Journaloppføringer - Veiledning til forståelse av journaloppføringer i regnskap

I regnskapskarriere Regnskap Offentlige regnskapsbyråer består av regnskapsførere som jobber med å betjene virksomhet, enkeltpersoner, myndigheter og ideelle organisasjoner ved å utarbeide regnskap, skatt, journalposter er uten tvil en av de viktigste ferdighetene å mestre. Uten ordentlig journalføring ville selskapenes regnskap være unøyaktig og et fullstendig rot.

En enkel måte å forstå journaloppføringer på er å tenke på Isaac Newtons tredje bevegelseslov, som sier at for hver handling er det en lik og motsatt reaksjon. Så når en transaksjon skjer i et selskap, må det være minst to kontoer som er berørt.

For eksempel, hvis et selskap kjøpte en bil, ville selskapets eiendeler øke med verdien av bilen. Imidlertid må det være en ekstra konto som endres (dvs. den like og motsatte reaksjonen). Den andre kontoen som er berørt, er at selskapets kontanter går ned fordi de brukte kontanter til å kjøpe bilen.

Til slutt, akkurat som størrelsen på kreftene på det første objektet må være lik det for det andre objektet, må belastningen og kreditten til hver journaloppføring være lik.

Guide for journalinnlegg

Last ned gratis malen

Skriv inn navn og e-post i skjemaet nedenfor og last ned gratis malen nå!

Hvordan nærme seg journaloppføringer

En journal er selskapets offisielle bok der alle transaksjoner er registrert i kronologisk rekkefølge. Selv om mange selskaper i dag bruker regnskapsprogramvare for å bestille journaloppføringer, var tidsskrifter den dominerende metoden for å bestille oppføringer tidligere. I hver journaloppføring som registreres, må debet og kreditt være lik for å sikre at regnskapsligningen (Assets = Passments + Shareholders 'Equity) forblir i balanse. Når du gjør journaloppføringer, må vi alltid ta hensyn til fire faktorer:

  1. Hvilke kontoer er påvirket av transaksjonen
  2. For hver konto bestemmer du om den økes eller reduseres
  3. For hver konto bestemmer du hvor mye den endres
  4. Sørg for at regnskapsligningen holder seg i balanse
 • Den beste måten å mestre journaloppføringer på er gjennom praksis. Her er mange eksempler som illustrerer noen vanlige journaloppføringer. Det første eksemplet er en fullstendig gjennomgang av prosessen.

  For å lære mer, start våre gratis regnskapskurs.

  Eksempler på journalinnlegg

  Eksempler på journalinnlegg

  Eksempel 1 - Låne oppføring av pengejournal

  ABC Company lånte $ 300.000 fra banken

  • Kontoer som berøres er kontanter (eiendel) og banklån (gjeld)
  • Kontanter øker fordi selskapet tjener penger fra banken og banklånet øker fordi selskapet øker sitt ansvar for å betale tilbake banken på et senere tidspunkt
  • Beløpet det er snakk om er $ 300.000
  • A = L + SE, A økes med 300 000 og L økes også med 300 000, og holder regnskapsligningen intakt.

  Derfor vil journaloppføringen se ut som:

  DR Cash 300.000

  CR-banklån betales 300.000

  Eksempel 2 - Innkjøp av journaloppføring

  Kjøpt utstyr for $ 650 000 i kontanter.

  DR-utstyr 650.000

  CR Cash 650.000

  For å lære mer, start våre gratis regnskapskurs.

  Eksempel 3 - Innkjøp av lagerjournal

  Kjøpt varelager koster $ 90 000 for $ 10 000 i kontanter og de resterende $ 80 000 på kontoen.

  DR Inventory 90.000

  CR Cash 10.000

  CR-leverandører 80.000

  Eksempel 4 - Tilegne landjournaloppføring

  Kjøpt land koster $ 50.000 og bygninger koster $ 400.000. Betalt $ 100.000 i kontanter og signerte en seddel som skulle betales for balansen.

