WEEKNUM Funksjon - Formel, eksempler, ukenummer i Excel

WEEKNUM-funksjonen er en Excel DATE and TIME Funksjon Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den returnerer ukenummeret til en bestemt dato. Funksjonen returnerer et heltall som representerer et ukenummer fra 1 til 52 uker av året.

WEEKNUM er ganske nyttig i finansanalyse Analyse av årsregnskap Hvordan utføre analyse av regnskap. Denne guiden vil lære deg å utføre en regnskapsanalyse av resultatregnskapet, balansen og kontantstrømoppstillingen inkludert marginer, forhold, vekst, likviditet, gearing, avkastning og lønnsomhet. . Anta at vi ønsker å bestemme tiden det tar å fullføre et bestemt prosjekt, det kan brukes til å fjerne helgene fra den gitte tidsrammen. Dermed er funksjonen spesielt nyttig når du planlegger og planlegger arbeid for forretningsprosjekter.

Formel

= WEEKNUM (serienummer, [return_type])

WEEKNUM bruker følgende argumenter:

 1. Serienummer (obligatorisk argument) - Dette er en Excel-dato som vi ønsker å returnere ukenummeret for. Når du skriver inn argumentet, bør vi angi datoen ved hjelp av DATE-funksjonen eller som et resultat av andre formler eller funksjoner.
 2. Return_type (valgfritt argument) - Dette spesifiserer hvilket nummereringssystem som skal brukes og hvilken ukedag som skal behandles som begynnelsen på uken.
 • System 1 - Uken som inneholder 1. januar er nummerert uke 1
 • System 2 - Uken som inneholder den første torsdagen i året er nummerert uke 1

Mulige verdier er:

Return_type Nummer returnert
1 eller utelatt Det vil ta søndag som den første ukedagen, så søndag = 1, mandag = 2, ..., lørdag = 7. Bruker nummereringssystem 1
2 Det vil ta mandag som den første dagen i uken, så mandag = 1, tirsdag = 2, ..., søndag = 7. Bruker nummereringssystem 1
11 Mandag = 1, Tirsdag = 2, ..., Søndag = 7. Bruker nummereringssystem 1
12 Tirsdag = 1, Onsdag = 2, ..., Mandag = 7. Bruker nummereringssystem 1
1. 3 Det vil ta onsdag som den første dagen i uken, så onsdag = 1, torsdag = 2, ..., tirsdag = 7. Bruker nummereringssystem 1
14 Det vil ta torsdag som første ukedag, så torsdag = 1, fredag ​​= 2, ..., onsdag = 7. system 1
15 Det tar fredag ​​som første dag i uken, så fredag ​​= 1, lørdag = 2, ..., torsdag = 7. Bruker nummereringssystem 1
16 Det vil ta lørdag som første dag i uken, lørdag = 1, søndag = 2, ..., fredag ​​= 7. Bruker nummereringssystem 1
17 Søndag = 1, Mandag = 2, ..., Lørdag = 7. Bruker nummereringssystem 1
21 Uken går fra mandag til søndag. Bruker nummereringssystem 2

Noen notater om WEEKNUM-funksjonen

 1. Hvis vi utelater argumentet return_type, vil det ta standardverdien 1.
 2. MS Excel lagrer datoer som løpende serienumre, slik at de kan brukes i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 1. januar 2009 er serienummer 39448 fordi det er 39 448 dager etter 1. januar 1900. Excel tolker tekstrepresentasjoner av datoer annerledes, avhengig av datoinnstillingene på datamaskinen din. Derfor bør serienummernummeret for WEEKDAY-funksjonen legges inn som enten:
  1. En referanse til en celle som inneholder en dato
  2. En dato returnert fra en annen funksjon eller formel

Hvordan bruker jeg WEEKNUM-funksjonen i Excel?

WEEKNUM er en innebygd funksjon som kan brukes som en regnearkfunksjon i Excel. For å forstå bruken av funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende datoer. La oss se hvordan vi kan få ukenummeret fra datasettet.

WEEKNUM Funksjon

Formelen som skal brukes vil være:

WEEKNUM-funksjon - Eksempel 1

Her tok vi argumentet return_type som 15, noe som betyr at det vil ta fredag ​​som dag 1 i uken.

Vi får resultatene nedenfor:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 1a

Eksempel 2

Vi kan gjøre om et ukenummer til en dato ved hjelp av WEEKNUM-funksjonen. Anta at vi får dataene nedenfor:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 2

For startdato vil formelen du bruker:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 2a

Den beregner datoen for den siste mandagen året før. C5 * 7 legger til antall uker multiplisert med 7 (antall dager i en uke) for å få mandag (startdato) for den aktuelle uken.

Vi får resultatet nedenfor:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 2b

For sluttdatoen vil vi bruke følgende formel:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 2c

Vi får resultatet nedenfor:

WEEKNUM Funksjon - Eksempel 2d

Formelen er basert på ISO-ukedatosystemet, der uken starter på mandag og uken som inneholder 1. torsdag i året regnes som uke 1.

Vanlige feil i WEEKNUM-funksjonen

 1. #VERDI! error - Oppstår når det oppgitte serienummeret ikke er numerisk eller ikke kan gjenkjennes som en gyldig dato.
 2. #NUM! feil - Oppstår når:
  1. Det gitte argumentet return_type er ikke verdien som er tillatt av funksjonen.
  2. Det gitte serienummerargumentet er numerisk, men er utenfor området for gjeldende datagrunnlag.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til Excel WEEKNUM-funksjonen. Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten din økonomiske modellering betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg