Banker i New Zealand - Oversikt og guide til topp 10 NZ-banker

Reserve Bank of New Zealand er sentralbanken i New Zealand. Etablert i 1934, ble det en heleid enhet av regjeringen i 1936. I tillegg til å tilby effektive støttetjenester til banker i New Zealand, har landets sentralbank også:

  • Skaper en pengepolitikk designet for å oppnå og opprettholde prisstabilitet
  • Hjelper med å fungere i et sunt og effektivt finanssystem
  • Tilfredsstiller valutabehovet til publikum
  • Overvåker og driver effektive betalingssystemer

Banker i New Zealand

Ifølge Moody's er New Zealands banksystem stabilt blant problemer i landets meierisektor og tilstedeværelsen av høyere husholdningsinnflytelse. Rangeringsbyrået mener sunn kapitalisering av banker i New Zealand, sterk aktivakvalitet og stabil lønnsomhet vil oppveie eksisterende risiko.

For alle som vurderer en bankkarriere i New Zealand, er denne listen over toppbanker i New Zealand en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se hele listen vår over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i New Zealand er:

ANZ Bank New Zealand

ANZ Bank New Zealand ble etablert i 2004 og er et datterselskap av Australia og New Zealand Banking Group Limited i Australia. Banken tilbyr en rekke finansielle produkter og tjenester gjennom segmentene Retail, Commercial og Institutional. Det driver et nettverk med 199 filialer og over 600 minibanker over hele landet. Basert på Wellington City, har banken rundt 9000 personer.

Per 2016 var bankens totale eiendeler 661 milliarder dollar og nettoresultatet 4,13 milliarder dollar.

ASB Bank

ASB Bank ble grunnlagt i 1847, en av de eldste bankene i New Zealand, og administrerer 124 filialer og over 600 minibanker over hele landet. Med rundt 4900 ansatte har banken hovedkontor i Auckland City. I tillegg til bankvirksomheten tilbyr det også forsikringsprodukter og tjenester.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 59 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 660 millioner dollar.

Bank of New Zealand

En annen av de eldste bankene i New Zealand, Bank of New Zealand ble etablert i 1861. I 1992 ble det et datterselskap av National Australia Bank, men med et fullt bemyndiget New Zealand-basert styre. Banken administrerer et nettverk med 174 filialer og over 400 minibanker over hele landet. Det har hovedkontor i Auckland og har rundt 5000 ansatte.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på USD 579 millioner og et nettoresultat på USD 198 millioner.

Kiwibank

Kiwibank ble innlemmet i 2001 og er et statlig selskap. Banken tilbyr detaljistbankprodukter og -tjenester til enkeltpersoner og SMB. Det tilbyr også byråtjenester for pantelån, og investerings- og fondshåndtering. Den administrerer 266 filialer og over 250 minibanker over hele landet. Med rundt 2500 ansatte opererer den fra Wellington.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 14,3 milliarder dollar og et nettoresultat var 94,7 millioner dollar.

Kooperativ bank

Kooperativbank fungerer som et kooperativ for finansielle tjenester. Banken ble etablert i 1968 og tilbyr flere finansielle produkter og tjenester i landet, inkludert sparing, innskudd, forsikring, lån og småbedriftsbank. Hovedkontoret i Wellington har for tiden rundt 2500 personer og administrerer mer enn 200 filialer og minibanker.

Per 2016 utgjorde bankens eiendeler USD 1 704 millioner, og netto tapet utgjorde USD 345 millioner.

Rabobank New Zealand

Rabobank New Zealand er et datterselskap av Rabobank International Holding BV Banken er engasjert i sparing, forretningsbank og landlige banktjenester over hele New Zealand. Rabobank-datterselskapet mottok sin offisielle registrering som en av bankene i New Zealand i 1994.

I 2016 posterte banken en forvaltningskapital på 8,18 milliarder dollar og et nettoresultat på 65 millioner dollar.

SBS Bank

SBS Bank ble grunnlagt i 1869. Banken tilbyr primært telefon- og internettbank, investeringer, bolig- og kommersiell utlån, valutaveksling, forvaltede midler, agribusiness, forbrukerfinansiering og forsikringstjenester gjennom sine 13 filialer. Med rundt 250 ansatte opererer den for tiden utenfor Invercargill.

Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 2,47 milliarder dollar og nettoresultatet 14,42 millioner dollar.

TSB Bank

TSB Bank, en annen av de eldre bankene i New Zealand (etablert 1850), er et datterselskap av TSB Community Trust. Banken har hovedkontor i Plymouth og har rundt 250 ansatte og driver 25 filialer.

Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 4,64 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 30,15 millioner dollar.

Westpac New Zealand

Westpac New Zealand er basert i Auckland og er aktivt innen forbrukerbank og formuesforvaltning, kommersiell, bedrifts- og institusjonell bank, investering og forsikring. Banken ble grunnlagt i 1861 og administrerer et nettverk med 163 filialer og over 450 minibanker over hele landet.

Med rundt 5000 ansatte opererer Westpac New Zealand Limited som et datterselskap av Westpac New Zealand Group Limited. I 2016 rapporterte banken et nettoresultat på USD 615 millioner.

Industrial and Commercial Bank of China (New Zealand) Limited

Industrial and Commercial Bank of China (New Zealand) Limited ble etablert i 2013 og tilbyr bank- og finansielle produkter og tjenester til detaljister og engros / institusjonelle kunder i landet. Det tilbyr kontoadministrasjon, internasjonalt oppgjør, handelsfinansiering og pantelån, sammen med mange andre finansielle tjenester. Basert på Auckland City, fungerer banken som et datterselskap av Industrial and Commercial Bank of China Limited, en av de største bankene i Kina.

Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital USD 652 millioner, og nettoresultatet var USD 11,28 millioner.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i New Zealand. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Topp banker i Australia Topp australske banker Denne guiden vil skissere de 10 beste bankene i Australia. Det australske banksystemet spiller en viktig rolle i landets finansielle system. Bortsett fra tradisjonelle banktjenester, tilbyr bankene også forretningsbank, handel i finansmarkeder, aksjemegling, forsikring og fondshåndtering.
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg