Formel vs funksjon - Viktige forskjeller i Excel å vite

En formelformel Finance-guider til Excel-formler og funksjoner. Studer vår liste over de viktigste Excel-formlene og funksjonene for å bli en finansanalytiker i verdensklasse er en ligning designet av en bruker i Excel, mens en Funksjonsfunksjonsliste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne til, da en Excel-analytiker er en forhåndsdefinert beregning i regnearkapplikasjonen. Denne guiden vil lede deg gjennom Formula vs Function i Excel, slik at du vet nøyaktig hva likhetene og forskjellene er.

Excel gjør det mulig for brukere å utføre enkle beregninger, for eksempel å finne totaler for en rad eller kolonne med tall. Formler og funksjoner kan være nyttige i mer komplekse situasjoner, inkludert beregning av pantelån, løsning av tekniske eller matematiske problemer og oppretting av økonomiske modeller.

Eksempler på en formel

Når en bruker skriver et likhetstegn i en celle, begynner de å lage en formel.

Eksempler på en formel inkluderer:

= 4 + 3

= A3 + C9

= B7 + B8- (4 * 2) +1 [se skjermbilde nedenfor]

Eksempler på en funksjon

Når en bruker skriver et likhetstegn etterfulgt av et forhåndsdefinert sett med bokstaver (eller klikker på Fx-knappen i formellinjen), begynner en funksjon å implementeres.

= SUM (A3 : A27)

= GJENNOMSNITT (F4 : F8) [se skjermbilde nedenfor]

= NPV (0,12, A5: G5)

Formel vs funksjon

Eksempler på en formel og funksjon

Det trenger ikke bare være et tilfelle av formel vs funksjon. Brukere kan kombinere de to for å lage en enda kraftigere analyse.

Eksempler på de to kombinertene er:

= SUM (A5: A8) / 5

= GJENNOMSNITT (B3: B19) + 25 + SUM (1,2,3,5)

= NPV (0,12, A5: G5) * 0,8

Formel vs funksjon i praksis

I vanlig forretningspraksis bruker Excel-brukere ordformelen og fungerer nesten om hverandre. Fra et kommunikasjons- og forståelsesperspektiv er det ikke stor forskjell. Bare vet at teknisk sett er en funksjon et stykke kode som utfører en forhåndsdefinert beregning, mens en formel er noe du lager selv.

Tilleggsressurser

Takk for at du leser denne økonomiguiden for å forstå formel vs funksjon i Excel.

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering. Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle med å bli en finansanalytiker i verdensklasse . For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Liste over Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
  • Liste over funksjoner i Excel Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
  • Avansert Excel-kurs
  • Alle Excel-ressurser Excel-ressurser Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår.

Siste innlegg