Investment Banking vs Commercial Banking - Oversikt, store forskjeller

Investeringsbank vs kommersiell bank er en sammenligning av hvilke markeder og klientell hver banksektor betjener.

Investment Banking vs Commercial Banking

Sammendrag:

  • Investeringsbank er designet for å hjelpe store selskaper med å foreta solide investeringer, utstede aksjelager og bistå med fusjoner og oppkjøp.
  • Kommersiell bankvirksomhet er designet for å hjelpe enkeltpersoner og små bedrifter med grunnleggende finansielle transaksjoner.
  • Investeringsbank og kommersiell bank er forskjellig - i et nøtteskall - på grunn av omfang. Investeringsbanker håndterer vanligvis mye større transaksjoner, mens forretningsbanker håndterer de mer grunnleggende.

Hva er investeringsbank?

Investeringsbank er viet til å hjelpe selskaper, institusjoner og andre store enheter (for eksempel myndigheter) i forvaltningen av pengene sine. Den er designet for å tilby kundene en rekke forskjellige alternativer for å hjelpe dem med å lykkes økonomisk.

Investeringsbanker hjelper sine store kunder ved å garantere egenkapital og gjeldspapirer Securitized Debt Instruments Securitized gjeldsinstrumenter er finansielle verdipapirer som opprettes ved å securitisere individuelle lån (gjeld). Securitization er en økonomisk prosess som hjelper til med å skape kapital og utstede aksjer. Investeringsbanker er vanligvis alltid involvert under fusjoner og oppkjøp.

Investeringsbank er strukturert for å hjelpe store enheter. En av de viktigste funksjonene investeringsbanker utfører er utstedelse av aksjer til selskaper, nemlig et selskaps første børsnotering (IPO) Initial Public Offering (IPO) En Initial Public Offering (IPO) er det første salget av aksjer utstedt av et selskap til offentligheten. Før en børsnotering betraktes et selskap som et privat selskap, vanligvis med et lite antall investorer (grunnleggere, venner, familie og forretningsinvestorer som venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær hva en børsnotering er. Når et selskap gjør aksjen tilgjengelig for publikum for første gang, kan pengestrømmen begynne å bli forvirrende. Investeringsbanker går inn for å håndtere saken.

Investeringsbanker fungerer også som rådgivere, og hjelper selskaper og andre organisasjoner med å avgjøre om det er tilrådelig å handle med andre selskaper. Som rådgivere hjelper investeringsbanker også sine kunder med å avgjøre om det er et klokt grep å slå seg sammen med eller kjøpe et selskap.

Hva er kommersiell bankvirksomhet?

Kommersiell bankvirksomhet er viet til å betjene enkeltpersoner og små bedrifter for deres daglige økonomiske behov. De tillater enkeltpersoner å sette inn og kontant sjekker, ta ut kontanter, sette inn penger på en sparekonto og søke om visse lån.

Kommersielle banker har ikke lov til å operere med mindre den føderale regjeringen gir dem et charter. I noen tilfeller er det ikke den føderale regjeringen som utsteder charteret, men heller staten som banken vil operere i. Banker som opererer under et charter, må bli medlemmer av Federal Reserve System, som stiller flere krav til dem. Et av de viktigste kravene er gjennomføring av innskuddsforsikring. Det er en forskrift som gir forbrukerne beskyttelse hvis banken mislykkes. Forsikringen dekker innskudd på opptil $ 250.000.

Kommersielle banker genererer inntekt fra renter Rente En rente refererer til beløpet som en utlåner belaster en låntaker for enhver gitt gjeld, vanligvis uttrykt som en prosentandel av hovedstolen. på lån, samt fra servicegebyrene de tar.

Forskjeller: Investment Banking vs Commercial Banking

1. Klientell

Det er klart at den primære forskjellen mellom investeringsbank og kommersiell bank er klientellet. Investeringsbanker betjener store selskaper, mens forretningsbanker imøtekommer allmennheten.

2. Tjenester

Det er også store forskjeller i tjenester. Investeringsbanker håndterer store mengder penger og gir råd til sine kunder om sunne investeringer. Kommersielle banker håndterer grunnleggende finansielle transaksjoner, som vanligvis utgjør langt lavere dollarbeløp.

3. Prestasjonsmål

En annen nøkkelforskjell er at investeringsbankene og deres ytelse er knyttet til aksjemarkedsutviklingen New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største verdipapirbørsen i verden, og er vert for 82% av S&P 500 , samt 70 av de største selskapene i verden. Det er et børsnotert selskap som gir en plattform for kjøp og salg. På den annen side påvirkes forretningsbankene av kredittetterspørsel og økonomisk vekst.

Relaterte målinger

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å hjelpe deg med å bli en finansanalytiker i verdensklasse og fremme karrieren til ditt fulle potensiale, vil disse tilleggsressursene være svært nyttige:

  • Hvordan få jobb i investeringsbank Hvordan få jobb i investeringsbank? Denne guiden vil skissere hvordan du får en jobb i investeringsbank ved å bruke de tre beste taktikkene: nettverk og CV, intervjuprep og tekniske ferdigheter
  • Liste over de beste investeringsbankene Liste over de beste investeringsbankene Liste over de 100 beste investeringsbankene i verden sortert alfabetisk. Topp investeringsbanker på listen er Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Retail Bank Typer Retail Bank Typer Det er i det store og hele tre hovedtyper av banker. De er forretningsbanker, kredittforeninger og visse investeringsfond som tilbyr detaljistbanktjenester. Alle tre jobber mot å tilby lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrollkontoer, sparekontoer, pantelån, debetkort, kredittkort og personlige lån.
  • Toppbanker i USA Toppbanker i USA I følge US Federal Deposit Insurance Corporation var det 6 799 FDIC-forsikrede forretningsbanker i USA per februar 2014. Landets sentralbank er Federal Reserve Bank, som ble til etter gjennomføringen av Federal Reserve Act i 1913

Siste innlegg