MÅNED-funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker MÅNED

MÅNED-funksjonen er kategorisert under Excel DATE / TIME-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer månedsdelen av en dato som et tall. Antallet vil være mellom 1 og 12. MÅNED-funksjonen er tilgjengelig i alle versjoner fra MS Excel 2000.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, vi kan bruke MÅNED med DATE-funksjonen for å få ønsket resultat.

Formel

= MÅNED (serienummer)

MÅNED-funksjonen bruker bare ett argument:

Serienummer ( obligatorisk argument) - Dette er datoen du vil returnere måneden. Datoen kan enten være:

 1. Et serienummer
 2. Henvisning til celler som inneholder datoer
 3. Datoverdier returnert fra Excel-formler

Hvordan bruker MÅNED-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan MÅNED legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere et eksempel:

Eksempel 1

La oss se hvordan denne funksjonen fungerer ved hjelp av dataene nedenfor:

 • 12/09/2017 09:40:00
 • 05/29/17
 • 2015 7. juni

Formelen som brukes er:

MÅNED Funksjon

Vi får resultatene nedenfor:

MÅNED-funksjon - Eksempel 1

På rad A4, siden datoen ikke er i riktig format, brukte vi DATO-funksjonen sammen med MÅNED-funksjonen.

Eksempel 2

Hvis vi trenger å teste to datoer for å sjekke om de begge er i samme måned og år, kan vi gjøre det med en enkel formel som bruker funksjonene MÅNED og ÅR. Ved hjelp av dataene nedenfor:

MÅNED - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er = MONTH (cellereferanse) & YEAR (cellereferanse), som vist nedenfor:

MÅNED-funksjon - Eksempel 2a

I dette tilfellet trekker Excel ut måneden fra datoen i celle A2 som tall, og sammenkobles deretter for å danne en tekststreng. Det samme gjøres med datoen i celle B2, måned og år ekstraheres og slås sammen.

Til slutt tester formelen om B2 er lik C2 ved bruk av likhetstegnet. Siden begge datoene er i januar 2015, løses formelen som følger og returnerer SANN for første rad. Resultatene er vist nedenfor:

MÅNED-funksjon - Eksempel 2b

På samme måte, hvis vi trenger å teste en dato for å se om den er i samme måned og år som dagens dato (i dag), kan du bruke denne formelen:

= MÅNED (dato) & ÅR (dato) = MÅNED (I DAG ()) & ÅR (I DAG ())

Eksempel 3

Vi kan til og med bruke denne funksjonen til å konvertere månedsnavn til tall. For dette må vi bruke to funksjoner DATOVERDI & MÅNED.

MÅNED-funksjon - Eksempel 3

Formelen som skal brukes er = MONTH (DATEVALUE (A2 & “1”)).

MÅNED-funksjon - Eksempel 3a

Vi får resultatene nedenfor:

MÅNED-funksjon - Eksempel 3b

Noen få notater om MÅNED-funksjonen

 1. Verdier som returneres av funksjonene YEAR, MONTH og DAY vil være gregorianske verdier uavhengig av visningsformatet for den angitte datoverdien.
 2. Vi kan få resultater som ser ut som en dato - “01/01/18” - i stedet for et heltall. Dette problemet er mest sannsynlig fordi den nye cellen eller kolonnen er formatert som en "dato". I dette tilfellet er det bare formateringen av cellen som er feil, IKKE verdien som returneres av funksjonen. Den enkleste måten å korrigere dette på er å velge alternativet Generell formatering fra rullegardinformatmenyen i Excel-båndet. Det er vanligvis plassert i gruppen "Number", på Hjem-fanen på båndet.
 3. For at MÅNED-formelen skal fungere riktig, bør du angi en dato ved hjelp av DATO (år, måned, dag) -funksjonen.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg