Banker i Bangladesh - Oversikt og guide til topp 10 banker

Banker i Bangladesh faller under tilsyn av Bangladesh Bank, landets sentralbank. Bangladesh Bank ble etablert i 1971 og er ansvarlig for å forvalte gullreserven og utenlandsk valuta, og for å opprettholde prisstabilitet i landet.

Banker i Bangladesh

Moody's Investors Service gir bankene i Bangladesh stabile utsikter, som gjenspeiler det sunne driftsmiljøet i landet. Landet opplever sterk og stabil økonomisk vekst, takket være sterke private investeringer og vekst i privat forbruk.

For alle som vurderer en bankkarriere i Bangladesh, er denne listen over de beste bankene i Bangladesh en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Bangladesh inkluderer:

HSBC

HSBC etablerte seg som en av de største bankene i Bangladesh i 1996 og leverte ulike finansielle produkter og tjenester, som kommersiell bank og forbrukerbank, handelstjenester, depot, clearing og global likviditet og kontanthåndtering. Skatte- og kapitalmarkedsvirksomheten til HSBC Group er en av de største i verden.

Inntekter: BDT 8,75 milliarder (2017)

Nettoinntekt: BDT 3,34 milliarder (2017)

Sum eiendeler: BDT 140,81 milliarder (2017)

Nederlandsk-Bangla Bank

Dutch-Bangla Bank Limited eller DBBL ble grunnlagt i 1995 i henhold til bankselskapsloven 1991. Banken ble senere stiftet som et allmennaksjeselskap i henhold til selskapsloven i 1994 for å yte bank- og finansielle tjenester i landet. Det er notert med Chittagong Stock Exchange Limited og Dhaka Stock Exchange Limited. DBBL er basert i Dhaka.

Inntekter: BDT 18,51 milliarder (2017)

Nettoinntekt: BDT 2,46 milliarder (2017)

Sum eiendeler: BDT 311,91 milliarder (2017)

Sonali Bank

Den største av bankene i Bangladesh er den statseide kommersielle banken, Sonali Bank. Det er også den ledende nasjonaliserte kommersielle banken ved proklamasjon av bankenes nasjonaliseringsordre fra 1972 (Presidential Order-26). Grunnlagt i 1972, tilbyr det forskjellige bankprodukter, inkludert finans og forsikring, forbruker- og bedriftsbank, investeringsbank og investeringsadministrasjon. Hovedkontoret i Dhaka har også filialer i Storbritannia.

Inntekter: BDT 23,83 milliarder (2016)

Netto inntekt: BDT 1,49 milliarder (2016)

Sum eiendeler: BDT 1.2 billioner (2016)

Islami Bank Bangladesh Limited (IBBL)

Islami Bank Bangladesh Limited ble grunnlagt i 1983. Det var den første islamske banken i Sørøst-Asia, og leverte en rekke kommersielle banktjenester som er basert på islamsk sharia-lov. Med 332 filialer eier den det største filialnettverket blant bankene i den private sektoren i Bangladesh. Det er notert med Chittagong Stock Exchange Limited og Dhaka Stock Exchange Limited. Fra og med 2016 betjener den mer enn 33 000 kunder.

Inntekter: BDT 32,03 milliarder kroner (2017)

Netto inntekt: BDT 4,48 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 797,93 milliarder BDT (2017)

Grameen Bank

Grameen Bank er en mikrofinansieringsorganisasjon og samfunnsutviklingsbank som gir smålån eller mikrokreditt til fattige personer. I 1983 ble det autorisert av nasjonal lovgivning til å fungere som en uavhengig bank.

Professor Muhammad Yunus var mannen bak Grameen Bank. Yunus 'forskningsprosjekt så på et kredittleveringssystem som har som mål å tilby bankløsninger til fattige i landlige områder. I 2006 ble Yunus og Grameen Bank tildelt Nobels fredspris. Bankens hovedkvarter er i Dhaka, med mer enn 2500 filialer per juli 2017.

Inntekter: BDT 16,94 milliarder (2016)

Netto inntekt: BDT 1,39 milliarder (2016)

Sum eiendeler: BDT 229,36 milliarder (2016)

Janata Bank

Janata Bank er en statlig kommersiell bank som tilbyr en rekke finansielle tjenester. Banken ble grunnlagt i 1972, etter sammenslåingen av United Bank Limited og Union Bank Limited under Banks nasjonaliseringsordre (Presidentens ordre nr. 26) fra 1972. Janata Bank opererer gjennom sine 912 filialer over hele landet, med hovedkontor i Dhaka. Det opprettholder også utenlandske filialer i De forente arabiske emirater.

Inntekter: BDT 23,32 milliarder (2016)

Netto inntekt: BDT 2,61 milliarder (2016)

Sum eiendeler: BDT 779,6 milliarder kroner (2016)

Standard Chartered Bank

Den eldste og største av de internasjonale bankene i Bangladesh er Standard Chartered Bank. Etablert i 1972, er det også den første utenlandske banken som utvider kredittlinjene til landet. Banken tilbyr et komplett utvalg av produkter og tjenester, inkludert detaljhandelbank, statskasse og valutaveksling. Standard Chartered Bank overvåker et nettverk av 26 filialer og boder, samt 83 minibanker. Det er den eneste internasjonale banken i Bangladesh som opererer i seks byer i landet.

Prime Bank Limited

Fullstendig lisensiert forretningsbank, Prime Bank Limited, tilbyr et bredt utvalg av bankprodukter og tjenester, som kommersiell, bedrifts- og privatbank. Banken startet sin virksomhet i 1995 og betjener ulike bransjer, så vel som alle samfunnssegmenter, innenfor rammen av bankselskapsloven.

Inntekter: BDT 23,32 milliarder (2016)

Netto inntekt: BDT 2,61 milliarder (2016)

Sum eiendeler: BDT 779,6 milliarder kroner (2016)

Habib Bank Limited

Habib Bank (HBL) etablerte sin tilstedeværelse i Bangladesh i 1976 og leverte forskjellige bankprodukter og tjenester som investeringsbank, forbrukerbank og detaljbank. HBL ble grunnlagt i 1947 og var den første forretningsbanken i Pakistan. Med mer enn 1700 filialer og 2000 minibanker globalt er det landets største private bank. Det er også den største innenlandske multinasjonale banken, med et globalt fotavtrykk i mer enn 25 land.

State Bank of India

State Bank of India er den største kommersielle banken i India. Det statligeide selskapet tilbyr kommersielle banktjenester over hele verden. Det fører tilsyn med et nettverk med mer enn 20 000 filialer og 189 internasjonale kontorer i 35 land. I 2015 ble den rangert som 59. på listen over de beste 1000 bankene i verden av The Banker. Det opererer i Bangladesh gjennom sine åtte filialer i fem distrikter.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Bangladesh. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i India De viktigste kommersielle bankene i India Kommersielle banker i India er i stor grad klassifisert i tre kategorier: Offentlig sektor, Private sektor og Utenlandske banker. Kommersielle banker inkluderer State Bank of India (SBI), ICICI Bank (Industrial Credit and Investment Corporation of India), HDFC Bank, Axis Bank, Kotak Mahindra Bank, IndusInd Bank
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg