Hvordan studere smart og studere mindre - Tips for effektiv studier

Hvis du synes det er vanskelig å forstå begreper og beholde informasjon selv om du bruker så mange timer på å studere, kan du lære å studere smart på kortere tid. Online læring er en smart måte å studere på egen hånd.

I fire tiår underviste professor emeritus Marty Lobdell i psykologi og studiestudier ved Pierce College i Washington State. Han utviklet en teknikk for å hjelpe studentene med å beholde informasjon og lære dem å studere smart og studere mindre. Nedenfor er noen strategier ifølge Prof. Lobdell.

Hvordan studere smart og studere mindre tema

#1. Angi studietid

Sørg for å inkludere studiene i din vanlige timeplan. Det vil hjelpe deg med å gjøre studier til en vane. Regelmessig gjennomgang vil også hjelpe deg med å beholde informasjon bedre.

# 2. Sett et dedikert studierom

Miljøet ditt påvirker din oppførsel sterkt. Lag et studieområde der du kan plassere alle lærebøkene og materialene dine for å oppmuntre til studium. Unngå områder som soverom, stue eller spisestue, da disse ikke er beregnet for studier og kan føre til forstyrrelser.

Noen studenter foretrekker å studere i et stille rom, mens andre lytter til musikk. Imidlertid, ifølge forskning fra Stanford University, kan distraksjoner påvirke studentens evne til å beholde informasjon negativt. Forskning antyder at musikk ikke hjelper 10 Dårlige studievaner å unngå Studievaner er forskjellige for alle. Noen er effektive når studentene beveger seg opp på pedagogisk stige, mens andre vaner gjør mer skade enn godt. mennesker med læring.

Hvordan studere smart - Studierom

Lær av hvilken som helst studieplass med Finance sine online kurs!

# 3. Bryt studietiden inn i økter

Har du noen gang prøvd å studere i flere timer uten pauser, men ender det med at du ikke forbedrer karakterene dine? Lobdell foreslår å dele studietiden ned i økter på omtrent 20 til 30 minutter hver. Ta en pause på fem minutter for å gjøre noe du liker etter hver økt. Det kan være å synge favorittsangen din, spise snacks eller snakke med en venn.

Etter å ha fullført alle studietimene, gi deg selv en godbit. I følge Lobdell, “ ting som er forsterket, pleier vi å gjøre mer av. Ting som blir straffet eller ignorert, har vi en tendens til å gjøre mindre av.

# 4. Studer aktivt

Du tror kanskje at du allerede forstår hva du har lest og studert kvelden før, men det kan rett og slett være anerkjennelse og ikke faktisk minne om informasjon. Anerkjennelse krever en utløser - noe du ikke alltid får under en test. Studer aktivt ved å teste eller spørre deg selv. Det fungerer siden du trenger å hente informasjon fra minnet, noe som vanligvis ikke gjøres når du bare leser notater eller leser lærebøker.

Testing kan være i form av flashcards, ta online gjennomgangsquizzer eller svare på spørsmålene på slutten av et kapittel. Forskning viser at testing er mest effektivt når det innebar gratis tilbakekalling av lært innhold, sammenlignet med gjenkjennelsesoppgaver som flervalg eller 'sant eller usant' spørsmål. Forskning viser også at testing er gunstig for studenter fra førskolen til profesjonell utdanning.

For aspirerende finansanalytikere inkluderer Finance's Building a Financial Model in Excel kurset mange praktiske øvelser som vil hjelpe deg å teste deg selv.

Hvordan studere smart - Flash-kort

# 5. Ta notater mens du er i timen

Det går utover å skrive nøkkelord for å hjelpe deg å huske. Utvid notatene dine så snart du kan for å øke din første læring. Hvis du ikke forstår noe, kan du spørre en klassekamerat eller til og med instruktøren din rett etter timen.

# 6. Oppsummer eller lær hva du lærer

Oppsummering vil hjelpe deg å vite om du forstår emnet. Du kan snakke høyt eller til noen andre. Å kunne lære noen et konsept betyr at du forstår konseptet godt nok til å forklare det.

Hvordan studere smart - lær andre

# 7. Bruk SQ3R-metoden

En måte å bruke læreboken din effektivt på er gjennom SQ3R-metoden. SQ3R står for:

  • Undersøkelse : Skann teksten og noter overskriftene, grafene, fet skrift eller alt annet som dukker opp på deg.
  • Spørsmål : Still og skriv ned spørsmål om det du har undersøkt. Hva vet du og hva vil du vite?
  • Les : Les teksten mens du holder spørsmålene dine i bakhodet.
  • Resitere : Gjenta med dine egne ord det du nettopp har lest for å sikre at du husker teksten.
  • Gjennomgang : Prøv å svare på spørsmålene du skrev ned tidligere uten å bruke dine egne notater. Les avsnittene igjen som du ikke helt forstår.

# 8. Bruk mnemonics

Forkortelser, bildeassosiasjoner og myntede ordtak kan også hjelpe deg med å huske eller beholde informasjon. Et eksempel på et populært minnesmerke er navnet ROY G. BIV, som representerer begynnelsesbokstavene i regnbuens farger.

Tilleggsressurser

Corporate Finance Institute har en rekke kurs og ressurser som kan hjelpe deg å lære og fremme karrieren din! Studer smart og sjekk dem ut nedenfor:

  • Gratis kurs i bedriftsøkonomi
  • Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ -sertifisering FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari
  • Hvordan lykkes med eLearning - 10 tips for online-lærere Hvordan lykkes med eLearning: 10 tips for online-lærere 10 studietips for å hjelpe deg med overgang og tilpasning til eLearning.
  • Karriere Kart

Siste innlegg