Lagerstopp - årsaker, fordeler, virkelige eksempler på lagerstopp

En aksjestopp, ofte referert til som handelsstopp, er en midlertidig stopp i handelen med et verdipapir. Offentlig verdipapir, eller omsettelig verdipapir, er investeringer som er åpent eller lett å handle i et marked. Verdipapirene er enten egenkapital eller gjeldsbaserte. . Vanligvis blir stoppet iverksatt av regulatoriske årsaker, forventning om viktige nyheter, eller for å korrigere en situasjon der det er overskudd av kjøps- eller salgsordrer for en bestemt sikkerhet.

Lagerstopp tema

Vanlige årsaker til lagerstans

De vanligste årsakene til at en aksjes handel stoppes er som følger:

 1. Store forretningstransaksjoner (som fusjon eller oppkjøp Fusjoner Oppkjøp M & A-prosess Denne veiledningen tar deg gjennom alle trinnene i M & A-prosessen. Lær hvordan fusjoner og oppkjøp og avtaler blir fullført. I denne veiledningen vil vi skissere oppkjøpsprosessen fra start. å fullføre, de forskjellige typene kjøpere (strategiske mot økonomiske kjøp), viktigheten av synergier og transaksjonskostnader, restrukturering osv.) eller nyheter
 2. Viktig informasjon (negativ eller positiv) om selskapets produkter eller tjenester
 3. Reguleringsutvikling som kan påvirke selskapets evne til å gjøre forretninger
 4. Betydelige endringer i selskapets økonomiske helse.

Fordeler med å stoppe handel

Utvilsomt vil investorer i en aksje som blir stoppet bli engstelige. Imidlertid blir aksjestopp faktisk brukt til å beskytte investorer og jevne vilkårene mellom investorer som er informerte og reaktive, og de som rett og slett ikke er oppdatert på nyhetene. Fordelene med å stoppe handel midlertidig inkluderer:

 • Tillate alle markedsdeltakere Nøkkelspillere i kapitalmarkedene I denne artikkelen gir vi en generell oversikt over nøkkelaktørene og deres respektive roller i kapitalmarkedene. Kapitalmarkedene består av to typer markeder: primær og sekundær. Denne guiden vil gi en oversikt over alle de store selskapene og karriereene i kapitalmarkedene. å bli informert om eventuelle nyheter
 • Fjerne arbitragemuligheter og potensielle ulovlige transaksjoner
 • Å gi andre markeder muligheten til å motta nyhetene og stoppe handel med aksjen på egne børser

NASDAQ og aksjestopp

Hver gang en aksje stoppes på NASDAQ, som på andre børser, bruker NASDAQ flere stoppkodeidentifikatorer for å spesifisere i detalj hvorfor aksjen ble stoppet.

For eksempel:

 • T1: Stopp - Nyheter venter: Handelen stoppes i påvente av utgivelsen av viktige (eller materielle) nyheter.
 • T2: Halt - Nyheter utgitt: Handel stoppes for å tillate investorer å assimilere utgivne nyheter.
 • T5: Pause i handel med enkeltaksjer i kraft: Handelen stoppes på grunn av en prisendring på 10% eller mer i et verdipapir innen en periode på fem minutter.
 • H10: Stopp - SEC Trading Suspension: Trading stoppes av SEC (Securities and Exchange Commission).

Den komplette listen over NASDAQ-stoppkoder finner du her.

Eksempler på aksjestopp

Selskap A, en eiendomsinvestering (REIT) Eiendomsinvestering (REIT) En eiendomsinvestering (REIT) er et investeringsfond eller verdipapir som investerer i inntektsgenererende eiendommer. Fondet drives og eies av et selskap med aksjonærer som bidrar med penger til å investere i næringseiendommer, som kontor- og bygårder, varehus, sykehus, kjøpesentre, studentboliger, hoteller, fullførte nylig et oppkjøp av større eiendommer i Canada. Selskapet, uten å varsle børsen det handler på, frigir informasjonen til publikum. Med vesentlige nyheter om selskap A utgitt stopper børsen som selskap A handler på aksjen sin for å tillate investorer å ta inn og fordøye den nye informasjonen.

1. NASDAQ: DRYS

I 2016 så DryShips Inc., eieren av tørrbulkselskaper og offshore-skip, en betydelig prisstigning. Aksjen handlet med lave, enkle sifre de siste månedene, men så en kursstigning på 1500% i løpet av en uke. Aksjen lukket til $ 120 per aksje fra prisen på $ 5,10 tidligere dager siden. NASDAQ bestemte seg for å stanse aksjen med en T12-kode - stoppet i påvente av ytterligere informasjon fra selskapet.

2. ASX: SDL

I 2010, i en tragisk ulykke, ble seks australske gruveledere savnet på en flytur i Afrika. Blant dem som ble rapportert savnet var selskapets administrerende direktør og styreleder. Sundance Resources Ltd ba umiddelbart om at aksjen deres ble stanset fra handel på den australske børsen for å sikre at nyheten ble sendt på riktig måte til markedsaktørene.

3. TSE: NVU.UN

I juni 2018 ble aksjen i Northview Apartment Real Estate Investment Trust stanset på grunn av utgivelsen av vesentlige nyheter - trustens erverv av en portefølje på 623 enheter med seks leilighetseiendommer.

Relaterte målinger

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

 • Momentum Investing Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi rettet mot å kjøpe verdipapirer som har vist en oppadgående kursutvikling eller kortselgende verdipapirer som
 • Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med verdipapirer mellom to motparter utført utenfor formelle børser og uten tilsyn av en børsregulator. OTC-handel skjer i reseptfrie markeder (et desentralisert sted uten fysisk plassering), gjennom forhandlernettverk.
 • Begrenset handelsliste Begrenset handelsliste Verdipapirer plasseres på en banks begrensede liste når banken er engasjert med selskapet på ikke-offentlig virksomhet, slik som fusjons- og oppkjøpsarbeid, tilknyttet eierskap eller tegningsvirksomhet eller annen fordeling av utstederens (selskapets ) verdipapirer.
 • Investering: En nybegynnerguide Investering: En nybegynnerguide Finansens guide for investering for nybegynnere vil lære deg det grunnleggende om å investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskjellige strategier og teknikker for handel, og om de forskjellige finansmarkedene du kan investere i.

Siste innlegg