FINN-funksjon - formel, eksempel, hvordan du finner-funksjonen

FINN-funksjonen er kategorisert under Excel TEKST-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen returnerer posisjonen til et spesifisert tegn eller understreng i en gitt tekststreng.

I økonomisk analyse kan vi bruke denne funksjonen til å finne spesifikke data.

Formel

= FINN (finn_tekst, innenfor_tekst, [startnummer])

FINN-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Find_text (obligatorisk argument) - Dette er tegnet eller understrengen vi ønsker å finne.
 2. Within_text (obligatorisk argument) - Tekststrengen vi trenger for å søke.
 3. Start_num (valgfritt argument) - Spesifiserer posisjonen i strengen within_text, som søket skal starte fra. Hvis vi utelater argumentet, vil det ta på seg standardverdien 1, det vil si at det begynner søket i begynnelsen av strengen inside_text.

Hvordan bruker jeg FINN-funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan FINN legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på et eksempel:

Eksempel 1

Anta at vi ønsker å finne visse tegn fra dataene nedenfor:

 • Data er ikke riktig
 • Inntektene økte med 5%
 • Original tekst

Resultatene i Excel vises i skjermbildet nedenfor:

FINN-funksjon

Merk at i regnearket ovenfor:

 1. På grunn av store og små bokstaver i FINN-funksjonen vil store og små søkeverdier, “T” og “t”, gi forskjellige resultater.
 2. Hvis vi holdt [start_num] -argumentet til 4, begynner søket på det fjerde tegnet i strengen inside_text.

Noen få ting å huske på FINN-funksjonen:

 1. FINN-funksjonen vil returnere plasseringen av den første forekomsten av find_text i__text.
 2. Plasseringen returneres som antall tegn fra starten av innen_tekst.
 3. Start_num er valgfritt og er som standard 1.
 4. FINN vil returnere en #VALUE feil hvis find_text ikke finnes i__text.
 5. Funksjonen er store og små bokstaver og støtter ikke jokertegn.
 6. Vi kan bruke SØK-funksjonen til å søke uten store og små bokstaver og / eller til å bruke jokertegn.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene og registrere deg for Financial Financial Analyst Program FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600+ studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg