GETPIVOTDATA Funksjon - Formel, eksempler, hvordan du bruker i Excel

GETPIVOTDATA-funksjonen er kategorisert under Excel Lookup og Reference-funksjoner. Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker 100-tallet med funksjoner som er viktig å kjenne som en Excel-analytiker. Funksjonen hjelper til med å hente ut data fra spesifiserte felt i en Excel-pivottabell. Pivottabellen brukes ofte i finansanalyse Finansbeskrivelse Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller et selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller for å legge til rette for dypere analyse av gitte data. Funksjonen hjelper med å trekke ut, gruppere eller legge til data fra en pivottabell.

Formel

= GETPIVOTDATA (data_field, pivot_table, [field1, item1, field2, item2],…)

GETPIVOTDATA-funksjonen bruker følgende argumenter:

 1. Data_field (obligatorisk argument) - Dette er regnearkinformasjonen som vi har til hensikt å fjerne tegn som ikke kan skrives ut fra.
 2. Pivottabell (obligatorisk argument) - Dette er en referanse til en celle, et celleområde eller et navngitt celleområde i en pivottabell. Vi bruker referansen til å spesifisere pivottabellen.
 3. Felt1, Vare1, Felt2, Vare2 (valgfritt argument) - Dette er et felt / varepar . Det er opptil 126 par feltnavn og varenavn som kan brukes til å beskrive dataene vi ønsker å hente.

Vi må legge ved anførselstegn alle feltnavn og navn på andre gjenstander enn datoer og tall. Vi må huske på følgende:

 • Datoer legges inn som datoens serienummer ved å bruke DATE-funksjonen slik at de er i riktig datoformat.
 • Tall kan legges inn direkte.
 • Tiden skal angis i desimaler eller som TID-funksjonen.

Hvordan bruker jeg GETPIVOTDATA-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av GETPIVOTDATA-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

La oss anta at vi får pivottabellen nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon

Anta at vi ønsker å få summen av bærbare datamaskiner fra pivottabellen ovenfor. I et slikt scenario vil vi bruke formelen = GETPIVOTDATA (“bærbare datamaskiner”, $ J $ 4) og få resultatet som 651.000.

GETPIVOTDATA-funksjon - Eksempel 1

Fortsett med det samme eksemplet, anta at vi får pivottabellen nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 1a

Nå ønsker vi å få totalsalget. Formelen som skal brukes vil være = GETPIVOTDATA (“summen av totalt”, $ J $ 4).

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 1b

Eksempel 2

Bruk av datoer i GETPIVOTDATA-funksjonen kan noen ganger føre til en feil. Anta at vi får følgende data:

GETPIVOTDATA-funksjon - Eksempel 2

Vi tegnet følgende pivottabell fra den:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2a

Hvis vi bruker formelen = GETPIVOTDATA ("Antall", $ L $ 6, "Dato", "1/2/17 ″), får vi en REF! feil:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2b

For å forhindre slike datofeil kan vi bruke en av følgende metoder:

 1. Match pivottabellens datoformat - For å få de riktige, feilfrie resultatene, bruker vi samme datoformat som i pivottabellen. For eksempel tok vi 2-januar som vist nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2c

Som vist nedenfor gir det samme formatet oss ønsket resultat:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2d

 1. Bruk GETPIVOTDATA-funksjonen med DATOVERDI-funksjonen - I stedet for bare å skrive datoen i formelen, legg til DATOVERDI-funksjonen til datoen. Som vist nedenfor vil formelen være:

GETPIVOTDATA-funksjon - Eksempel 23

Vi får resultatet nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2f

 1. Bruk GETPIVOTDATA-funksjonen med DATE-funksjonen - Her, i stedet for bare å skrive datoen i formelen, vil vi legge til DATE-funksjonen. Som vist nedenfor vil formelen være:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2g

Vi får resultatet nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2h

 1. Bruk GETPIVOTDATA-funksjonen med DATE-funksjonen - Eksempel 2: Her, i stedet for bare å skrive datoen i formelen, kan vi referere til en celle som inneholder en gyldig dato, i ethvert format som er gjenkjent som en dato av MS Excel. Formelen som skal brukes er = GETPIVOTDATA (“Antall”, $ L $ 6, ”Dato”, S5).

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2i

Vi får resultatet nedenfor:

GETPIVOTDATA Funksjon - Eksempel 2i

Noen få notater om GETPIVOTDATA-funksjonen

 1. #REF! feil - Oppstår når:
  • Den gitte pivottabellreferansen gjelder ikke en pivottabell.
  • Når vi oppgir ugyldige felt for argumentene data_field, [field] eller [item].
  • Feltdetaljene vises ikke i den angitte pivottabellen.
 2. Husk at hvis en vare inneholder en dato, bør den være i datoformat eller serienummer.
 3. Funksjonen kan settes inn automatisk ved å aktivere alternativet "Bruk GetPivotData-funksjoner for pivottabellreferanser" i MS Excel.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg