INDEX MATCH MATCH - Steg for trinn Excel-veiledning

INDEX MATCH-formelen er kombinasjonen av to funksjoner i Excel Excel-ressurser. Lær Excel online med 100-talls gratis Excel-veiledninger, ressurser, guider og jukseark! Finansressursene er den beste måten å lære Excel på dine egne vilkår. : INDEKS og MATCH.

= INDEKS () returnerer verdien av en celle i en tabell basert på kolonne og radnummer.

= MATCH () returnerer posisjonen til en celle i en rad eller kolonne.

Kombinert kan de to formlene slå opp og returnere verdien til en celle i en tabell basert på vertikale og horisontale kriterier. For kort sagt blir dette referert til som bare Index Match-funksjonen. For å se en videoopplæring, sjekk ut vårt gratis Excel Crash Course.

# 1 Hvordan bruke INDEX Formula

Nedenfor er en tabell som viser folks navn, høyde og vekt. Vi vil bruke INDEX-formelen for å slå opp Kevins høyde ... her er et eksempel på hvordan du gjør det.

Følg disse instruksjonene:

 1. Skriv “= INDEX (” og velg området i tabellen, og legg deretter til et komma
 2. Skriv inn radnummeret for Kevin, som er "4", og legg til et komma
 3. Skriv inn kolonnenummeret for Høyde, som er “2”, og lukk braketten
 4. Resultatet er “5.8”

Indeksformel Excel

# 2 Hvordan bruke MATCH-formelen

Ved å følge det samme eksemplet som ovenfor, la oss bruke MATCH for å finne ut hvilken rad Kevin er i.

Følg disse instruksjonene:

 1. Skriv "= MATCH (" og lenke til cellen som inneholder "Kevin" ... navnet vi vil slå opp
 2. Velg alle cellene i kolonnen Navn (inkludert overskriften "Navn")
 3. Skriv null “0” for en nøyaktig samsvar
 4. Resultatet er at Kevin er i rad “4”

Match formel Excel

Bruk MATCH igjen for å finne ut hvilken kolonne Høyde er i.

Følg disse instruksjonene:

 1. Skriv "= MATCH (" og lenke til cellen som inneholder "Høyde" ... kriteriene vi vil slå opp
 2. Velg alle cellene over den øverste raden i tabellen
 3. Skriv null “0” for en nøyaktig samsvar
 4. Resultatet er at Høyde er i kolonne “2”

Match-funksjon

# 3 Hvordan kombinere INDEX og MATCH

Nå kan vi ta de to MATCH-formlene og bruke dem til å erstatte "4" og "2" i den opprinnelige INDEX-formelen. Resultatet er en INDEX MATCH-formel.

Følg disse instruksjonene:

 1. Klipp MATCH-formelen for Kevin og erstatt "4" med den
 2. Klipp MATCH-formelen for høyde og erstatt "2" med den
 3. Resultatet er Kevins høyde er “5,8”
 4. Gratulerer, du har nå en dynamisk INDEX MATCH-formel!

Index Match Match i Excel

Video Forklaring av hvordan du bruker indeksmatch i Excel

Nedenfor er en kort videoopplæring om hvordan du kombinerer de to funksjonene og effektivt bruker Index Match i Excel! Ta en titt på flere gratis Excel-veiledninger på Finance YouTube-kanal.

Forhåpentligvis gjorde denne korte videoen det enda tydeligere hvordan du bruker de to funksjonene for å forbedre oppslagsfunksjonene dine i Excel dramatisk.

Flere Excel-leksjoner

Takk for at du leser denne trinnvise veiledningen for bruk av INDEX MATCH i Excel. For å fortsette å lære og fremme ferdighetene dine, vil disse ekstra økonomiressursene være nyttige:

 • Excel-formler og funksjonsliste Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker
 • Excel-snarveier Excel-snarveier til PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler
 • Gå til spesial Gå til spesial Gå til spesial i Excel er en viktig funksjon for regneark for økonomisk modellering. F5-tasten åpnes Gå til, velg Spesielle snarveier for Excel-formler, slik at du raskt kan velge alle celler som oppfyller bestemte kriterier.
 • Finn og erstatt Finn og erstatt i Excel Lær hvordan du søker i Excel - denne trinnvise opplæringen lærer hvordan du finner og erstatter i Excel-regneark ved hjelp av Ctrl + F-snarvei. Excel finn og erstatt lar deg raskt søke i alle celler og formler i et regneark for alle forekomster som samsvarer med søkekriteriene. Denne guiden vil dekke hvordan du gjør det
 • IF AND-funksjon i Excel IF-uttalelse mellom to tall Last ned denne gratis malen for en IF-setning mellom to tall i Excel. I denne opplæringen viser vi deg trinn for trinn hvordan du beregner IF med AND-setning. Lær hvordan du bygger en IF-setning som vil teste om en celle inneholder en verdi mellom to tall, og deretter sende ut resultatet du vil hvis denne betingelsen er oppfylt

Siste innlegg

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found