosjekter tjener avkastning over kapitalkostnadene og dette øker verdien for aksjonærene. Residual Income-teknikken som fungerer som en indikator på lønnsomheten med den forutsetningen at reell lønnsomhet oppstår når rikdom er
  • Utgifter Utgifter En utgift representerer en betaling med enten kontanter eller kreditt for å kjøpe varer eller tjenester. En utgift blir registrert på et enkelt tidspunkt (kjøpstidspunktet), sammenlignet med en utgift som fordeles eller påløper over en periode. Denne guiden vil gjennomgå de forskjellige typene utgifter i regnskap
  • Verdsettelsesmetoder Verdsettelsesmetoder Når det er verdsatt et selskap som en løpende virksomhet, er det tre hovedverdsettelsesmetoder som brukes: DCF-analyse, sammenlignbare selskaper og presedens transaksjoner. Disse metodene for verdsettelse brukes i investeringsbank, aksjeforskning, private equity, bedriftsutvikling, fusjoner og oppkjøp, gjeldsrike oppkjøp og finansiering

Siste innlegg