ISNUMBER Funksjon - Formel, eksempler, hvis Excel inneholder antall

Excel ISNUMBER-funksjonen er kategorisert under Informasjonsfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen sjekker om en celle i Excel inneholder et nummer eller ikke. Det vil returnere SANT hvis verdien er et tall, og hvis ikke, en FALSK verdi. For eksempel, hvis den gitte verdien er en tekst, dato eller tid, vil den returnere FALSE.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller. ISNUMBER Excel-funksjon hjelper deg å teste om et gitt resultat av en formel er et tall eller ikke, når du arbeider med store mengder data.

Formel

= ISNUMBER (verdi)

Excel ISNUMBER-funksjonen bruker følgende argumenter:

  1. Verdi (obligatorisk argument) - Dette er uttrykket eller verdien som må testes. Det er vanligvis gitt som en celle adresse.

ISNUMBER Excel-funksjonen returnerer en logisk verdi, som er SANT eller FALSK.

Hvordan bruker jeg ISNUMBER Excel-funksjonen?

For å forstå bruken av ISNUMBER Excel-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

La oss først forstå hvordan funksjonen oppfører seg ved hjelp av følgende datasett:

Data Formel Resultat Bemerke
1 = ISNUMBER (1) EKTE Verdien som er oppgitt er et tall, så funksjonen returnerte SANT.
TEKST = ISNUMBER (TEKST) FALSK Funksjonen returnerer FALSE for tekstverdier.
10/20 = ISNUMBER (10/20) EKTE Formelen returnerer et tall, så funksjonen returnerte SANT.
#NAVN? = ISNUMBER (#NAME?) FALSK Funksjonen returnerte FALSE for formelfeil.
= ISNUMBER () FALSK Resultatet er FALSK, da det ikke er et tall.

Eksempel 2 - Sjekk om Excel inneholder et tall i en celle

Anta at vi ønsker å tillate verdier som inneholder tekststrengen XY. Ved å bruke ISNUMBER sammen med datavalidering, kan vi sjekke om Excel inneholder “XY” i cellen. Anta at vi får følgende data:

ISNUMBER Excel-funksjon

For å tillate bare verdier som inneholder en bestemt tekststreng, kan vi bruke datavalidering med en tilpasset formel basert på FINN og ISNUMBER Excel-funksjonene. I hovedsak sjekker den om Excel inneholder et nummer i cellen eller ikke. For å gjøre dette vil vi bruke datavalidering på C4: C11-celler. For å bruke datavalideringen, klikk på Data-fanen, gå til Data Tools og klikk på Data Validation, som vist nedenfor:

Excel ISNUMBER-funksjon - Eksempel 1

Nå velger du Datavalidering og klikker på Innstillinger. Som vist nedenfor, skriv inn formelen = ISNUMBER (FINN (“XY”, C4)). For å aktivere formelcellen, må du velge Valideringskriterier - Tillat - Tilpasset.

Excel inneholder nummer - eksempel 1a

Når noen prøver å endre XY til noe annet, utløses datavalideringsregler, spesielt når en bruker legger til eller endrer en celleverdi.

ISNUMBER Funksjon - Eksempel 1b

FINN-funksjonen er formet for å søke etter teksten “XY” i celle C4. Hvis det blir funnet, vil FINN returnere en numerisk posisjon (f.eks. 2, 4, 5 osv.) For startpunktet for teksten i cellen. Hvis teksten ikke blir funnet, vil FINN returnere en feil. For C4 vil FINN returnere 5, siden “XY” starter med karakter 5.

Resultatet av å bruke FINN-funksjonen ovenfor blir deretter evaluert av ISNUMBER Excel-funksjonen. For ethvert numerisk resultat som returneres av FINN, returnerer ISNUMBER SANT, og validering vil lykkes. Når tekst ikke blir funnet, vil FINN returnere en feil, ISNUMBER vil returnere FALSE, og inndata mislykkes validering.

Noen notater om ISNUMBER-funksjonen

  1. Funksjonen er en del av IS-funksjonene som returnerer de logiske verdiene SANN eller FALSK.
  2. Funksjonen returnerer ingen feil som #NAME !, # N / A !, etc., da den bare evaluerer data.
  3. Funksjonen ble introdusert i MS Excel 2000.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg