Banker i Egypt - Oversikt og guide til topp 10 banker i Egypt

Central Bank of Egypt (CBE) ble etablert i 1961 som landets sentrale monetære myndighet. I tillegg til å regulere banker i Egypt, inkluderer de andre funksjonene til landets sentralbank:

  • Formulering og implementering av innenriks bankpolitikk, pengepolitikk og kredittpolitikk
  • Utstede sedler
  • Forvaltning av landets valuta- og gullreserver
  • Overvåke de nasjonale betalingssystemene
  • Administrere landets offentlige og private gjeld

Banker i Egypt

Ifølge Moody's er det egyptiske banksystemet stabilt på grunn av landets forbedrede økonomi. Kredittvurderingsbyrået forventer at den innenlandske økonomiske veksten vil ta seg opp, og at lånenes ytelse vil være stort sett motstandsdyktig. Banker i Egypt vil også ha fordel av en stabil innskuddsbase.

For alle som vurderer en bankkarriere i Egypt, er denne listen over de beste bankene i Egypt en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se hele listen vår over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Egypt er:

Kreditt Agricole

Credit Agricole ble etablert i 1977 og tilbyr detaljisttjenester, forretnings- og investeringsbanktjenester. Banken opererer gjennom ulike segmenter: Investment, Retail og Asset and Liability Management. Basert i Kairo er det et datterselskap av Crédit Agricole Group. Den har rundt 2340 ansatte og har tilsyn med 79 filialer.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 2,62 milliarder dollar og nettoresultatet var 101,20 millioner dollar.

HSBC Bank Egypt

HSBC Bank Egypt ble innlemmet i 1982 og er et datterselskap av HSBC Holdings Plc. I 2001 byttet det navn til HSBC Bank Egypt SAE fra Egyptian British Bank. Banken driver sin virksomhet gjennom Small, Medium. og store bedrifter, investeringer, enkeltpersoner og andre aktiviteter. Den administrerer 60 filialer og syv små enheter. Basert i Kairo, har det rundt 1800 ansatte.

Per 2016 utgjorde HSBC-konsernets samlede eiendeler 857 milliarder dollar. I 2017 var nettoresultatet av HSBC Bank Egypt 305 millioner dollar.

Alex Bank

Alex Bank ble grunnlagt i 1957 og opererer som et datterselskap av Intesa Sanpaolo SPA med hovedkontor i Kairo. Banken har rundt 4700 ansatte og administrerer 210 filialer i Egypt.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 3,91 milliarder dollar og et nettoresultat på 85,88 millioner dollar.

Qatar National Bank (QNB)

Qatar National Bank er et datterselskap av Qatar National Bank (QPSC). Banken ble etablert i 1978 og opererer gjennom fire segmenter: bedrifter, investeringer, enkeltpersoner og andre virksomheter. Den har tilsyn med et nettverk med 215 filialer og 450+ minibanker og 17.000+ POS-maskiner over hele landet. Den har rundt 6000 ansatte og betjener rundt 970.000 kunder.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 10,70 milliarder dollar og nettoresultatet 238,68 millioner dollar.

Kommersiell internasjonal bank

Inkorporert i 1975, er Commercial International Bank en av de viktigste private sektorbankene i Egypt. Banken tilbyr detaljisttjenester, forretnings- og investeringsbanktjenester i landet. Den fortsetter sin virksomhet gjennom fire segmenter - Corporate Banking, Investment Banking, Retail Banking og andre. Basert i Giza, driver det 174 avdelinger som har rundt 6000 ansatte.

I 1987 skiftet finansselskapet, tidligere kjent som Chase National Bank of Egypt, navnet til Commercial International Bank (Egypt) SAE

Per 2016 var bankens eiendeler USD 14,96 milliarder, og nettoresultatet utgjorde USD 337,72 millioner.

National Bank of Egypt

National Bank of Egypt ble etablert i 1898 og er den eldste av bankene i Egypt. Banken tilbyr detaljisttjenester, forretnings- og investeringsbanktjenester. Med rundt 16 200 ansatte har hovedkontoret i Kairo. Det fører tilsyn med 413 filialer og 3823 minibanker over hele landet. Det opprettholder også filialer i New York og Shanghai, samt representasjonskontorer i Johannesburg, Dubai og Addis Abeba.

I 2016 posterte banken en forvaltningskapital på 63,20 milliarder dollar og et nettoresultat på 595 millioner dollar.

Arab Banking Corporation

Arab Banking Corporation var tidligere kjent som Egypt Arab African Bank (SAE). Banken ble grunnlagt i 1982 og er ansvarlig for å utstede og administrere sparebevis for regjeringen. Det driver 28 filialer og 94 minibanker i landet. Basert i Kairo, har det rundt 500 ansatte.

Per 2016 var bankens totale eiendeler 713 millioner dollar og nettoresultatet 7,42 millioner dollar.

Banque du Caire

Banque de Caire er basert i Kairo og opererer som et datterselskap av Banque Misr og tilbyr detaljhandel og kommersiell banktjenester i landet. Banken ble innlemmet i 1952 og fører tilsyn med 150 filialer i landet. Ettersom det opererer som et datterselskap, er eiendeler og inntektsdetaljer utilgjengelige.

Banque Misr

Banque Misr ble etablert i 1920. Banken tilbyr bedriftstjenester, detaljhandel, investeringer og islamske banktjenester i Egypt. Den administrerer 511 filialer over hele landet og sysselsetter rundt 14 000 personer.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 20 milliarder dollar og et nettoresultat på 592 millioner dollar.

Bank Audi

Bank Audi ble grunnlagt i 1978 og opererer som et datterselskap av Bank Audi SAL. Tidligere kjent som Cairo Far East Bank SAE, endret banken navn til Bank Audi SAE i 2008 etter oppkjøpet av Bank Audi SAL Audi Saradar Group. Den administrerer et nettverk med 45 filialer og 128 minibanker i hele Egypt.

Fra og med 2016 utgjorde bankens eiendeler 36,39 millioner dollar, og nettoresultatet nådde 1,24 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Egypt. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Det kan også være lurt å vurdere Finance's Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-betegnelse for å øke din CV og karrierevei!

Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Saudi-Arabia Toppbanker i Saudi-Arabia Det er 24 lisensierte banker i Saudi-Arabia, bestående av 12 lokale banker og 12 filialer av utenlandske banker. Den saudiarabiske pengemyndigheten (SAMA) er kongedømmets sentralbank og fører tilsyn med driften av kommersielle banker i Saudi-Arabia.
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg