Toppbanker i Nederland - Oversikt og guide til topp 10 banker

Fra og med 2016 er det 50 banker i Nederland. Bank of the Netherlands er landets sentralbank og fungerer som en statlig bank, en "bankers bank" og en utlåner. Landets banksektor står for en relativt stor del av BNP. Forholdet mellom bankeformue og BNP i Nederland var 365% i 2016, ned fra 600% i 2008.

Etter massiv konsolidering etter den globale finanskrisen, dominerer veldig store banker i Nederland den innenlandske banksektoren. Eierskapet til de største bankene i Nederland er blandet: en bank er børsnotert, noen eies (delvis) av den nasjonale regjeringen, og en annen er en stor samarbeidsinstitusjon. Tilstedeværelsen av utenlandske banker i Nederland er relativt liten sammenlignet med andre europeiske markeder.

I følge Moody's er landets banksystem stabilt, ettersom ratingbyrået tror at landet vil fortsette å ha nytte av utvinningen i den innenlandske økonomien.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Nederland, er denne listen over de beste bankene i Nederland en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se våre lister over finansinstitusjoner. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

Banker i Nederland

De beste bankene i Nederland er:

ING Bank NV

ING Bank ble etablert i 1927 og er et datterselskap av ING Groep NV og har hovedkontor i Amsterdam. Banken tilbyr banktjenester i Nederland, resten av Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika, Asia og Australia. Den betjener primært enkeltpersoner, små og mellomstore bedrifter og finansinstitusjoner. Det sysselsetter mer enn 50000 ansatte.

I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på USD 1003 milliarder dollar og en nettoresultat på USD 5 025 millioner.

Kooperativ Rabobank UA

Kooperativ Rabobank ble grunnlagt i 1898 og har base i Utrecht. Banken tilbyr detaljistbanktjenester, engros- / bedriftstjenester, bolig- og kommersiell eiendomsfinansiering, mat- og jordbruksfinansiering, lån og investeringer i arbeidskapital, og forsikringsprodukter. Den opererer gjennom fem forretningssegmenter: Innenriks detaljbank, grossistbank, internasjonal land- og detaljhandel, leasing av eiendommer og andre. I 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 799,4 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 2 330 millioner dollar.

ABN AMRO Bank NV

ABN AMRO Bank ble etablert i 1720 og er et datterselskap av ABN AMRO Group NV. Banken tilbyr finansielle tjenester i Nederland og flere andre land. Det har hovedkontor i Amsterdam, og eies av kongeriket Nederland. Det opererer gjennom segmentene Retail Banking, Private Banking og Corporate Banking, og har rundt 21 000 ansatte. Fra og med 2016 var bankens forvaltningskapital 469 milliarder dollar, og nettoresultatet var 2147 millioner dollar.

De Volksbank NV

Grunnlagt i 1817, er De Volksbank basert i Utrecht. Banken tilbyr ulike bankprodukter og tjenester til enkeltpersoner og små bedrifter. Det opererer under fire merker av banker i Nederland: ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank og SNS, og sysselsetter mer enn 4000 personer. I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 73 milliarder dollar og et nettoresultat på 391 millioner dollar.

NIBC Bank NV

NIBC Bank ble etablert i 1945 og er et datterselskap av NIBC Holding NV. Som en av forretningsbankene i Nederland, tilbyr den bedriftens banktjenester og betjener bedriftskunder, gründerinvestorer, institusjonelle investorer, finansielle sponsorer og personkunder. Med over 660 ansatte har hovedkontoret i Haag. Fra og med 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 28 milliarder dollar, og nettoresultatet nådde 121 millioner dollar.

Achmea Bank NV

Achmea Bank ble stiftet i 1995 og har hovedkontor i Zeist. Banken ble opprettet fra fusjonen mellom to andre banker i Nederland, Zilveren Kruis og Avéro Centraal Beheer Groep (AVCB). Det gir pantelån og sparekontoer til privatkunder i Nederland under merkevarene Centraal Beheer, Woonfonds og FBTO. Det sysselsetter mer enn 150 ansatte. Fra og med 2016 var bankens samlede eiendeler 17,8 milliarder dollar og nettoresultatet 15 millioner dollar.

F. van Lanschot Bankiers NV

F. van Lanschot Bankiers ble grunnlagt i 1737 og er den eldste av bankene i Nederland. Det tilbyr privatbank, kapitalforvaltning og handelsbanktjenester i Nederland og Belgia, og sysselsetter mer enn 1700 ansatte. I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 17,6 milliarder dollar og et nettoresultat på 83 millioner dollar.

Triodos Bank NV

Triodos Bank ble stiftet i 1980 og har hovedkontor i Zeist. Banken tilbyr personlige og forretningsbankprodukter og -tjenester i Nederland, Belgia, Tyskland, Storbritannia og Spania. Det sysselsetter over 1200 personer. I 2016 utgjorde bankens totale eiendeler 10,8 milliarder dollar og nettoresultatet 34 millioner dollar.

Delta Lloyd Bank NV

Delta Lloyd Bank ble etablert i 1807 og har hovedkontor i Amsterdam. Banken tilbyr forsikrings- og bankprodukter til privatpersoner og bedriftskunder. Det tilbyr også detaljprodukter som sparekontoer, investeringer og pantelån. Fra og med 2016 var bankens totale eiendeler 6.527 millioner dollar og nettoresultatet 17 millioner dollar.

KAS Bank NV

KAS Ban ble grunnlagt i 1806 og har hovedkontor i Amsterdam. Banken tilbyr grossisttjenestetjenester til fagpersoner i pensjons- og verdipapirindustrien i Nederland, Storbritannia, Tyskland og Belgia. Det sysselsetter mer enn 600 ansatte. I 2016 rapporterte banken en forvaltningskapital på 5.229 millioner dollar og bokførte et nettoresultat på 18 millioner dollar.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance sin guide til de beste bankene i Nederland. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • De beste bankene i De forente arabiske emirater De beste bankene i De forente arabiske emirater De forente arabiske emirater er sentralbanken som den primære finansmyndigheten i landet. Det er 23 lokale og 26 utenlandske banker i De forente arabiske emirater. Større banker dominerer landets banksektor, med de fem største bankene som står for om lag 60% av sektorens eiendeler.
  • Toppbanker i Norge Toppbanker i Norge Banker i Norge består av 17 forretningsbanker, 105 sparebanker og et lite antall statseide banker. Finanstilsynet overvåker alle finansinstitusjoner i landet. Det finnes tre typer banker i Norge:
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg