SUMIF-funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker SumIf i Excel

SUMIF-funksjonen er kategorisert under Excel Math og Trigonometry-funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Det vil oppsummere celler som oppfyller de gitte kriteriene. Kriteriene er basert på datoer, tall og tekst. Den støtter logiske operatorer som (>, <,, =) og også jokertegn (*,?). Denne veiledningen til SUMIF Excel-funksjonen viser deg hvordan du bruker den, trinnvis.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, lag økonomiske modeller, SUMIF er en ofte brukt funksjon. Anta at vi får en tabell med lister over grønnsaker fra forskjellige leverandører. Navnene på grønnsaken, navnene på leverandørene og mengden er i henholdsvis kolonne A, kolonne B og kolonne C. I et slikt scenario kan vi bruke SUMIF-funksjonen til å finne ut summen av mengden relatert til en bestemt grønnsak fra en bestemt leverandør.

Formel

= SUMIF (område, kriterier, [sum_range])

Formelen bruker følgende argumenter:

 1. Område (obligatorisk argument) - Dette er rekkevidden av celler som vi vil bruke kriteriene mot.
 2. Kriterier (obligatorisk argument) - Dette er kriteriene som brukes for å bestemme hvilke celler som må legges til.

Når vi gir kriterierargumentet, kan det enten være:

 • En numerisk verdi (som kan være et helt tall, desimal, dato, klokkeslett eller logisk verdi) (f.eks. 10, 01/01/2018, SANT) eller
 • En tekststreng (f.eks. "Tekst", "Torsdag") eller
 • Et uttrykk (f.eks. "> 12", "0").
 1. Sum_range (valgfritt argument) - Dette er en matrise med numeriske verdier (eller celler som inneholder numeriske verdier) som skal legges sammen hvis den tilsvarende områdeposten oppfyller de oppgitte kriteriene. Hvis [sum_range] -argumentet er utelatt, summeres verdiene fra argumentet for området i stedet.

Hvordan bruke SUMIF Excel-funksjonen

For å forstå bruken av SUMIF-funksjonen, la oss vurdere noen eksempler:

Eksempel 1

Anta at vi får følgende data:

SUMIF-funksjon

Vi ønsker å finne totalt salg for Øst-regionen og totalt salg for februar. Formelen som skal brukes for å få det totale salget for Øst er:

SUMIF-funksjon - Eksempel 1

Tekstkriterier, eller kriterier som inkluderer matematiske symboler, må være omsluttet av doble anførselstegn (”“).

Vi får resultatet nedenfor:

SUMIF-funksjon - Eksempel 1a

Formelen for totalt salg i februar er:

SUMIF-funksjon - Eksempel 1b

Vi får resultatet nedenfor:

SUMIF-funksjon - Eksempel 1c

Noen få notater om SUMIF Excel-funksjonen

 1. #VERDI! error - Oppstår når kriteriene er en tekststreng som er mer enn 255 tegn lang.
 2. Når sum_range er utelatt, blir cellene i området summert.
 3. Følgende jokertegn kan brukes i tekstrelaterte kriterier:
  • ? - samsvarer med et enkelt tegn
  • * - samsvarer med hvilken som helst sekvens av tegn
 4. For å finne et bokstavelig spørsmålstegn eller en stjerne, bruk en tilde (~) foran spørsmålstegnet eller stjernen (dvs. ~ ?, ~ *).

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

 • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
 • Avansert Excel Formel Course
 • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg