Serie B-finansiering - Oversikt, hvordan det fungerer, deltakere

Serie B-finansiering (også kjent som serie B-runde eller serie B-finansiering) er en av trinnene i kapitalinnhentingsprosessen til en oppstart. I hovedsak er serie B-runden den tredje fasen av oppstartsfinansiering og den andre fasen av risikovillig kapital.

Serie B Finansiering

Hvordan fungerer serie B-finansiering?

I likhet med de tidligere stadiene av finansiering som inkluderer frø og serie A-finansiering Serie A Finansiering Serie A-finansiering (også kjent som serie A-runde eller serie A-finansiering) er en av trinnene i kapitalinnhentingsprosessen av en oppstart. I hovedsak er serien A-runde den andre fasen av oppstartsfinansiering og den første fasen av risikokapitalfinansiering. er serie B-runden en type aksjebasert finansiering. Med andre ord gir investorer kapital til et selskap i bytte for sistnevntes foretrukne aksjer. Flertallet av tilbudene inkluderer antidynningsbestemmelser som i serie A-runden. Dette betyr at et selskap vanligvis selger foretrukne aksjer Foretrukne aksjer Foretrukne aksjer (foretrukket aksje,preferanseaksjer) er aksjeklassen i et selskap som har et prioritetskrav på selskapets eiendeler fremfor ordinære aksjer. Aksjene er eldre enn vanlig aksje, men er mer junior i forhold til gjeld, for eksempel obligasjoner. som ikke gir eierne stemmerett. Aksjene kommer imidlertid ofte med et konverterbarhetsalternativ (det vil si at innehaverne av de foretrukne aksjene kan konvertere sine aksjer til vanlige aksjer på en fremtidig dato).

Serie B-finansiering er passende for selskaper som er klare for utviklingsstadiet. De er selskaper som genererer stabile inntekter, samt tjener noe overskudd. Dessuten kommer slike selskaper generelt med solide verdsettelser på mer enn $ 10 millioner.

Inntektene fra serie B-runden brukes primært til å støtte selskapets vekst til neste nivå. Den innsamlede kapitalen kan brukes på forskjellige måter, for eksempel salg, markedsføring 5 P's of Marketing De 5 P's of Marketing - Product, Price, Promotion, Place, and People - er viktige markedsføringselementer som brukes til å posisjonere en virksomhet strategisk. De 5 Pene av, talentoppkjøp og utvikling av ny teknologi.

Deltakere i serie B-finansiering

Nøkkelaktørene er generelt de samme som i serie A-finansiering. Noen av investorene fra de forrige finansieringsstadiene kan være villige til å øke sin eierandel i selskapet. Samtidig kommer nye investorer inn i finansieringsrunden. De er ofte risikovillige kapitalfirmaer som spesialiserer seg på investeringer i selskaper i senere faser, samt noen private equity-selskaper Topp 10 Private Equity Firms Hvem er de 10 beste private equity-selskapene i verden? Vår liste over de ti største PE-selskapene, sortert etter samlet innsamlet kapital. Vanlige strategier innen PE inkluderer leveraged buyouts (LBO), venturekapital, vekstkapital, nødlidende investeringer og mellometasje. .

Investorer fra de forrige finansieringsstadiene kan bidra til å tiltrekke nye investorer til selskapet. Innføringen av nye finansieringsmetoder, for eksempel crowdfundingplattformer på nettet, gjør prosessen mer demokratisert. For eksempel tillater crowdfunding-plattformer for aksjer allmennheten å delta i serie B-finansiering.

Merk at de nye investorene ofte kjøper aksjene til en høyere pris enn investorene som injiserte pengene sine i de forrige stadiene av finansieringen. Dermed er avkastningen lavere. Imidlertid er risikoen forbundet med å miste investeringene også lavere.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil tilleggsressursene nedenfor være nyttige:

  • Capital Raising Capital Raising Process Denne artikkelen er ment å gi leserne en dypere forståelse av hvordan kapitalinnsamlingsprosessen fungerer og skjer i bransjen i dag. For mer informasjon om kapitalinnsamling og forskjellige typer forpliktelser fra forsikringsselskapet, se vår oversiktsoversikt.
  • Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Sammenlign private equity vs venture capital vs angel and seed investorer når det gjelder risiko, virksomhetsstadium, størrelse og type investering, beregninger, ledelse. Denne veiledningen gir en detaljert sammenligning av private equity vs venture capital vs angel and seed investorer. Det er lett å forvirre de tre investorklassene
  • Frøfinansiering Frøfinansiering Frøfinansiering (også kjent som frøkapital, frøpenger eller frøfinansiering) er den tidligste fasen av kapitalinnsamlingsprosessen til en oppstart. Frøfinansiering er en type aksjebasert finansiering. Med andre ord forplikter investorer kapitalen sin i bytte mot en egenkapitalandel i et selskap.
  • Startup Valuation Metrics Startup Valuation Metrics (for internet companies) Startup Valuation Metrics for internet companies. Denne veiledningen skisserer de 17 viktigste beregningene for verdsettelse av e-handel for internett begynner å bli verdsatt

Siste innlegg