VALUE Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker VALUE i Excel

VERDI-funksjonen er kategorisert under Excel Tekstfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil konvertere en tekststreng som representerer et tall til et tall. Dermed vil funksjonen konvertere tekst som vises i et anerkjent format (et tall-, dato- eller tidsformat) til en numerisk verdi.

I økonomisk analyse brukes ikke VALUE-funksjonen mye, da Excel automatisk konverterer tekst til numeriske verdier. Det er imidlertid viktig for alle som ønsker å mestre hele omfanget av Excel-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker.

Formel

= VERDI (tekst)

  1. Tekst (obligatorisk argument) - Dette er teksten vedlagt anførselstegn eller en referanse til en celle som inneholder teksten du vil konvertere.

Hvordan bruker jeg VALUE-funksjonen i Excel?

VERDI-funksjonen ble introdusert i Excel 2007 og er tilgjengelig i alle påfølgende Excel-versjoner. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1

La oss se hvordan denne funksjonen vil oppføre seg når vi gir følgende formler:

VERDI Funksjon

Vi får resultatene nedenfor:

VERDI Funksjon - Eksempel 1

Eksempel 2

Anta at et HR-team ønsker å tildele et straffepunkt for en ansatt som kommer for sent. For å tildele straffepoeng basert på en tidsforsinkelse, kan du bruke en nestet IF-formel.

Anta at vi får dataene nedenfor:

VERDI Funksjon - Eksempel 2

Formelen som skal brukes er:

VERDI Funksjon - Eksempel 2a

Vi får resultatene nedenfor:

VERDI Funksjon - Eksempel 2b

Formelen sjekker først forsinkelsen etter tid i D5 for å se om den er 0, så tildeles null poeng. Hvis resultatet av den logiske testen ovenfor er FALSE, kontrollerer formelen for å se om C3 er mindre enn neste terskel, som er 5 minutter. Den tildeler deretter 1.

Det samme mønsteret gjentas ved hver terskel. Ettersom testene kjøres i rekkefølge, fra minste til største, er det ikke behov for mer komplisert parentes.

VERDI-funksjonen brukes til å få Excel til å behandle tidsverdien ved hver terskel som et tall i stedet for neste.

Ting å huske på VALUE-funksjonen

  1. I henhold til Microsoft brukes VALUE-funksjonen for kompatibilitet med andre regnearkprogrammer.
  2. Funksjonen konverterer tekst som vises i et gjenkjent format (et tall-, dato- eller tidsformat) til en numerisk verdi.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til denne viktige Excel-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg