NOW-funksjon i Excel - Skjermbilder, eksempler, hvordan du bruker NÅ

NOW-funksjonen i Excel er en formel som viser gjeldende dato og klokkeslett. Den oppdateres automatisk når arbeidsboken åpnes eller det gjøres en endring. Det kan også oppdateres manuelt ved å trykke på F9. For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Formel for NOW-funksjonen i Excel

Nedenfor er formelen for NOW-funksjonen i Excel:

= NÅ ()

Vær oppmerksom på at du må inkludere parenteser og ikke skrive noe mellom dem.

Eksempel på NOW-funksjonen i Excel

Her er et skjermbilde av NOW-funksjonen i Excel på gjeldende tid og dato.

fungerer nå i excel-eksempel

Som du ser i eksemplet ovenfor, er formelen rett og slett lik = NÅ (), og datoen, så vel som tiden, vises automatisk i cellen.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Dagens funksjon

I DAG-funksjonen er lik den viser gjeldende dato, men den inkluderer ikke klokkeslettet.

Hvorfor bruke NOW-funksjonen i Excel?

Denne funksjonen kan være veldig nyttig for regneark som krever utskrift, og hvor et tidsstempel på utskriften vil være nyttig.

En annen grunn ville være å klokke inn og klokke ut. Hvis du setter opp en tabell, kan du kopiere og lime inn som verdier tidspunktet du starter, og deretter kopiere og lime inn som verdier når du stopper. På denne måten kan du enkelt holde oversikt over nøyaktig tid.

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Hvordan oppdatere formelen

Tid og dato som vises med formelen oppdateres automatisk når noe av følgende skjer:

 • Enhver celle i regnearket endres
 • Et nytt tall eller en ny formel legges inn i en hvilken som helst celle
 • F9 trykkes

NOW-funksjonen oppdateres ikke av annen grunn, så vær forsiktig når du ser på tiden for å være sikker på at du trykker på F9 eller endrer en celle for å oppdatere verdiene.

Hvordan gjøre tiden statisk

Hvis du allerede har brukt NOW () -funksjonen i Excel, og du vil gjøre den statisk, følger du trinnene nedenfor:

 1. Trykk på F9 for å sikre at den er oppdatert
 2. Kopier gjeldende tid (Ctrl + C)
 3. Lim inn spesielle som verdier (Alt, E, S, V)

Hvis du ikke har brukt NOW-funksjonen ennå, og du vil sette inn akkurat tiden (og ha den statisk), følger du hurtigtasten nedenfor:

 1. Ctrl + Skift +:

For å lære mer, start vårt gratis Excel-kollisjonskurs nå!

Flere Excel-ressurser

Vi håper dette har vært en nyttig opplæring om hvordan du bruker NOW-funksjonen i Excel. For å fortsette å lære og utvikle Excel-ferdighetene dine, anbefaler vi disse ekstra økonomiressursene:

 • Liste over Excel-snarveier
 • Excel for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden vil lære deg de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Dagens () -funksjon i Excel Dagens dato I Excel kan dagens dato enkelt settes inn med formelen = i dag (). Denne lite kjente funksjonen lar deg sette inn dagens dato enkelt i en hvilken som helst celle i regnearket. Funksjonen er veldig grei og enkel å bruke

Siste innlegg