Banker i Kambodsja - Oversikt og guide til topp 10 banker

Banker i Kambodsja overvåkes av National Bank of Cambodia, som ble grunnlagt i 1954 da fylket fikk uavhengighet fra Frankrike. Sentralbanken stengte i 1975, men i 1979 åpnet den igjen under navnet People's Bank of Kampuchea. I 1992 ble det National Bank of Cambodia.

Banker i Kambodsja

Moody's Investors Service gir bankene i Kambodsja en B2-utstederrating med stabile utsikter. Kredittvurderingsbyrået forventer at policyene som er utformet for å styrke finanshelsen og opprettholde den makroøkonomiske stabiliteten i landet, vil bidra til å håndtere potensielle økonomiske problemer. Landet forventes også å håndtere eller kontrollere andre bekymringer som en svak rettsstat, lav inntekt og korrupsjon.

For alle som vurderer en bankkarriere i Kambodsja, er denne listen over de beste bankene i Kambodsja en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Kambodsja inkluderer:

ACLEDA Bank

ACLEDA Bank Plc. ble grunnlagt i 1993 under lov om bank- og finansinstitusjoner i Kongeriket Kambodsja. Det tilbyr ulike bankløsninger gjennom hovedkontoret i Phnom Penh og 261 kontorer over hele landet. Den administrerer også 42 filialer i Laos og syv i Myanmar.

ACLEDA er den største lokale forretningsbanken i Kambodsja når det gjelder totale eiendeler. Med over 1,7 millioner innskytere ved utgangen av 2017 er det også landets største bank når det gjelder antall kunder.

Inntekter: 411.93 millioner dollar (2016)

Netto inntekt: 126,89 millioner dollar (2016)

Sum eiendeler: 4,66 milliarder dollar (2016)

Canadia Bank

Canadia Bank er en av de største lokale bankene i Kambodsja når det gjelder markedsandeler av innskudd og lån. Basert i Phnom Penh, tilbyr banken et bredt spekter av finansielle tjenester gjennom sitt nettverk av 57 filialer. Det ble etablert i 1991 under navnet Canadia Gold & Trust Corporation Ltd. I 1993 byttet det navn til Canadia Bank Ltd., og senere til Canadia Bank Plc, i 2003.

Inntekter: 123,63 millioner dollar (2016)

Netto inntekt: 66,63 millioner dollar (2016)

Sum eiendeler: 3,28 milliarder dollar (2016)

Foreign Trade Bank of Cambodia

Foreign Trade Bank of Cambodia (FTB) er den eldste av bankene i Kambodsja. Med hovedkvarter i Phnom Penh ble den private forretningsbanken stiftet i 1979, etter underdekret nr. 1213 under det tidligere regimet i staten Kambodsja. Det tilbyr en rekke personlige og kommersielle banktjenester, inkludert sparing, faste innskudd, lån, handelsfinansiering, pengeoverføringer, kassekreditt og valutaveksling.

Inntekter: USD 49,56 millioner (2016)

Netto inntekt: 6,13 millioner dollar (2016)

Sum eiendeler: USD 861,86 millioner (2016)

Union Commercial Bank

Union Commercial Bank (UCB) er en av de største forretningsbankene i Kambodsja. Etablert i 1994, opererer det som et heleid datterselskap av E.SUN Commercial Bank, som kjøpte 100% av aksjene i UCB i 2017. Hovedkontoret i Phnom Penh har tilsyn med 13 filialer.

Inntekter: USD 20,9 millioner (2016)

Netto inntekt (tap): (18,5 millioner USD) (2016)

Sum eiendeler: USD 602,96 millioner (2016)

ANZ Royal

ANZ Royal begynte å tilby en rekke bankprodukter og tjenester i Kambodsja i 2005. Det er et produkt av et joint venture mellom Australia og New Zealand Banking Group Limited og Royal Group of Companies (RGC), som er et av de største konglomeratene i Kambodsja. .

I 2015 anerkjente Global Finance Magazine ANZ Royal som den beste handelsfinansieringsbanken i Kambodsja. Året etter ble den kåret til den beste utenlandske detaljbanken i Kambodsja av International Finance Magazine.

Inntekter: USD 47,44 millioner (2016)

Netto inntekt: USD 21,03 millioner (2016)

Sum eiendeler: USD 1,04 milliarder (2016)

Vattanac Bank

Vattanac Bank startet sin virksomhet i Kambodsja i 2002. Denne detaljhandels- og kommersielle banken bidro til å utvikle Vattanac Capital, den første skyskraperen i landet. Bankens hovedkvarter og kontorer er i Phnom Penh, i tillegg til filialer i Siem Reap.

Inntekter: USD 15,59 millioner (2016)

Netto inntekt: 4,24 millioner dollar (2016)

Sum eiendeler: 406,82 milliarder dollar (2016)

Campu Bank

Cambodian Public Bank Plc, mer kjent som Campu Bank, ble etablert i 1992. Banken opererer for tiden gjennom sine 30 filialer i store områder i landet. Det er et datterselskap av Public Bank Group, en av de største og sterkeste innenlandske bankkonsernene i Malaysia. I 2017 rapporterte den et av de høyeste nivåene av innbetalt kapital blant kommersielle banker i Kambodsja - til 90 millioner dollar.

Inntekter: USD 82,02 millioner (2016)

Netto inntekt: USD 48,82 millioner (2016)

Sum eiendeler: 1,6 milliarder dollar (2016)

Maybank Kambodsja

Maybank startet sin virksomhet i Kambodsja i 1993, og leverte et bredt spekter av bankprodukter og tjenester til malaysiske og singaporeanside selskaper som investerer i infrastrukturutvikling og servicesektorer i landet. Banken åpnet sin første filial i Phnom Penh. Etter en utvidelsesplan for nettverket forvalter den nå 21 filialer. Det har også utvidet kundebasen ved å tilby banktjenester til lokale virksomheter.

Inntekt: USD 44,42 millioner (2016)

Nettoinntekt: USD 14,36 millioner (2016)

Sum eiendeler: USD 903,82 millioner (2016)

Bank of China Phnom Penh

Bank of China etablerte seg i Kambodsja i 2010 med Bank of China Phnom Penh. Den har en universell lisens for banktjenester, slik at den kan tilby forskjellige bankprodukter og tjenester i Kambodsja og andre land. Tilbudene inkluderer innskudd, lån, handelsfinansiering, internasjonal avregning, global kapitalstyring og lokal clearing.

Inntekter: USD 22,76 millioner (2016)

Netto inntekt: USD 14,24 millioner (2016)

Sum eiendeler: USD 1,03 milliarder (2016)

ABA Bank

ABA Bank ble etablert i 1996 som Advanced Bank of Asia Limited og tilbyr en rekke banktjenester og tjenester til kundesegmenter som inkluderer enkeltpersoner, mikrovirksomheter og SMB. Det driver et nettverk med over 50 filialer og 100 selvbank-kiosker, samt 210 minibanker over hele Kambodsja.

Inntekter: USD 85,2 millioner (2016)

Netto inntekt: 29,01 millioner dollar (2016)

Sum eiendeler: USD 1,09 milliarder (2016)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Kambodsja. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Thailand Toppbanker i Thailand Banker i Thailand styres av landets sentralbank, Bank of Thailand, som ble etablert i 1942. Bortsett fra å føre tilsyn med lokale finansinstitusjoner og tilby bankfasiliteter, trykker og utsteder det uavhengige organet sedler og sikkerhet. dokumenterer, fremmer monetær stabilitet og setter pengepolitikk.
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg