SANN funksjon - formel, eksempler, hvordan du bruker SANT i Excel

Den sanne funksjonen er kategorisert under Excel Logiske funksjoner Funksjoner Liste over de viktigste Excel-funksjonene for finansanalytikere. Dette juksearket dekker hundrevis av funksjoner som er kritiske å kjenne som en Excel-analytiker. Den vil returnere den logiske verdien av SANT. Funksjonen tilsvarer å bruke den boolske verdien TRUE direkte i en formel.

I finansiell analyse Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens stillingsbeskrivelse nedenfor gir et typisk eksempel på alle ferdigheter, utdannelse og erfaring som kreves for å bli ansatt for en analytikerjobb i en bank, institusjon eller selskap. Utfør sporing av økonomiske prognoser, rapportering og operasjonelle beregninger, analyser økonomiske data, opprett økonomiske modeller, TRUE-funksjonen brukes ofte med andre logiske funksjoner som IF, FEIL, etc. Det er relatert til FALSE-funksjonen.

Formel

= SANT ()

SANN-funksjonen krever ikke noen parameter eller argument.

Hvordan bruker jeg den SANNE funksjonen i Excel?

Som en regnearkfunksjon kan den SANNE funksjonen legges inn som en del av en formel i en celle. For å forstå bruken av funksjonen, la oss se på noen få eksempler:

Eksempel 1

Hvis vi skriver = SANT () i en celle, får vi resultatet som SANT.

SANN funksjon

Man kan også angi SANN-funksjon direkte i en celle. Selv om vi ikke legger til parenteser, vil den returnere den boolske verdien SANT.

Eksempel 2

La oss nå vurdere et annet eksempel. Ved å bruke formlene nedenfor, returnerer TRUE-funksjonen den boolske verdien TRUE.

Dataene og formelen som brukes er:

SANN funksjon - Eksempel 2

Vi får resultatene nedenfor:

SANN funksjon - Eksempel 2a

Vi kan også legge inn verdien SANN direkte i celler og formler uten å bruke funksjonen. For eksempel:

= HVIS (A1 = 1, SANT)

Hvis vilkåret er oppfylt i dette eksemplet, returnerer Excel SANT. Hvis vilkåret ikke er oppfylt, returnerer Excel FALSE. Vi kan bruke en av formlene:

= HVIS (A1 = 1, SANT ()) eller

= HVIS (A1 = 1, SANT)

Noen få ting å huske på funksjonen

  1. Funksjonen er gitt for kompatibilitet med andre regnearkapplikasjoner; det kan hende det ikke er behov for det i standardsituasjoner.
  2. Hvis vi vil angi SANT, eller hvis vi ønsker å gi SANT som et resultat i en formel, kan vi bare legge inn ordet SANT direkte i en celle eller formel, og Excel vil tolke det som den logiske verdien SANT. For eksempel:

= HVIS (B1 <0, SANT ())

= HVIS (B1 <0, SANT)

  1. Vi må også huske at logiske uttrykk i seg selv vil generere SANTE og FALSE resultater.
  2. Denne funksjonen ble introdusert i MS Excel 2007.

Klikk her for å laste ned Excel-filen

Tilleggsressurser

Takk for at du leser Finance-guiden til viktige Excel-funksjoner! Ved å ta deg tid til å lære og mestre disse funksjonene, vil du øke hastigheten på din økonomiske analyse betydelig. For å lære mer, sjekk ut disse ekstra økonomiressursene:

  • Excel-funksjoner for økonomi Excel for økonomi Denne Excel for finans-guiden lærer de 10 beste formlene og funksjonene du må vite for å være en god finansanalytiker i Excel. Denne guiden har eksempler, skjermbilder og trinnvise instruksjoner. Til slutt laster du ned den gratis Excel-malen som inkluderer alle økonomifunksjonene dekket i opplæringen
  • Avansert Excel Formel Course
  • Avanserte Excel-formler du må vite Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er avgjørende for å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
  • Excel-snarveier for PC og Mac Excel-snarveier PC Mac Excel-snarveier - Liste over de viktigste og vanligste MS Excel-snarveiene for PC- og Mac-brukere, økonomi, regnskapsyrker. Tastatursnarveier gir deg raskere modellering og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigering, bånd, lim inn spesial, data manipulering, formel og celle redigering, og andre mangler

Siste innlegg