Hvordan lage en graf i Excel? - Oversikt, guide og tips

I tillegg til å jobbe med store datamengder, må økonomi og regnskapspersoner lære å lage en graf i Excel. Datavisualisering Datapresentasjon Analytikere kommuniserer resultatet av økonomisk analyse til ledelse, investorer og forretningspartnere. Dette krever fokus på hovedpoengene, fakta (visuell fremstilling av data i diagrammer eller grafer) er avgjørende for mange jobber. Grafisk visualisering av data er en effektiv metode for å kommunisere informasjon til leserne raskt. Diagrammer og grafer identifiserer trender og mønstre i dataene, samt å oppdage avvik og avvik.

Hvordan lage en graf i Excel

Blant finans- og regnskapsfagfolk Topp 10 Regnskaps- og økonomisertifiseringer De 10 beste regnskaps- og økonomisertifiseringene for å markere at noen har lagt ned tid og krefter på å utvide sin kunnskap og ferdigheter. Regnskaps- og økonomisertifiseringer fremhever at noen har lagt ned tid og krefter på å utvide sin kunnskap og ferdigheter. , Microsoft Excel er fortsatt det beste valget for mange oppgaver, og datavisualisering er ikke noe unntak. MS Excel gjør det mulig å lage forskjellige typer diagrammer og grafer. I tillegg kan malene enkelt endres for å forbedre de økonomiske modellene. Til slutt kan grafer og diagrammer opprettet i Excel eksporteres til andre applikasjoner for å inkludere dem i rapporten eller presentasjonen.

Steg-for-trinn-guide om hvordan du lager en graf i Excel

Guiden diskuterer trinnene for å lage en hvilken som helst type diagram i Excel:

 1. Skriv inn dataene i Excel. Dataene kan også importeres til Excel fra andre applikasjoner.
 2. Sørg for at dataene er organisert i et tabellformat, og at alle variablene avhengig variabel En avhengig variabel er en som vil endres avhengig av verdien til en annen variabel, kalt den uavhengige variabelen. er nøye merket.
 3. Velg dataene som skal brukes til å lage en graf. Ikke glem å ta med etikettene også.
 4. Når nødvendige data er valgt, klikk på Sett inn -> Diagrammer. Hvis du vet nøyaktig hvilken type graf som passer for oppgaven din, velger du en av malene. Hvis du ikke er sikker på graftypen, klikker du på Anbefalte diagrammer. I dette tilfellet vil Excel gi deg flere grafalternativer som passer best til dine data.

Hvordan redigerer jeg en graf i Excel?

Følg de fire enkle trinnene ovenfor, og du kan lage en graf i Excel. Men hvis du vil at datavisualiseringen skal være overbevisende for leserne, må du også vite hvordan du redigerer grafen din. Det kan gjøres på flere måter:

 1. Venstreklikk på grafen din. På toppanelet i Excel dukker kartverktøy- delen opp. Under seksjonen er det to knapper: Design og Format.

Hvordan redigerer jeg en graf i Excel?

 • Design: Med denne knappen kan du redigere designet til grafen din. Du kan legge til eller fjerne elementer i grafen din (f.eks. Aksetitler, etiketter, forklaring), endre oppsettet eller stilen til en graf, bytte data over aksen, endre dataområdet som brukes i en graf, og endre diagramtypen.
 • Format: Format-alternativet gjør det mulig å endre utseendet på grafen. For eksempel kan du endre fargene på diagrammets elementer og legge til figurer og formeffekter til det.

Kartelementer

 1. Venstreklikk på grafen din. På høyre side av diagrammet vises tre knapper: Kartelementer , Kartstiler , Kartfilter .
 • Kartelementer: Med denne funksjonen kan du legge til eller fjerne kartelementer som akse, aksetitler, diagramtittel, etc.
 • Kartstiler: Denne funksjonen gjør det mulig å endre stilen på diagrammet, samt fargepaletten som brukes i diagrammet.
 • Kartfilter: Denne funksjonen gjør det mulig å filtrere resultatene som vises på kartet ditt.

