Markedsorientering - oversikt, fordeler og ulemper

Markedsorientering er en forretningstilnærming der prosessene for produktutvikling og -oppretting er fokusert på å tilfredsstille forbrukernes behov. Det er en type markedsføringsorienteringsteknikk som designer produkter med kvaliteter som forbrukere Typer kunder Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle behov, noe som er helt forskjellig fra den konvensjonelle markedsføringsmetoden.

Markedsorientering

I den konvensjonelle tilnærmingen prioriterer virksomheten markedsføring av eksisterende produkter ved å etablere funksjoner som kan være viktige salgsargumenter. Bedrifter som Amazon og Coca-Cola bruker markedsorienteringsprinsipper mens selskaper i luksusvaremarkedet, som Louis Vuitton eller Chanel, følger den konvensjonelle tilnærmingen.

Sammendrag

 • Markedsorientering er en markedsføringsmetode der prosessene for produktutvikling og -oppretting er fokusert på å tilfredsstille forbrukernes behov.
 • Markedsføringsorientering er forretningsmetoden som dikterer alle prosessene i den organisasjonen. Den kommer i flere typer: salgsorientering, markedsorientering, produksjonsorientering og samfunnsorientering.
 • Markedsorientering gir flere fordeler, inkludert produktdifferensiering og økt forbrukertilfredshet.

Forstå markedsføringsorientering

Markedsføringsorientering er forretningsmetoden som dikterer alle prosessene i den organisasjonen. Den skisserer hvordan selskapets kjernetilbud blir presentert for brukerne og hvordan markedsføringsteamene blir bemyndiget.

Selv om markedsføringsteam har innflytelse på de markedsføringsstrategiene som er vedtatt, bestemmes markedsorienteringen av prioriteringene til øverste ledelse. De forskjellige typene markedsføringsorientering er som følger:

1. Salgsorientering

2. Markedsorientering

3. Produksjonsorientering

4. Samfunnsorientering

Hvordan fungerer markedsorientering?

Markedsorientering er mer en tilnærming til produktdesign i stedet for markedsføring. Det betyr at prioriteten er å analysere målgruppen Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), også referert til som totalt tilgjengelig marked, er den samlede inntektsmuligheten som er tilgjengelig for et produkt eller en tjeneste hvis og bestemmer deres behov i stedet for å gjennomføre salgsfremmende eller salgsaktiviteter. Behovene holdes i bakhodet mens du utvikler og oppgraderer produkttilbudet.

En markedsorientert organisasjon bruker en kundesentrert tilnærming, noe som betyr at forbrukerbaseens mest presserende bekymringer, umiddelbare behov og personlige preferanser må undersøkes.

Strategien må fokuseres på verdier, kultur og andre atferdstrekk hos forbrukerbasen. Dermed er utviklingsarbeidet i organisasjonen fokusert på egenskaper som er mest etterspurt. Dette gjør det mulig for bedrifter å tilpasse seg forskjellige markeder og øke konkurranseevnen.

Fordeler med en markedsorientert strategi

 • De fleste forbrukere er også i kontakt med markedstrender og forstår tydelig deres behov og ambisjoner. Utføre dataanalyse Typer av finansiell analyse Finansiell analyse innebærer å bruke økonomiske data for å vurdere selskapets resultater og komme med anbefalinger om hvordan det kan forbedres fremover. Finansanalytikere utfører primært sitt arbeid i Excel, ved hjelp av et regneark for å analysere historiske data og lage anslag. Typer av finansiell analyse kan avsløre trender og ønsker som ikke er eksplisitte. Det kan være instrumental i å forutse forbrukernes behov og tilpasse den markedsorienterte organisasjonen som en som former forbrukeratferd snarere enn en som reagerer på den.
 • Forbrukernes krav kan ofte virke upraktiske, men kunnskapen deres kan være viktig i den langsiktige beslutningsprosessen. Ideer som ikke er kostnadseffektive i status quo, kan brukes i endrede markedsforhold i fremtiden. De kan brukes til langsiktige utviklingsstrategier.
 • Data samlet inn for produktutvikling kan også brukes etter lansering for å forbedre kundeservicen. Effektiv produktsupport som adresserer bekymringer fra forbrukerne er avgjørende for å opprettholde en høy grad av forbrukertilfredshet Kundetilfredshet Kundetilfredshet er den grad produkter eller tjenester levert av et selskap oppfyller kundens forventninger - hvor fornøyd en kunde er ute etter. Det forbedrer merkevarelojalitet og muntlig reklame fra eksisterende forbrukere.

Ulemper ved en markedsorientert strategi

 • Et for stort fokus på å møte forbrukernes behov og ønsker reduserer muligheten for innovasjon i en organisasjon. Dermed er markedsorientering basert på å reagere på markedstrender i stedet for å skape dem.
 • Forbrukerønsker er ikke faste og kan endres veldig raskt. En frittstående markedsorientert strategi kan ikke garantere en stor markedsandel Markedsandel Markedsandel refererer til den andelen eller prosentandelen av et marked opptjent av et selskap eller en organisasjon. Med andre ord er selskapets markedsandel total, gitt at konkurrerende selskaper som betjener de samme forbrukernes behov raskt kan komme opp i markedet.

Eksempler på markedsorienterte selskaper

Amazon endrer konsekvent den virtuelle markedsplassen og legger til funksjoner for å imøtekomme bekymringene uttrykt av forbrukerne. En slik funksjon er vurderings- og gjennomgangssystemet som ble introdusert av den elektroniske forhandleren for å øke troverdigheten.

Selskapet lanserte Amazon Prime for å løse problemer med leveringskostnader. I tillegg opprettet det Amazon Locker, som er en selvhentetjeneste for forbrukere som kanskje ikke er til stede i leveringsadressen som ble oppgitt på leveringstidspunktet.

Coca-Cola utfører omfattende undersøkelser for å komme med nye smaker for forbrukerne. For brukere som er bekymret for sukkerinnhold, lanserte selskapet dietten cola uten kalorier og foretok flere anskaffelser av "sunne" merker, som Dasani, etc.

Lære mer

Finance er den offisielle leverandøren av Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering. Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse, paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Markedsdynamikk Markedsdynamikk Markedsdynamikk refererer til kreftene som påvirker prisene og oppførselen til produsenter og forbrukere. Kreftene resulterer i oppretting av prissignaler
 • Merkevarestrategi merkevarestrategi merkevarestrategi refererer til en langsiktig plan som fokuserer på utvikling av et vellykket merke for å hjelpe til med å oppnå spesifikke mål. Planen brukes
 • Forretningsdrivere Forretningsdrivere Forretningsdrivere er de viktigste inngangene og aktivitetene som driver de operasjonelle og økonomiske resultatene til en virksomhet. Vanlige eksempler på forretningsdrivere
 • Value Proposition Value Proposition Value proposition er et løfte om verdi oppgitt av et selskap som oppsummerer fordelen (e) av selskapets produkt eller tjeneste og hvordan de leveres

Siste innlegg