  DR Land 50.000

  DR-bygninger 400.000

  CR kontanter 100.000

  CR-seddel betales 350.000

  Hvordan spore journaloppføringer

  En viktig del av regnskapet inkluderer finansiell rapportering. Finansiell rapportering er handlingen med å presentere et selskaps regnskap for ledelsen, investorer, regjeringen og andre brukere for å hjelpe dem med å ta bedre økonomiske beslutninger.

  For å bestemme den endelige monetære verdien av kontoer som er oppført i regnskapet ved selskapets årsskift, registreres og spores flere journaloppføringer i en konto som kalles en T-konto, som er en visuell fremstilling av en hovedbokskonto .

  De riktige belastningene og kredittene er oppført under de aktuelle kolonnene under disse T-kontoene. T-kontoveiledningen. T-kontoer brukes i regnskapet for å spore debet og kreditter og utarbeide regnskaper. Det er en visuell fremstilling av individuelle kontoer som ser ut som en “T”, slik at alle tillegg og subtraksjoner (debet og kreditter) til kontoen enkelt kan spores og representeres visuelt. Denne guiden til T-kontoer vil gi deg eksempler på hvordan de fungerer og hvordan du bruker dem. for å bestemme den endelige verdien som skal rapporteres. Klikk på lenken nedenfor for å lære mer om T-kontoer.

  Sporing av journaloppføringer

  Hvorfor har journaloppføringer betydning for meg og min karriere innen regnskap?

  Selv om opptak av journaloppføringer kan være veldig ensformig og repeterende, er det viktig at det å registrere nøyaktige oppføringer til rett tid er viktig for selskaper å vise sin korrekte økonomiske status til ikke bare personer i firmaet, men også til eksterne brukere.

  Med unøyaktige oppføringer kan bedrifter oppfattes å ha mer gjeld eller mindre gjeld eller som mer lønnsomme eller mindre lønnsomme enn de faktisk er. Som et resultat kan dette føre til at selskaper og investorer tar beslutninger basert på falsk, misvisende informasjon, og fører til negative konsekvenser.

  Å ha ferdighetene til å registrere og forstå journaloppføringer er viktig i enhver karriere innen regnskap, enten du er involvert i offentlig praksis og jobber med en klients revisjonsfil, eller du jobber i en bransje og hjelper til med å utarbeide et selskaps regnskap.

  Enkelt sagt er det første trinnet til riktig finansiell rapportering sterkt avhengig av å registrere nøyaktige journaloppføringer.

  For å lære mer, start våre gratis regnskapskurs.

  Flere ressurser

  Vårt oppdrag er å hjelpe deg med å fremme karrieren din og bli en finansanalytiker i verdensklasse The Analyst Trifecta® Guide Den ultimate guiden om hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du å følge bransjeledende beste praksis og skille deg ut fra mengden? Prosessen vår, kalt The Analyst Trifecta®, består av analyse, presentasjon og myke ferdigheter. For det formål har vi publisert mange flere ressurser som du vil finne nyttige:

  • T-kontoer T-kontoveiledning T Kontoer brukes i regnskap for å spore debet og kreditter og utarbeide regnskap. Det er en visuell fremstilling av individuelle kontoer som ser ut som en “T”, slik at alle tillegg og subtraksjoner (debet og kreditter) til kontoen enkelt kan spores og representeres visuelt. Denne guiden til T-kontoer vil gi deg eksempler på hvordan de fungerer og hvordan du bruker dem.
  • Regnskapskarrierer
  • Analyse av årsregnskap Analyse av finansregnskap Hvordan utføre analyse av regnskap. Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet.
  • Jobben til en finansdirektør Hva gjør en finansdirektør Hva gjør en finansdirektør - CFOs jobb er å optimalisere selskapets økonomiske resultater, inkludert: rapportering, likviditet og avkastning. Innenfor

  Siste innlegg