Kartfiltre

 1. Høyreklikk på grafen din, og en ny meny dukker opp. I denne menyen kan du endre diagramtype , velge data eller formatere kartområde .

Tips om datavisualisering

Nå vet du hvordan du lager grafer og diagrammer i Excel. Det er imidlertid ikke slutten på historien. Datavisualisering er ikke bare å stable flere grafer sammen, men er opptatt av evnen til å formidle det riktige budskapet fra dataene til leseren på en overbevisende måte. Her er noen tips som lar deg ta ferdighetene dine i datavisualisering til et nytt nivå:

1. Hold det enkelt

"Hold det enkelt" er fortsatt den gyldne regelen i datavisualisering. Forsøk alltid å gjøre grafer eller diagrammer så enkle som mulig. Husk at en leser skal kunne forstå budskapet som diagrammet ditt har til hensikt å formidle raskt.

2. Velg riktig diagram

Kjenn til nøkkelforskjellene mellom forskjellige typer diagrammer, som søyler, linje, kakediagrammer osv. Lær om fordelene og ulempene ved hver type diagram. Denne grunnleggende kunnskapen vil sikre at du velger den mest passende typen graf i din situasjon.

3. Velg de riktige fargene

Farge er et kraftig verktøy i datavisualisering. Å velge de riktige fargene for et diagram eller en graf kan hjelpe leserne dine til å forstå viktige deler av informasjonen raskt. Når du bruker de riktige fargene for et diagram, må du huske at for like farger ikke kan formidle forskjellene mellom datapunkter, mens ekstremt kontrasterende farger, så vel som for mange farger, kan være distraherende for en leser.

4. Merk etikettene riktig

Datamerking er avgjørende for kraftig datavisualisering. For eksempel er det alltid en god ide å merke akser i diagrammet ditt og hoveddatakategoriene. Ikke desto mindre, vær oppmerksom på at overdreven merking på diagrammet ditt kan være distraherende for leserne dine.

5. Ikke bruk spesialeffekter

Ikke bruk spesialeffekter (for eksempel 3D) med mindre det er nødvendig. For eksempel er en 3D-funksjon på et søylediagram ikke nødvendig siden et søylediagram bare tar to dimensjoner i betraktning. Spesielle effekter kan bare forvride dimensjoner i et diagram, og en leser kan lett forveksles.

Tilleggsressurser

Finance er den offisielle leverandøren av Financial Modelling and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-sertifisering Bli med på 350 600 studenter som jobber for selskaper som Amazon, JP Morgan og Ferrari-sertifiseringsprogram, designet for å forvandle alle til en verdensklasse finansanalytiker.

For å fortsette å lære og utvikle kunnskapen din om økonomisk analyse, anbefaler vi på det sterkeste de ekstra finansressursene nedenfor:

 • Avanserte Excel-formler Avanserte Excel-formler må vite Disse avanserte Excel-formlene er viktige å kjenne og vil ta dine økonomiske analyseferdigheter til neste nivå. Avanserte Excel-funksjoner du må vite. Lær de 10 beste Excel-formlene hver finansanalytiker i verdensklasse bruker regelmessig. Disse ferdighetene vil forbedre regnearkarbeidet ditt i enhver karriere
 • Feilfelt i Excel Feilfelt i Excel Feilfelt i Excel er grafiske representasjoner av datavariabilitet. De viser presisjonen til en måling. Stolpene representerer vanligvis standardavvik og standardfeil. De indikerer hvor langt fra den bestemte verdien den virkelige verdien er. Feilfelt på diagrammer gir en mer omfattende oversikt
 • Gratis Crash Course i Excel
 • Excel Dashboards & Data Visualization Course

Siste innlegg