Fyrt - Definisjon, grunner til å bli sparket, tegn

Å bli sagt opp betyr at en arbeidsgiver avslutter ansettelsen mot arbeidstakerens vilje. Det er mange grunner til at bedriftsledere fyrer sine ansatte. Imidlertid trenger de fleste ikke en gyldig grunn til å avslutte ansettelsen. Hvis man ikke er dekket av en forhandlingsavtale eller ansettelseskontrakt, er sjansen stor for at de er vilje-ansatte. Sysselsetting etter eget ønske gir selskapets eier frihet til å skyte når som helst og uten varsel.

Fyrt

Når det er sagt, sparker de fleste arbeidsgivere ikke enkeltpersoner uten gyldige grunner. Faktisk er flertallet av oppsigelser beskrevet som avslutning på grunn, noe som betyr at en ansatt mister jobben fordi han har feil.

Årsaker til at ansatte blir sparket

Her er vanlige årsaker som kan få folk til å bli kastet fra jobbene sine:

1. Stjeler selskapets utstyr

Selv om det virker som en no-brainer, kan en ansatt miste jobben på grunn av å stjele ting, selv om han mener at de ikke nytter selskapet. Tror ingen vil merke at bunken med papir som mangler på slutten av hver uke mangler? Eller kanskje en av arbeiderne fortsetter å "miste" musen sin og trenger konstant utskifting av den samme.

Så små som slike overtredelser kan virke, er det alvorlige lovbrudd som kan få en ansatt sparket. Hvis man ved et uhell tar selskapets utstyr til hjemmet eller andre lokaler, bør han returnere det dagen etter og rapportere saken til lederen.

2. Unnlater å utføre jobben som en ble ansatt for

Mangelfull ytelse er den viktigste grunnen til at de fleste ansatte får sparken. En slik grunn inkluderer en rekke spesifikke ting som kan føre til at en person mister jobben. For eksempel, hvis en ansatt er for treg, gjør for mange feil, ikke oppfyller fastsatte standarder KPI for arbeidskraft Hvordan kan vi overvåke arbeidsstyrken? Regjeringer og økonomer refererer vanligvis til tre viktige ytelsesindikatorer (KPIer) for å vurdere styrken til en nasjoners arbeidsstyrke, fortsetter å stille for mange spørsmål, savner tidsfrister eller bruker dårlig dømmekraft, alle vil bli klassifisert under dårlig ytelse.

3. Tar for mye fri

Det er ingen hemmelighet at arbeidet er stressende. Det er en av de aktivitetene som kan gjøre det vanskelig å klatre ut av sengen hver morgen. Så det er forståelig hvis en ansatt ringer inn syk. Hvordan skrive en sykedagse-post En sykedag-e-post kreves når en ansatt føler seg vær og ikke kan komme på jobb. Protokollen er å innkalle syk, selv om sending av e-post også er en akseptabel måte å informere lederen eller veilederen din. eller ønsker å ta litt fri.

Men hvis man tar for mange sykedager eller feriedager til feil tidspunkter, kan det få ham til å bli sparket. For eksempel, hvis en ansatt fortsetter å be om fri når selskapet er midt i en travel sesong, gjenspeiler det dårlig medarbeiderens engasjement.

4. Juks på jobbsøknaden

De fleste forsterker CV-en og antar at når de har sikret seg en stilling, er det ikke lenger viktig å gjøre jobben for å få jobben. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Hvis individets ytelse begynner å ligge, er HR-avdelingen Human Resource Management Human Resource Management (HRM) en samlebetegnelse for alle de formelle systemene som er opprettet for å hjelpe til med å administrere ansatte og andre interessenter i en kan bestemme seg for å gjennomgå den ansattes CV Fortsett Følg bransjens retningslinjer og beste praksis når du sender inn følgebrevet og fortsette til en bedriftsfinansieringsjobb. Last ned CV og følgebrevmaler for å bli klargjort for jobbsøknaden din. Disse CVene er designet for å gi deg det beste bildet av å bli valgt til et intervju igjen.

Hvis selskapssjefen hele tiden er misfornøyd med prestasjonen til en ansatt, og da finner han ut at arbeideren løy i søknaden, kan han ikke nøle med å avslutte ansettelsen.

5. Smeding av firmaposter

Forfalskning av firmaposter er ikke bare uetisk og muligens ulovlig, men det kan også få en ansatt sparket.

6. Bruke en firmamaskin til personlig bruk

Ingenting får en arbeider sparket raskere enn å bruke bedriftsutstyr til personlig virksomhet. For eksempel vil en ansatt som blir tatt for å spille spill, sjekke ut Facebook-vennene sine eller se en film, med stor sannsynlighet bli sparket. Selv om man får litt fritid, bør han bruke det klokt på å delta i meningsfylte aktiviteter som å hjelpe sine kolleger.

Tegn på at en ansatt er i ferd med å få sparken

Å miste jobben kan være en virkelig overraskelse. Imidlertid er det noen få tegn på at en ansatt er i ferd med å bli akselert.

1. Når en ansattes rolle fortsetter å krympe

I stedet for å få nye oppgaver, reduseres den ansattes liste over prosjekter. Hvis en person fortsetter å gå over til nye oppgaver, selv etter at han har uttrykt bekymring, er oddsen at han er i ferd med å miste jobben.

2. Få stadig kritiske ytelsesanmeldelser

En negativ vurdering er ikke alltid synonymt med å bli sparket. Men hvis en ansatt fortsetter å få dårlige tilbakemeldinger fra sjefen sin, kan han til slutt bli sparket. Avhengig av hvordan den første forestillingen går, kan man få en ny sjanse til å gjøre forbedringer. Men hvis han får en serie kritiske ytelsesvurderinger, er det et tegn på at han kan miste sin stilling.

3. Få tildelt umulige oppdrag

Når en ansatt får sin første jobb, blir han opplært og får deretter oppgaver som han lett kan utføre. Men hvis det kommer til et punkt der den ansatte får prosjekter som ligner på å klatre Mount Everest, er det sannsynlig at han blir satt opp for å mislykkes. Noen ganger mangler bedriftseiere mot til å si opp ansatte, så de setter dem opp for å mislykkes. På en slik måte vil de få solide bevis for å si opp den ansatte.

Sammendrag

Å få sparken betyr at en ansattes jobb avsluttes av årsaker som dårlig arbeidsprestasjon eller uetisk oppførsel som å stjele firmautstyr. Imidlertid kan en arbeidsgiver si opp arbeidstakere uten gyldig grunn hvis de er vilje-ansatte. Når det er sagt, er det noen advarselsskilt som viser at man er på randen av å bli sparket. De inkluderer mottak av negativ tilbakemelding på ytelse, å bli sendt videre til oppgaver, og å få i oppgave å umulige prosjekter.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi ytterligere ressursene nedenfor:

  • Cash Larceny Cash Larceny Cash larceny refererer til å stjele kontanter som allerede er registrert i regnskapsbøkene i løpet av en bestemt periode. Denne svindelen begås
  • Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) Key Performance Indicators (KPIs) er beregninger som brukes til periodisk å spore og evaluere ytelsen til en organisasjon for å nå spesifikke mål. De brukes også til å måle den samlede ytelsen til et selskap
  • Arbeidsmarked Arbeidsmarked Arbeidsmarkedet er stedet der tilbudet og etterspørselen etter jobber møtes, med arbeidstakere eller arbeidskraft som leverer tjenestene som arbeidsgivere etterspør. Arbeidstakeren kan være alle som ønsker å tilby sine tjenester for kompensasjon mens arbeidsgiveren kan være en enhet eller en organisasjon
  • Sluttvederlag Sluttvederlag Sluttvederlag er en form for kompensasjon som en ansatt mottar når de slippes av et selskap. Det er med andre ord penger eller fordeler at en arbeidsgiver betaler en ansatt som mister jobben uten egen skyld. Det kreves ofte av arbeidsretten.

Siste innlegg