Merchant Discount Discount (MDR) - Oversikt, hvordan det fungerer, viktighet

Forhandlerens diskonteringsrente, eller MDR, er den satsen som en selger betaler for betalingsbehandling av debet- og kredittkorttransaksjoner. Tjenesten er satt opp av selgeren, og de må godta eller forplikte seg til prisen før de godtar og / eller godkjenner debet- eller kredittkort Kredittkort Et kredittkort er et enkelt, men ikke vanlig kort som lar eieren gjøre kjøp uten å ta med ut noe kontantbeløp. I stedet ved å bruke en kredit for betalingsbehandling.

Forhandlerrabatt

Forhandlerens diskonteringsrente kan også defineres som et bankgebyr som en handelsmann betaler for å ha betalt fra kundene sine via kreditt- og debetkort for varer eller tjenester. Produkter og tjenester Et produkt er en håndgripelig vare som markedsføres for anskaffelse, oppmerksomhet , eller forbruk mens en tjeneste er en immateriell vare, som oppstår fra. Banken kan senke satsen når salget av selgere øker. Selgere betaler vanligvis en avgift på 1% til 3% for behandling av betalinger for hver transaksjon.

Alternativt blir handelsdiskonteringssatsen også referert til som transaksjonsdiskonteringsrente (TDR) .

Sammendrag

  • En handelsdiskonteringsrente, eller MDR, er en sats som en selger tar betalt for betalingsbehandling av debet- og kredittkorttransaksjoner.
  • Handelsdiskonteringsrenten kalles også transaksjonsdiskonteringsrenten (TDR).
  • MDR er gitt i prosent av hver behandlede salgstransaksjon.

Forstå rabattrenten for selgeren

Forhandlerens diskonteringsrente oppsummerer alle gebyrer og avgifter som elektroniske eller digitale betalinger medfører. For eksempel kan MDR bestå av bankgebyrer som belastes kundene Typer kunder Kunder spiller en viktig rolle i enhver virksomhet. Ved å bedre forstå de forskjellige kundetyper, kan bedrifter være bedre rustet til å utvikle og leverandører for å foreta betalinger digitalt. På samme måte inkluderer MDR også transaksjonsbehandlingskostnader som betalingsaggregatet vil betale til virtuelle eller mobile plattformer eller til banker.

MDR kan også omfatte utvekslingsgebyrer, diverse avgifter (dvs. avgifter over landegrensene, avgifter uten grenser osv.), Gateway- og salgsgebyrer og avgiftsgebyrer.

Hvordan MDR fungerer

Tradisjonelt er MDR gitt i prosent av verdien av hver behandlede transaksjon. Prisene er avhengig av nivået på forretningstransaksjoner som behandles, hvilke typer kort (debet eller kreditt) som brukes av kundene, og verdien av den gjennomsnittlige transaksjonen (også kjent som gjennomsnittsbilletter eller gjennomsnittlig salg). Vanligvis er nøkkelkomponenten i diskonteringsrenten utvekslingsgebyr.

Diagrammet nedenfor kan hjelpe deg med å forstå MDR på en mindre komplisert måte. I utgangspunktet anskaffer en forbruker varer eller tjenester fra en selger og betaler med debet- eller kredittkortet. Det kan gjøres ved hjelp av en POS-enhet (POS) på den fysiske plasseringen til selgeren. Forretningsbanken krever et gebyr (MDR).

MDR - Hvordan det fungerer

MDR-avgiften som samles inn av handelsbanken blir deretter delt med banken som utstedte kredittkortet, betalingsnettverket (Visa, Mastercard osv.) Og banken som leverte POS-terminalen eller enheten.

MDR - Avdeling av avgifter

Hvordan handelsavgifter bestemmes

Følgende faktorer er vanligvis viktige når selgere behandler bestemmer prisene:

  • Generell risiko i bransjen
  • Modus for behandling av kortbetalinger - internett, terminaler osv.
  • Årlige kreditt salgsvolum

Viktigheten av MDR og andre betalingsgebyrer

Betalingsbehandlingsgebyrer Betalingsbehandlingsgebyrer Betalingsbehandlingsgebyrer er kostnadene som bedriftseiere pådrar seg når de behandler betalinger fra kunder. Mengden betalingsgebyrer som en selger krever, avhenger av forskjellige faktorer, som risikonivå for transaksjonen, korttype (belønning, forretning, bedrift osv.), Og prismodellen som foretrekkes av spesifikke betalingsbehandlere. er avgjørende for kontinuerlig å opprettholde infrastruktur og tjenester, som faktisk oppmuntrer til global e-handel. På grunn av betalingsbehandlere, raskere transaksjonsbehandling og automatiserte salgssteder, fortsetter ulike betalingsalternativer - inkludert kreditt- og debetkort - å bli populære og oppmuntre til forretningsaktivitet.

Nøkkelord

Betalingsaggregat

En betalingsaggregat er en tjenesteleverandør som gjør det mulig for kjøpmenn å legge til rette for digitale transaksjoner eller e-handel. De tillater selgere å godta kreditt- og debetkortbetalinger uten å opprette en kjøpmannskonto via en bank.

Vekslingsgebyr

Vekslingsgebyrer er gebyrer som er satt av kortforeningene for hver form for korttransaksjon.

Handelsprosessor

En handelsprosessor er et selskap som er tildelt av en kjøpmann til å ta seg av transaksjoner fra forskjellige kanaler, for eksempel kort for kjøp av banker.

Vurderingsgebyr

Kostnader til en kjøpmann eller kortholder basert på debet- eller kredittkortbruk. Visa, Mastercard og Discover angir hver en minimumsprosent med fast rente som betales mot summen av månedlige kjøp behandlet med et kreditt- eller debetkort.

Salgsterminal

POS-terminalen er en enhet som brukes til å håndtere kreditt- og debetkortbetalinger på selgere.

Flere ressurser

Finance er den offisielle leverandøren av den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -sertifisering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ akkreditering er en global standard for kredittanalytikere som dekker økonomi, regnskap, kredittanalyse, kontantstrømanalyse , paktmodellering, tilbakebetaling av lån og mer. sertifiseringsprogram, designet for å hjelpe alle å bli en finansanalytiker i verdensklasse. For å fortsette karrieren din, vil de ekstra økonomiressursene nedenfor være nyttige:

  • Årlig prosentsats (APR) Årlig prosentsats (APR) Den årlige prosentsatsen (APR) er den årlige renten som en person må betale på et lån, eller som de mottar på en innskuddskonto. Til slutt er april en enkel prosentandel som brukes til å uttrykke det numeriske beløpet som en person eller enhet betaler årlig for privilegiet å låne penger.
  • Merchant Bank Merchant Bank En Merchant Bank er et firma eller finansinstitusjon som investerer egenkapital direkte i virksomheter og ofte gir rådgivning til disse virksomhetene.
  • Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper Online betalingsselskaper er ansvarlige for å håndtere online eller internettbaserte betalingsmåter. De elektroniske betalingssystemene tillater selgeren å godta betalinger og kjøperen å sende betalinger over internett. Eksempler på online betalingsselskaper inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay
  • Servicegebyr Servicegebyr En servicegebyr, også kalt servicegebyr, refererer til et gebyr som innkreves for å betale for tjenester som gjelder et produkt eller en tjeneste som blir kjøpt.

Siste innlegg