Bankteller Jobbeskrivelse - Oversikt, ansvar, ferdigheter

De fleste forstår hva en bankteller er og jobben personen gjør. En bankteller håndterer de daglige økonomiske transaksjonene for kundene. De kan omfatte pengeoverføringer, postanvisninger Postanvisning En postanvisning er en garantert betalingsmåte for et spesifisert beløp som to parter kan bruke som betalingsmåte i bytte mot et gitt, innskudd og uttak og sjekk av transaksjoner.

Bank Teller

En bankteller må demonstrere en helhetlig forståelse av banken han eller hun jobber for, dets systemer, dens politikk og uten tvil den viktigste evnen - hvordan man både kan telle penger og være ansvarlig med det.

Sammendrag:

 • En bankteller er ansvarlig for de daglige økonomiske transaksjonene som kunder i en bank trenger å ta seg av.
 • Banktellere må ha utmerkede grunnleggende matte / telleferdigheter, samt eksepsjonelle ferdigheter i mennesker.
 • Trening kan begynne før du blir ansatt; Imidlertid gjøres det meste av opplæringen når de er ansatt av en bank.

Jobbansvar for en bankteller

En bankteller er vanligvis ansvarlig for å gi førsteinntrykk for en bank. De er ofte ansvarlige for å få kunden til å føle seg trygg, svare på aktuelle spørsmål og markedsføre bankens tjenester Sjekke konto En brukskonto er en type innskuddskonto som enkeltpersoner åpner i finansinstitusjoner for å ta ut og sette inn penger. Også kjent som en transaksjons- eller etterspørselskonto, er en brukskonto veldig likvid. For å si det enkelt, gir det brukerne en rask måte å få tilgang til pengene sine. . Målet er å gi kunden utmerket service slik at kunden fortsetter å bruke banken for alle sine økonomiske behov.

Banktellere kan også være ansvarlige for:

 • Fyll ut papirarbeider / innskudd og uttakssedler
 • Overvåke minibankinnskudd og uttak
 • Svar på telefonene
 • Balansertall på slutten av arbeidsdagen

Utdanning og ferdigheter

For å bli ansatt som bankteller, er det primære utdanningskravet et videregående diplom eller GED. For å få tillit til de mest grunnleggende pliktene, må fortelleren ha en grunnleggende utdannelse.

Kanskje de viktigste kvalifikasjonene for å bli ansatt som teller i en bank, er utmerkede grunnleggende matteferdigheter (evnen til å nøyaktig telle ut kontant- / saldotransaksjonsdata) og utmerkede ferdigheter for mennesker Interpersonelle ferdigheter Mellommenneskelige ferdigheter er ferdighetene som kreves for å effektivt kommunisere, samhandle, og jobbe med enkeltpersoner og grupper. De med gode mellommenneskelige ferdigheter er sterke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og blir ofte ansett for å være "gode med mennesker". .

Igjen jobber banktellere med penger på daglig basis. Deres ferdigheter med tall må være på plass, og nøyaktigheten deres må være pålitelig. Å få minst en delvis høyskoleutdanning gjør det mer sannsynlig at en kandidat blir ansatt. Imidlertid, når enkeltpersoner har en høyskoleutdanning - spesielt en som er relatert til matematikk, er regnskap Ledelsesregnskap Ledelsesregnskap (også kjent som kostnadsregnskap eller ledelsesregnskap) en regnskapsgren som er opptatt av identifisering, måling, analyse og tolkning av regnskapsinformasjon slik at den kan brukes til å hjelpe ledere med å ta nødvendige beslutninger for å effektivt administrere virksomhetens virksomhet. , eller et annet finansområde - de blir ofte sporet til en lederstilling i en bank.

Mennesker ferdigheter er også avgjørende for bank tellers. De er, som diskutert ovenfor, ansvarlige for førsteinntrykket som en kunde får når de bruker en bank. Dermed må de kunne kommunisere informasjon om banken og tilgjengelige tjenester på en kortfattet og vennlig måte.

Opplæring

Opplæring for en banktellerstilling kan starte i god tid før den enkelte ansettes av en bank. Å jobbe i ethvert detaljhandelsmiljø der kontanter byttes og registerarbeid kreves, er utmerket opplæring for noen som ønsker å jobbe i en bank.

Flertallet av en fortellertrening gjøres imidlertid på jobben. De første ukene etter ansettelsen blir den nye medarbeideren trent av personene i banken han eller hun er ansatt av. Mens grunnleggende matematikk- og registerferdigheter kan brukes rikelig, vil hver bank sannsynligvis følge sine egne retningslinjer og systemer for å telle ut, overlevere og registrere transaksjoner. Derfor må en teller få spesialisert opplæring ved hvilken finansinstitusjon som ansetter ham eller henne.

Tilleggsressurser

Finance tilbyr Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram for de som ønsker å ta karrieren til neste nivå. For å fortsette å lære og fremme karrieren din, vil følgende ressurser være nyttige:

 • Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens Mellommenneskelig intelligens refererer til en persons evne til å forholde seg godt til mennesker og administrere relasjoner. Det gjør det mulig for folk å forstå behovene og motivasjonen til de rundt seg, noe som bidrar til å styrke deres generelle innflytelse. Mennesker med mellommenneskelig intelligens
 • Jobbtitler innen bank og finans Jobtitler innen bank og finans Dette er de vanligste banktittene, finans og regnskap for titler for studenter og fagpersoner som ønsker å fremme karrieren. Disse titlene brukes jevnlig i stillingsannonser som er funnet på nettet, og dekker alt fra innledende stillinger helt opp til leder- og ledernivå.
 • Sparingskonto Sparingskonto En sparekonto er en typisk konto i en bank eller en kredittforening som gjør det mulig for en person å sette inn, sikre eller ta ut penger når behovet oppstår. En sparekonto betaler vanligvis litt renter på innskudd, selv om renten er ganske lav.
 • Toppbanker i USA Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913

Siste innlegg