New York Stock Exchange (NYSE) - Oversikt, historie, handel

New York Stock Exchange (NYSE) er den største verdipapirbørsen i verden, og er vert for 82% av S&P 500, samt 70 av de største selskapene i verden. Det er et børsnotert selskap som gir en plattform for kjøp og salg av over ni millioner aksjer og verdipapirer om dagen.

New York Stock Exchange

Historien om New York Stock Exchange

I 1792 ble NYSE etablert på 68 Wall Street Wall Street Wall Street tar opp åtte kvartaler i Manhattan, New York. Den går øst til vest fra Broadway til South Street, i hjertet av finansdistriktet. Wall Street representerer kapitalismens hjerte og er hjemsted for New York Stock Exchange (NYSE), mange banker, andre finansinstitusjoner og selskaper. der 24 meglere og selgere skisserte reglene for handel med verdipapirer i Buttonwood-avtalen. Organisasjonen ble opprinnelig kåret til New York Stock & Exchange Board. Det ble New York Stock Exchange i 1863. På den tiden var det bare mannlige handelsmenn som deltok i NYSE. Det var først i 1967 da en kvinnelig handelsmann ved navn Muriel Siebert fikk delta i handel.

I 1971 ble NYSE et non-profit-selskap Corporation A Corporation er en juridisk enhet opprettet av enkeltpersoner, aksjeeiere eller aksjonærer, med det formål å drive for fortjeneste. Bedrifter har lov til å inngå kontrakter, saksøke og bli saksøkt, eie eiendeler, betale føderale og statlige skatter og låne penger fra finansinstitusjoner. , og i 2006, et børsnotert selskap. Det var også i løpet av denne tiden da handelsmenn og publikum begynte å bruke et elektronisk system for å handle aksjer. I 2007 fusjonerte NYSE med Euronext, og i 2008 kjøpte NYSE den amerikanske børsen. Intercontinental Exchange kjøpte senere NYSE for 8,2 milliarder dollar.

Handler på NYSE

Alle handler på New York Stock Exchange følger et kontinuerlig auksjonsformat. Meglere handler med aksjer når kjøpere og selgere auksjonerer verdipapirer Offentlige verdipapirer Offentlige verdipapirer, eller omsettelige verdipapirer, er investeringer som er åpent eller lett å handle i et marked. Verdipapirene er enten egenkapital eller gjeldsbaserte. til den beste prisen. Selv om det er kjent for sitt handelsgulv, gjøres de fleste aksjetransaksjoner nå elektronisk, med datamaskiner som samsvarer med kjøpere og selgere.

Til tross for de fleste transaksjoner som nå skjer via elektroniske plattformer, er NYSE fortsatt et hybridmarked. Dette tillater aksjemeglere å sende ordrer gjennom enten den elektroniske plattformen eller til handelsetasjen der ordrene utføres av gulvmeglere.

Åpne og lukke bjeller

NYSE brukte opprinnelig en gavel for å signalisere handelens start og slutt, men i 1870 byttet den til en kinesisk gong. Da den flyttet til sin nåværende plassering, ble gongen erstattet av en messingklokke. Åpningsklokken ringer klokka 9:30 Eastern Time, mens lukkeklokken kan høres klokken 16:00

En betydelig del av børsens merke, åpnings- og lukkeklokkene, brukes også til å markere et finansrelatert arrangement eller feire en viktig begivenhet i New York City. Det er en ære å bli invitert til å ringe på NYSE. Mens mange som blir bedt om å ringe, er forretningsledere, er det også mange kjendiser som har ringt. Privilegiet ble også gitt til politiet og brannvesenet i New York City som svarte på plikten under angrepene 11. september.

New York Stock Exchange er det travleste og viktigste finansielle markedet i verden. Aksjene handles av investorer over hele verden.

Flere ressurser

Takk for at du leser Finanss forklaring på New York Stock Exchange. Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Hvordan lese aksjekart Hvordan lese aksjekart Hvis du aktivt skal handle aksjer som aksjemarkedsinvestor, må du vite hvordan du leser aksjekart. Selv handelsmenn som primært bruker grunnleggende analyse for å velge aksjer å investere i, bruker ofte teknisk analyse av aksjekursbevegelse for å bestemme spesifikk kjøp og salg, aksjekart
  • Investering: En nybegynnerguide Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer refererer til de forskjellige metodene som eiendeler handles med. De to hovedtyper av handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Typer av markeder - Forhandlere, meglere, børser Typer av markeder - Forhandlere, meglere, børser Markeder inkluderer meglere, forhandlere og valutamarkeder. Hvert marked opererer under forskjellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontroll. De forskjellige markedstypene tillater forskjellige handelsegenskaper, beskrevet i denne veiledningen

Siste innlegg