ISNA Excel-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker ISNA

ISNA Excel-funksjonen er kategorisert under Informasjonsfunksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Denne funksjonen hjelper til med å sjekke om en celle inneholder # N / A! feil. Det vil returnere en FALSK verdi for andre typer feil.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, vi håndterer data og utfører analyser av dem. ISNA-funksjonen hjelper til med å identifisere celler som inneholder en # N / A-feil og muliggjør jevn sammenligning, dataanalyse, etc.

Vi kan bruke ISNA-funksjonen med IF-funksjonen og teste en celle for feil og vise en tilpasset melding for den.

Formel

= ISNA (verdi)

ISNA Excel-funksjonen bruker følgende argument:

  1. Verdi (obligatorisk argument) - Dette er uttrykket eller verdien som må testes. Det er vanligvis gitt som en celle adresse.

ISNA-funksjonen vil returnere SANT hvis verdien er en # N / A-feil og FALSK hvis den ikke er det.

Hvordan bruker jeg ISNA-funksjonen i Excel?

For å forstå bruken av ISNA-funksjonen, la oss vurdere noen få eksempler:

Eksempel 1

La oss først forstå hvordan ISNA Excel-funksjonen oppfører seg ved hjelp av følgende datasett:

Data Formel Resultat Merknader
# DIV / 0! = ISNA (# DIV0!) FALSK Selv om uttrykket gitt var en feil, er det ikke feilen # I / A. ISNA-funksjonen returnerte FALSE.
# N / A = ISNA (# ikke relevant) EKTE ISNA-funksjonen returnerte SANT, da det er en # N / A-feil.
#NAVN? = ISNA (#NAME?) FALSK Selv om uttrykket gitt var en feil, er det ikke feilen # I / A. ISNA-funksjonen returnerte FALSE.
Tekst = ISNA (TEKST) FALSK ISNA-funksjonen dekker ikke tekst, så den returnerte FALSE.

Eksempel 2

Anta at vi ønsker å finne ut prisen på noen få frukter. Når du bruker VLOOKUP-formelen, er det en av de irriterende tingene å se "# N / A" -feilen etter at Excel har bestemt at en oppslagsverdi ikke er tilgjengelig.

I stedet for å vise verdier når de ikke er tilgjengelige, sett fra et visuelt designperspektiv, er det bedre å bare vise et tomt rom eller en "Ikke funnet" -melding. Det får produksjonen til å se mer profesjonell og polert ut. Det trekker også mindre oppmerksomhet til feilverdiene og lar brukerne fokusere på de funnet verdiene. Så vi vil at MS Excel skal returnere en tilpasset melding, "Ikke funnet", når den ikke finner en frukt fra den angitte listen i stedet for # N / A !.

Anta at vi får dataene nedenfor:

ISNA Excel-funksjon

Da vi foretok en OPPLEVELSE av den gitte listen over frukt, fikk vi listen nedenfor:

ISNA-funksjon - Eksempel 1

Nå i stedet for # N / A-feilen, vil vi ha en tilpasset melding som sier "Ikke tilgjengelig."

Formelen som skal brukes vil være:

ISNA-funksjon - Eksempel 1a

Vi må dra formelen for hele listen som vi trenger for å finne ut kostnadene. Det er enkelt å bruke formelkombinasjonen IF-ISNA. Alt vi trenger å gjøre er å pakke ISNA-formelen inn i en IF-logisk tilstand. Husk at den avgjørende tingen her mens du bruker IF-ISNA-formelkombinasjonen, er at vi trenger å legge inn den originale formelen to ganger.

Vi får resultatet nedenfor:

ISNA-funksjon - Eksempel 1b

Ting å huske på ISNA Excel-funksjonen

  1. ISNA-funksjonen er en del av IS-funksjonene som ofte brukes til å teste resultatene av formler i en celle for feil.
  2. Hvis vi bruker MS Excel 2013-2016, er funksjonen veldig nyttig for å identifisere og håndtere # N / A! feil.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg