Banker i Jamaica - Oversikt, guide til de beste bankene i Jamaica

Bank of Jamaica (BOJ) utfører sentralbankrollen i landet. Den ble grunnlagt i 1961, og erstattet landets Currency Board System, som ble etablert i 1939. BOJ fører tilsyn med banker i Jamaica og utsteder og innløser den lokale valutaen. Det fungerer også som regjeringens bankmann, samt overvåker og administrerer landets reserver.

Banker i Jamaica

Det internasjonale ratingbyrået Fitch oppgraderte nylig Jamaicas rangering til positiv fra stabil, etter makroøkonomiske forbedringer. Landet ser arbeidsledigheten synke til et tiår-lavt nivå på 10,3%, den jamaicanske dollaren fortsetter å stabilisere seg mot den amerikanske dollaren, turisme- og BPO-næringene vokser, og byggenæringen blomstrer bokstavelig talt.

For alle som vurderer en bankkarriere i Jamaica, er denne listen over banker i Jamaica en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Jamaica er:

Nasjonal handelsbank

National Commercial Bank er den største finansielle gruppen i Jamaica. Banken sporer røttene tilbake til 1837 da Colonial Bank of London åpnet i hovedstaden Kingston. Det vedtok sitt nåværende navn i 1997, etter en rekke fusjoner og oppkjøp. NCB Group tilbyr et omfattende utvalg av finansielle produkter og tjenester til enkelt- og bedriftskunder gjennom datterselskapene.

Inntekter: JMD 61,56 milliarder (2017)

Netto inntekt: 16,5 milliarder JMD (2017)

Sum eiendeler: 718,81 milliarder JMD (2017)

Scotiabank Jamaica

Scotiabank Jamaica startet sin virksomhet på øya i 1889. Banken opererer som et datterselskap av den ledende kanadiske finansielle tjenesteleverandøren Scotiabank, og tilbyr førsteklasses retail- og kommersielle banktjenester til sine kunder. Med hovedkontor i Kingston, er det en av de største bankene i Jamaica, for tiden sysselsetter mer enn 2000 ansatte og administrerer et nettverk med 35 filialer over hele øya.

Inntekter: 39,42 milliarder JMD (2017)

Netto inntekt: JMD 12,4 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 490,88 milliarder JMD (2017)

Sagicor Bank

Sagicor Bank er den kommersielle bankdelen av Sagicor Group, en finansinstitusjon med full service som tilbyr et omfattende utvalg av finansielle løsninger på Jamaica. Banken driver 16 filialer og en underfilial i hele Jamaica.

Inntekter: JMD 10,85 milliarder (2017)

Netto inntekt: JMD 1,78 milliarder (2017)

Sum eiendeler: 125,25 milliarder JMD (2017)

CIBC First Caribbean

CIBD First Caribbean tilbyr et omfattende utvalg av markedsledende finansielle tjenester innen personbank, bedriftsbank, formuestyring, salg og handel, kredittkort og investeringsbank. Dette plasserer det blant bankene i Jamaica som tilbyr det bredeste spekteret av tjenester. Banken har mer enn 2700 ansatte og driver et nettverk med 58 filialer, syv kontorer og 22 banksentre i 17 land over hele Karibia.

Inntekter: USD 547,37 millioner (2017)

Netto inntekt: 141,52 millioner dollar (2017)

Sum eiendeler: 12,25 milliarder dollar (2017)

Første globale bank

First Global Bank tilbyr topprangerte finansielle produkter og tjenester til lokale og internasjonale kunder, inkludert personlig bank, forretningsbank og nett- og mobilbank. Banken ble etablert i 1970 som The First National Bank of Chicago (Jamaica). Det har for øyeblikket tilsyn med syv filialer og opererer som et datterselskap av GraceKennedy Group, en av de største mat- og finansbedriftene i Karibia.

Inntekter: JMD 4,53 milliarder (2017)

Netto inntekt: 468,49 millioner JMD (2017)

Sum eiendeler: 54,49 milliarder JMD (2017)

Citibank

Citi Jamaica ble grunnlagt i 1960 og er en lisensiert, lokalt drevet filial av det globale finansielle konglomeratet Citibank. Citi Jamaica opererer under Citis Institutional Client Group (ICG) og fokuserer på finanssektoren, offentlig sektor og store selskaper i privat sektor. ICG består av Citi Private Bank, Corporate and Investment Banking, Treasury and Trade Solutions, Markets and Securities Services, and Capital Markets Origination.

Inntekter: JMD 1,97 milliarder (2017)

Netto inntekt: JMD 303,47 millioner (2017)

Sum eiendeler: 21,27 milliarder JMD (2017)

JMMB Bank

JMMB Bank, tidligere JMMB Merchant Bank, tilbyr personlige og forretningsbankprodukter og -tjenester. Det er en av bankene på Jamaica med fokus på småbedriftskontoer for små og mellomstore selskaper på Jamaica. Banken er medlem av det regionale finansselskapet JMMB Group, som betjener rundt 220 000 kunder i Jamaica, Den Dominikanske republikk, og Trinidad og Tobago.

Inntekter: 14,65 milliarder JMD (2017)

Netto inntekt: 3,35 milliarder JMD (2017)

Sum eiendeler: JMD 251,56 milliarder (2017)

JN Bank

JN Bank er den første gjensidig eide av forretningsbankene i Jamaica, 100% eid av låntakere og innskytere. Banken er også ISO 9001: 2008-sertifisert, den eneste finansinstitusjonen i landet som mottar en slik sertifisering.

Inntekter: JMD 11,64 milliarder (2016)

Netto inntekt: JMD 1,87 milliarder (2016)

Sum eiendeler: 180,66 milliarder JMD (2016)

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært en guide til de beste bankene i Jamaica. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i USA Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg