Banker i Ukraina - Oversikt over topp 10 banker i Ukraina

National Bank of Ukraine, landets sentralbank, fører tilsyn med alle banker i Ukraina. Den ukrainske sentralbanken er også ansvarlig for å stabilisere den nasjonale valutaen. Den implementerer statlig politikk knyttet til valutakurs, kreditt, pengesirkulasjon, samt andre bankers virksomhet.

Banker i Ukraina

Moody's Investors Service opprettholder stabile utsikter for banker i Ukraina. Rangeringsbyrået forventer at den innenlandske økonomien vil fortsette å komme seg, med jevn BNP-vekst og gradvis nedgang i misligholdte lån.

For alle som vurderer en karriere innen bankvirksomhet i Ukraina, er denne listen over de beste bankene i Ukraina en nyttig guide om hvor du skal begynne. For å lære mer, se vår liste over finansinstitusjoner Bedriftslister over hovedaktørene i bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din.

De beste bankene i Ukraina er:

PrivatBank

PrivatBank ble grunnlagt i 1992 og er den største av forretningsbankene i Ukraina når det gjelder eiendeler, antall kunder, låneportefølje og skatt betalt til statsbudsjettet. Det er også en av de første privateide forretningsbankene i landet og den første banken som utsteder debetkort og installerer minibanker.

PrivatBank ble nasjonalisert av regjeringen i 2016 for å beskytte sine 20 millioner kunder og opprettholde økonomisk stabilitet. Hovedkontoret i Dnipro tilbyr bankprodukter og -tjenester gjennom 2240 filialer i landet.

Inntekter: 74,43 milliarder UAH (2016)

Netto inntekt: 68,45 milliarder UAH (2016)

Sum eiendeler: 940,55 milliarder UAH (2016)

Oschadbank

Også kalt State Savings Bank of Ukraine, Oschadbank ble etablert i 1999 av regjeringen i Ukraina. Det tilbyr en rekke bankprodukter og tjenester gjennom 3650 filialer.

Banken ble klassifisert som en systemisk viktig bank i 2015 av National Bank of Ukraine. Klassifiseringen gis til en bank eller finansinstitusjon hvis svikt kan føre til en finanskrise. Oschadbank er basert i Kiev.

Inntekter: UAH 19,49 milliarder (2017)

Nettoinntekt: 467,69 millioner UAH (2017)

Sum eiendeler: 210,639 milliarder UAH (2017)

Ukreximbank

Hovedkontoret i Kiev ble statlig eid Ukreximbank etablert i 1992. Det ble også kalt State Import-Export Bank of Ukraine og ble klassifisert som en systemisk viktig bank av National Bank of Ukraine. Det spiller en viktig rolle i landets finansielle sektor, og gir og låner lån fra utenlandske finansbankorganisasjoner. Banken forvalter 83 filialer.

Inntekter: 12,82 milliarder UAH (2016)

Netto inntekt (tap): (977,31 millioner UAH) (2016)

Sum eiendeler: 160,40 milliarder UAH (2016)

Raiffeisen Bank Aval

Kommersiell bank Raiffeisen Bank Aval tilbyr banktjenester til privatpersoner og organisasjoner gjennom mer enn 600 filialer i Ukraina. I 2006 ble det et datterselskap av østerrikske Raiffeisen Bank International. I 2008 ble det anerkjent som Ukrainas beste selskap i finans- og bankene i Ukraina av Euromoney, et britisk-basert magasin.

Inntekter: 7,15 milliarder UAH (2017)

Nettoinntekt: 5,32 milliarder UAH (2017)

Sum eiendeler: 67,02 milliarder UAH (2017)

UkrGasBank

Med et nettverk av 245 filialer tilbyr UkrGasBank et utvalg av bankprodukter og tjenester til rundt 220 000 enkeltpersoner og bedrifter i Ukraina. Banken opererer gjennom fem segmenter: juridiske enheter (bedriftsbank), kunder i små og mellomstore bedrifter, enkeltpersoner (personbank), finansinstitusjoner og kapitalforvaltning. Grunnlagt i 1993, har hovedkontoret i Kiev.

Inntekter: UAH 6,875 milliarder (2017)

Netto inntekt: 627,81 millioner UAH (2017)

Sum eiendeler: 69,21 milliarder UAH (2017)

Sberbank

Sberbank tilbyr en rekke banktjenester og finansielle tjenester, som opererer i flere europeiske og post-sovjetiske land. Banken ble kalt Sberbank of Russia fram til 2015, og i 2014 ble den ansett som den største banken i Russland og Øst-Europa. Det fikk også den 33. plassen i Top 1000 World Banks of The Banker, den første banken i Sentral- og Øst-Europa som ble rangert på listen. Hovedkvarteret er i Moskva.

UkrSibbank

UkrSibbank tilbyr bedrifts-, detaljhandel- og forbrukerfinansieringsprodukter og -tjenester til enkeltpersoner og organisasjoner gjennom over 700 filialer i landet. Den ble grunnlagt i 1990 og fungerte som en Khariv regionalbank som betjente store bedriftskunder frem til 1992. Den utvidet seg til andre regioner i Ukraina i 1996. I 2005 signerte BNP Paribas, en av de største finansielle konsernene i verden, en aksjekjøpsavtale. for en 51% eierandel i banken.

Kommersiell bank betjener 4000 store selskaper, 255 000 SMB og mer enn to millioner kunder. Med over 1500 minibanker driver den det tredje største nettverket blant banker i Ukraina.

Den første ukrainske internasjonale banken

First Ukrainian International Bank ble grunnlagt i 1991 og har hovedkontor i Kiev, og tilbyr banktjenester og finansielle tjenester til rundt 2,5 millioner kunder. Det er en av de største bankene i Ukraina når det gjelder aktiva, og en av de fem beste på innskudd. Det var den første banken i landet som innførte IFRS-finansiell rapportering, og en av de første som oppnådde en kredittvurdering fra Fitch, et internasjonalt kredittvurderingsbyrå.

Inntekter: 5,16 milliarder UAH (2017)

Netto inntekt: 785,83 millioner UAH (2017)

Sum eiendeler: 46,53 milliarder UAH (2017)

Ukrsotsbank

Den ukrainske banken Ukrsotsbank tilbyr detaljisttjenester, investeringer og private banktjenester, samt investeringsstyring og offentlig finans. Banken ble etablert i 1997 i Lutsk som en del av det polske selskapet Bank Pekao. I 1999 kjøpte UniCredito Italiano Bank Pekao, og i 2005 ble HypoVereinsbank det mellomliggende morselskapet til Ukrsotsbank. I 2011 ble det kjøpt opp av UniCredit og het UniCredit Bank-Ukrsotsbank fra 2013 til 2016.

Alfa Bank JSC

Alfa Bank JSC er en av Russlands største private forretningsbanker. Den ble grunnlagt i 1990 med hovedkvarter i Moskva. Det opprettholder en sterk tilstedeværelse i Ukraina hvor det er en av de største bankene i Ukraina når det gjelder kapital.

Banken tilbyr finansielle og investeringstjenester til mer enn 381600 bedriftskunder og 14,2 millioner privatkunder gjennom sine 723 kontorer i syv land. I 2009 rangerte Alfa Bank JSC 270. på listen over Topp 1000 verdensbanker.

Karrierer innen investeringsbank

For å bryte inn i investeringsbank, jobber Bla gjennom stillingsbeskrivelser: krav og ferdigheter for stillingsannonser i investeringsbank, aksjeforskning, statskasse, FP&A, bedriftsøkonomi, regnskap og andre finansområder. Disse stillingsbeskrivelsene er samlet ved å ta de vanligste lister over ferdigheter, krav, utdannelse, erfaring og annet. Det er flere viktige ting å fokusere på. Disse inkluderer nettverk, gjenoppta mal for gjenoppta investeringsbank Fortsett. Lær hvordan du skriver et CV for investeringsbank (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-mal. IB-CV er unikt. Det er viktig å skreddersy CV-en din til bransjestandarden for å unngå å bli umiddelbart slettet, erfaring,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 viktigste økonomiske modelleringsevnene og hva som kreves for å være gode på økonomisk modellering i Excel. De viktigste ferdighetene: regnskap. For å lære mer, utforsk vårt interaktive karrierekart…. For bankkarrierer vil du ha en betydelig fordel over konkurrentene med våre økonomiske modelleringskurs.

Tilleggsressurser

Dette har vært Finance guide til de beste bankene i Ukraina. For alle som leter etter en karriere innen bank, er denne listen et flott sted å starte nettverket ditt. Se også disse tilleggsressursene:

  • Toppbanker i Russland Toppbanker i Russland Etablert i 1860, fungerer den russiske sentralbanken som den sentrale pengemyndigheten i Russland. Den russiske sentralbanken formulerer regnskapsregler for banker i Russland. Den utfører også følgende funksjoner: Beskytter den russiske rubelen og opprettholder stabiliteten Utsteder valuta og forvalter
  • Topp 100 investeringsbanker Bedrifter Lister over hovedaktørene innen bedriftsfinansiering. Vi har lister over de viktigste finansselskapene, bankene, institusjonene, regnskapsbyråene og selskapene i bransjen. Bla gjennom disse guidene for å forberede deg på en karriere innen finansielle tjenester og start nettverk i dag for å få fart på karrieren din
  • Investeringsbankintervju spørsmål Intervjuer Ace ditt neste intervju! Ta en titt på Finance's intervjuguider med de vanligste spørsmålene og de beste svarene for enhver stilling innen corporate finance. Intervju spørsmål og svar for økonomi, regnskap, investeringsbank, aksjeforskning, kommersiell bank, FP&A, mer! Gratis guider og øvelser for å få tak i intervjuet ditt
  • Gå meg gjennom en DCF Gå meg gjennom en DCF Spørsmålet, gå meg gjennom en DCF-analyse er vanlig i investeringsbankintervjuer. Lær hvordan du får tak i spørsmålet med Finance sin detaljerte svarveiledning. Bygg en 5-årsprognose over uberørt fri kontantstrøm, beregne en terminalverdi og diskonter alle disse kontantstrømmene til nåverdien ved hjelp av WACC.
  • Finansiell modelleringsguide Gratis finansiell modelleringsveiledning Denne økonomiske modelleringsveiledningen dekker Excel-tips og beste praksis om antakelser, drivere, prognoser, kobling av de tre uttalelsene, DCF-analyse, mer

Siste innlegg